8 Regler för ett lyckat Potluckparti

Vilken värdinna som helst kommer att berätta att nyckeln till en stressfri fest är en potluck-meny. Men även den nästan idiotsäkra, gästdrivna händelsen kan fortfarande gå in i några snafus om det inte lyckas korrekt. Följ anvisningarna nedan om du vill dra av den mest organiserade, mest utsökta potluck som ditt grannskap någonsin har sett.

1. Tilldela människor kategorier, inte diskar.

Om du inte har en vän som är allmänt känd för en otrolig potatisallad, kommer alla att vara raka för att komma på kvällen, för att undvika att ge gästerna särskilda rätter. Du vet aldrig vad de har gått på veckan på ditt parti eller vad de kan ha tid att göra, så ge dem friheten att bestämma vad man ska göra. Men för att säkerställa att varje middagskurs är täckt är det helt fint att tilldela gästerna särskilda kategorier, som aptitretare, sidor, huvudrätter eller efterrätter.

2. Tänk på ett tema.

Gästerna kommer att kräva en liten maträtt, så om du är in i idén, välj ett tema för din potluckmiddag. Crowd-pleaser-teman som mexikanska, italienska eller amerikanskt BBQ-rätter kommer fortfarande att ge gästerna massor av kreativ frihet, men kommer att se till att smakerna av rätter inte kolliderar obehagligt (för att vi är ärliga, guacamole och räkor Jag går verkligen tillsammans).

Antipasti Skewers med Tortellini

(Bildkredit: Lauren Volo)

3. Låt alla veta vad som ska förväntas.

Ingen gillar att lämna en fest hungrig, så se till att du (och dina matkonsument gäster!) Ta med mycket mat för att mata alla. Några dagar före din fest, låt alla veta hur många människor du förväntar dig, så de kan planera i enlighet med detta. Försök att hålla besättningen under eller runt 20 vuxna (ge eller ta lite barn) – mer än så, och hemkockar kan kämpa för att förbereda tillräckligt för att mata alla. Du vill ha idén att få en hemlagad maträtt för att vara roligt för alla, inte en börda.

4. Håll det kausal.

Detta är särskilt viktigt om du är värd för din shindig utomhus. Chansen är att platsen blir minimal och du kanske inte har en plats för alla – åtminstone inte en som ställs upp vid ett bord. Planera därför genom att be gästerna att förbereda rätter som lätt kan ätas medan de står upp. Kabobs, fingermat och smörgåsar är alltid en bra idé.

Esquites (Mexican Corn Salad)

(Bildkredit: Nealey Dozier)

5. Klara dina visningsverktyg.

Dina gäster kanske inte tänker på allt – så du vill vara beredd. Du måste ha serveringsskedar, tang och kanske till och med några serveringsbrickor till hands. Det är också en bra idé att ha lite aluminiumfolie till hands, om skålen behöver fördjupning och skydd mot buggar.

6. Glöm inte spritet.

Många anser att det är en förutsättning för en utomhuspottlucka, så om du tycker att några parfymer är något som dina gäster kommer att tycka om, var noga med att tilldela “kategorin” till en eller två vänner med särskilt god smak. Eller uppgiften själv med barens roll, och välj en blandning av öl och vin.

7. Har extra tillägg till hands.

Såsar, sidor och kryddor är ett bra sätt att jazz upp någon maträtt, så var noga med att ha några väsentliga saker till hands. Även om du inte är säker på vad alla har med dig (men helst, du får någon form av idé!), Ketchup och en kvalitets senap är ganska avgörande. Du kanske vill ha mayo eller aioli för smörgåsar och kyckling. Och glöm inte pickles, oliver, tomater och lök.

8. Etikett och returfack.

Tecknet på en framgångsrik potluck är … en massa tomma Tupperware? Ungefär! Gäster kommer förmodligen att lämna sina diskar eller förvaringsbehållare, med avsikt att plocka upp dem senare. Använd en bit maskeringstejp och en markör för att märka allt eftersom det först kommer in i ditt hem, så att du kan returnera föremål till deras rättmätiga ägare efter partiet.

55 Menyidéer

  • 20 No-Heat Summer Potluck Dish för alla
  • 20 generösa recept att dela på din sommarpotluck
  • 15 Crowd-Pleasing Potluck Recept