8 ätbara behandlar för att fira till en fest i stället för sprutning

Den outtalade partikoden (för en viss typ av parti) dikterar att om du är inbjuden, är det skyldig att du tar med öl. Vin är också acceptabelt, även föredraget, beroende på publiken och tillfälle. Jag tar inte med hård sprit på grund av allmän okunnighet, men jag har sett det gjort med stor effekt, och jag uppskattar dessa ansträngningar.

Men alkohol är inte lämplig för alla tillfällen. Vad händer om du inte dricker, eller din värd dricker inte? Vad händer om din värd är gravid eller har en avgiftning eller partiet är klockan 10 och firar födelsedagen till ett barn? Vad händer om du bara är trött på att få sex förpackningar, vilket går obemärkt, eftersom det alltid finns för många sex förpackningar?

Här är svaret: Ta med något annat. Det finns en värld av festliga erbjudanden bortom sprit – erbjudanden som kommer att mötas med otrolig entusiasm och förbrukas med gusto.

(Bildkredit: Kelli Foster)

1. Hemlagade bakade varor

Folk älskar bakverk. Det är ett faktum av det mänskliga tillståndet. Medan rimliga människor kan vara oense, skulle jag argumentera för att den bästa festen bakade bra är den ödmjuka brownieen, för att den knackar i en kollektiv nostalgi för enklare tider. Brownies är också mycket enkla och absurda billigt, och ändå får du se djupt generös ut på grund av deras läckerhet. På samma sätt kan du inte gå fel med hemlagade kakor, muffins, minibuffins eller bananbröd (mini eller vanlig storlek).

3 Brownie Recept

 • Hur man gör tuffa brownies
 • Pantry Cacao Brownies
 • Triple Chocolate Chip Brownies

2. Store-Köpte Fancy Cookies

Om bakning inte är din sak, är det bra (det är vad mataffärer och lokala bagerier är för). Än en gång finns det inget riktigt sätt att röra upp det här, men ju mer intressant, vacker, ovanlig eller tematisk lämplig dina cookies. Det är därför de försiktigt temapartierna är en välsignelse i förklädnad – de gör det så underbart lätt att ta med någonting som kommer att få komplimanger.

3. Internationella Snack Items

Tänk globalt, agera lokalt. Ditt parti är sannolikt redan inställt på potatischips, tortillakvarnar och / eller ekologiska flerkorniga linflisar, och medan jag ödmjukt föreslår att du aldrig kan få för många marker, är det förmodligen att föredra att ta med något du kan har inte plockats upp vid CVS. Istället svänger du av en internationell mataffär (eller, beroende på var du bor, en storkedjad livsmedelsbutik) och investerar i en helt ny värld av smakfulla mellanmålsmixar. (Obs! Vi har just försökt ett mellanmål som heter “Churritos”, som är i princip tunna, krispiga nudlar som smakade som kryddiga Doritos, och de är oemotståndliga.)

(Bildkredit: Emma Christensen)

4. Intressant Ost och / eller Artisanbröd

Jag har aldrig sett en ostbricka gå orörd, eller bröd går oät. En kil av brie och en crusty baguette är alltid en no-fail, no-booze alternativ. (Om brödet kan sönderdelas sinsemässigt och utan en kniv, så mycket desto bättre, om du bakat det själv är du en lokal hjälte.)

Gör det: Hur man gör en fransk baguette hemma

(Bildkredit: Quentin Bacon)

5. Guacamole, Spinatdip och Salsas

Jag skulle förespråka hemlagad dips eller dips köpt från små, lokala dip purveyors. Men då kom jag ihåg att jag var på en fest nyligen där någon hade tagit med spenat och kronärtskocksdopp från Costco, och jag har aldrig sett en grupp vuxna vuxna så upphetsad över någonting. Sammanfattningsvis använd din dom. Ju fler dips desto bättre. Någon form av dip.

Gör din egen

 • Den perfekta guacamolen
 • Spenat och kronärtskocka
 • Hur man gör restaurangstil salsa i en blender

(Bildkredit: Karen Biton-Cohen)

6. Nötter

Det kan innebära ett snyggt fack av blandade nötter, eller ett festligt tenn av kryddade pekannötter från ditt kök, men det kan också innebära en stor väska med pistaschmandlar från bulkbehållaren på Whole Foods. (En plugg för pistaschmandlar: De är roliga att äta, trevligt gröna och, till skillnad från mandel, har inga speciella konnotationer med hälsosam dygd.)

Några mutterrecept

 • Ina Garten’s Chipotle & Rosemary Spiced Nuts
 • Söt och Salty Kanel Almonds
 • 5 enkla och festliga sätt att göra kryddade nötter

(Bildkredit: Emma Christensen)

7. Choklad-täckt frukt

Det finns få livsmedel mer speciellt anpassade till speciella tillfällen än chokladdoppad frukt. Det är vackert, arbetsintensivt och reserverat för förhöjda situationer (man äter i allmänhet inte chokladtäckta jordgubbar klockan 6 på tisdagar), vilket är exakt det som gör det så perfekt för fester. Den chokladtäckta jordgubben är Champagne av frukter.

Gör det: Hur man gör chokladdäckade jordgubbar

(Bildkredit: Emma Christensen)

8. Grissini, Oststrålar och Andra Savory Puffs

Eleganta italienska breadsticks och deras ostigare kusiner är sofistikerade nog för de mest stilfulla cocktailaffärerna, vilket inte är att de inte kommer att vara minst lika uppskattade på sena nattpartier (alla älskar en ostblåsa).

3 Recept

 • Hur man gör italienska Grissini Brödsticks
 • Hur man gör puff pastry ost sugrör
 • Hur man gör ost Gougères

Vilka andra alkoholfria saker tar du till fester?