5 Tecken du behöver sätta tillbaka din diskmaskin

En förödande apparatsnedbrytning kan snabbt förvandla ditt kök från hemmet till en levande mardröm – och tack vare Murphys lag, kommer dessa oväntade stunder nästan alltid händer i de mest oupphörliga tiderna (som precis före en fest. Yikes!).

Kanske det värsta av det värsta? Din trofasta diskmaskin raser ut. Var uppmärksam på dessa fem varningsskyltar för att fånga (och reparera eller byt ut!) Din apparat innan du både slår samman totalt smältläge.

(Bildkrediter: Jag går ihåg / Shutterstock)

1. Dina rätter kommer inte ut varma.

Kanske är den viktigaste faktorn i rena, könsfria rätter varm, sudsy vatten. Oavsett om du tvättar för hand eller litar på dina smutsiga plattor på en maskin, säger FDA att en temperatur på minst 170 ° F är nödvändig för att sanera.

Om du tar bort dina diskar från tvättmaskinen i rätt tid efter cykeln och de inte Kommer ut toasty och steamy, kan det finnas problem med värmebatteri (eller elvärmare). På så sätt får ditt kranvatten super hett för att sanitera lasten; om det är trasigt är chansen att det blir ganska spendy att fixa eller ersätta. Du kanske bättre är att få en ny maskin.

2. Du ser rost.

Släng sedan golvet under diskmaskinen med en ljus tyg eller pappershandduk. Om du kommer upp med rostflingor, betyder det att vatten läcker och kommer in i platser som det inte borde göra. Det betyder också att du vill få en ny diskmaskin snarare än senare.

Om det finns rost på insidan av diskmaskinen, se om det beror på att någon av dina rätter (pannor, bakplåtar, etc!) Råkar röra badkaret under den sista belastningen. Om det är gärningsmannen kan du köra en tom cykel med citronsyra och det ska städa det rätt. Om plasten eller metallen börjar korrodera och du ser rost, behöver den en större reparation eller en full utbyte.

3. Dörren låser inte ordentligt – eller alls.

Om spärren inte stängs ordentligt och säkert, kommer brickan inte att springas. En enkel spärrreparation kan vara i ordning eller mer allvarligt kan detta vara ett tecken på att maskinen har vridit sig från läckage. I så fall är en ersättare nödvändig – om du inte vill tvätta allt för hand från och med nu.

4. Det dräneras inte ordentligt.

Om, när din cykel har slutförts, ser du fortfarande en pool vatten i botten av diskmaskinen, du borde göra lite undersökning. Det kan vara att det finns ett problem med avloppet – mindre eller större.

Först och främst kontrollera om bitar av mat eller andra skräp blockerar avloppet (eller hyr en rörmokare för att göra det!) Och förhindra att vatten filtreras ut efter att cykeln är klar. Om du inte ser någonting kan det vara att dräneringen själv har knäckt eller smulat, och hela enheten kan behöva bytas ut.

5. Det är inte energieffektivt.

Även om detta kanske inte är som brådskande som ovanstående problem, din energieffektivitet är en faktor du bör överväga! Om din diskmaskin är över 10 år betalar konceptet en uppgradering till en Energy Star-modell ganska mycket för sig själv. Godkännandestämpeln innebär att maskinen använder mycket mindre vatten varje cykel, rensar mer effektivt och – bonus! – är mycket tystare än din nuvarande enhet.

En sak som är inte Ett tecken du behöver en ny diskmaskin.

Tro det eller inte, några få smutsiga diskar efter en sköljcykel är inte nödvändigtvis ett tecken på att din diskmaskin inte fungerar som den ska. Det kan bero på operatörsfel. För en kan du skölja dina tallrikar för bra (tvål behöver bitar och bitar för att ta sig in för att rengöra). Eller du kan använda fel typ av diskmedel (om du har hårt vatten, kan några tvål lämna grumliga fläckar på glasögonen). Om du tar itu med båda dessa problem och dina rätter fortfarande inte kommer ut rena, försök att rengöra sprayarmarna innan du ringer in en expert.