5 sätt att hålla bin bort från din Patio Picnic

Sommar är den bästa tiden att äta på din uteplats – det är också högsäsong för bin. “Senare sommaren och det tidiga hösten är när stinging insekts kolonier når sina högsta befolkningsnivåer”, säger Dr. Jim Fredericks, chef entomolog för National Pest Management Association. Över Förenta staterna får vi många olika bier, inklusive snickare bin, humle bin och honungsbina, och vi tenderar att tänka på gula jackor som bin, även om de faktiskt är tjurar. (Så många bin!)

Medan de flesta bin kan och kommer att sticka människor, kan deras aggressionsnivå variera, vilket kan göra dem till en oförutsägbar (och möjligen smärtsam) störning – eller en verklig hälsoproblem. “Människor med kända allergier mot insektsstickor eller astma bör vara särskilt försiktiga, eftersom stingarna kan utlösa en potentiellt livshotande reaktion”, säger Dr. Fredericks. (Jag vet att detta är sant för att jag fortfarande återhämtar mig från Macauley Caulkins otydliga död i Min tjej, ca 1991.)

Så vi vill inte ha bin, men de är runt. Lyckligtvis finns det några solida saker du kan göra för att hålla dem borta från din cookout.

1. Se upp för bon.

“Många bin som sting utlöses eftersom de känner att de och deras boar är hotade. Om du inte är nära ett bo är det osannolikt att du kommer att strykas om inte biet känns som det behöver försvara sig”, säger Fredericks. Om du ser mycket bin i området kan det innebära att det finns ett bo i närheten (mörka håligheter som under ett däck och gamla fågelhus kan vara frestande hem för humlebina, kvinnliga snickare bin bor i hål i blött trä som omoderna däck och möbel). I så fall ring en lokal skadedjurskontroll professionell för att lösa problemet innan det blir ett större problem.

2. Tänk på blommorna nära din uteplats.

Bier har speciell smak när det gäller blommor, så undvik att plantera bietillverkare nära din uteplats eller flytta det du redan har till en plats som är djupare på gården, om du kan. “Honungsbina, till exempel, dras till vildblommor, lavendel, solrosor, guldrod, kaprifol och örter som gräslök, oregano och timjan”, säger Fredericks. Håll dessutom skräpburkar borta från uteplatsområdet, som bin som foder där ute för mat.

3. Bär inte bietilldragare.

Undvik att bära blommönster och smutsiga kroppssprutor, lotion eller solskyddsmedel. Tyvärr finns det ingen bugspray eller växtbaserad blandning Fredericks vet att det avvisar bin (även om han rekommenderar att bära insektsmedel som innehåller en EPA-registrerad aktiv ingrediens som DEET eller Picaridin för att skydda dig från myggor och fästingar.)

4. Håll maten inne.

Eftersom bin gillar att äta samma mat och dryck som vi gör, undviker du att sätta ut platta för att de ska munch på! Förutom att skära ner på attraktivet för bin, serverar saker som din potatis och fruktsallad inuti sparar du besväret att dra ut disken i första hand. “Skölj upp spill och smulor från bordet och servera dina drinkar i klara plastkoppar, eftersom aluminiumburkar är bra gömställen för stickande insekter”, säger Fredericks. Ännu bättre än tydliga plastkoppar? Koppar med lock på dem! Och när du är färdig med måltiden, kassera allt avfall i tätt slutna behållare – långt ifrån din uteplats picknick.

5. Sväng inte vid en bi som flyger förbi!

“Det är naturligt för människor att vilja sväva sveda insekter, men det motverkar dem ytterligare,” säger Fredericks. I stället “Gå långsamt och lugnt bort eller ignorera det.” Biet ska förlora intresse och flyga bort.