10 Inspirerande trädgårdar för odling av mat i små områden

Startar du en trädgård i vår? Under de senaste åren har de enda trädgårdarna vi planterat haft i behållare. Men växande mat i behållare borde inte vara en nackdel; Stadshantverk i krukor, behållare och fönsterlådor kan ge ganska mycket mat. Ta en titt på detta galleri av tio olika behållare och bra idéer för trädgårdsarbete i små utrymmen.

ÖVERSTA RADEN
• 1 NYC Garden från Flickr medlem Tashian. Finns det ett mer perfekt skott av en stadsträdgård som lyckligtvis blomstrar i solen medan världen rusar underifrån?
• 2 Hur man odlar grönsaker i krukor vid solnedgången. En bra introduktion till växande grönsaker i krukor. Se även deras artikel om de bästa grödorna för krukor.
• 3 blomkål! av Flickr medlem LollyKnit. Behållarhantverk betyder inte bara små paprika och körsbärstomater. Vad sägs om en hel blomkål?
• 4 En urban trädgårdslåda av Flickr medlem Yozza. Vilken bra container trädgård design! Det finns en djup låda för större grönsaker att gräva sina rötter djupt, då mindre lådor för gröna och en topplåda med en trellis för klättring av bönor och tomater.
• 5 Lättgröna mikrogrönsaker vid solnedgången. En annan bra guide till växande enkla baby greener, som ofta är redo att äta på så lite som tio dagar.

NEDERSTA RADEN
• 6 baby kale inuti av Flickr medlem briannaorg. Detta är ett imponerande litet experiment. Brianna slängde några kale fröer i en smutsig 1 “smuts och mindre än en månad senare hade tillräckligt med baby kale för en sallad. Och det var inomhus … i februari! Underskatt aldrig kale. Du kan se mer om hennes inomhus trädgårdsarbete på hennes blogg.
• 7 Försköna ett konkret hörn från Flickr medlem treefell. Titta vad några blommor och örter kan göra till en annars slösig urban betonggata.
• 8 Självvattensbehållare av Flickr medlem Sugar Pond. Steg-för-steg-instruktioner om att göra en självhärdande behållare ur några få billiga föremål. Vattning skapar mycket extra arbete med behållare, eftersom de inte kan göra vatten ur jorden, och de måste ofta skyddas mot regn som kan översvämma dem. Självvattande behållare hjälper dem att få vatten mer naturligt och med mindre arbete.
• 9 Scarlet runner bönor växer upp av Flickr medlem Strata Chalup. När du har ett litet utrymme, gå upp i stället, och du kommer bli förvånad över hur mycket du kan växa. Om du har en solig uteplats eller däck lägger du en trellis mot en vägg eller skapar en billig version med nylonkabel som är spänd mellan skruvar eller krokar i golvet och pergola.
• 10 Romaines på ett däck av Flickr medlem liza31337. Bladslöden växer väldigt snabbt och i litet utrymme. Om du successionsplantor, sådd frön varje vecka i några olika plantare, kommer du att skapa en matleverans som kommer att vara klar i en jämn ström hela sommaren. Gröna som dessa är också bra för skyddade däck eller uteplatser som inte får mycket sol, eftersom sallad inte gillar mycket värme och kommer att växa bättre under sommaren i sval nyans.

Har du några planer på en behållargård i sommar?

Relaterad: Kök Galleri: Boende Växter i köket

Ursprungligen publicerad 29 april 2008.

(Bilder: från Flickr medlem Tashian, licensierad under Creative Commons, Thomas J. Story for Sunset; Flickr-medlem Yozza licensierad för användning under Creative Commons; licensierad för användning under Creative Commons; Linda Lamb Peters för Sunset; Flickr-medlem briannaorg licensierad för användning under Creative Commons; Flickr-medlem licensierad för användning under Creative Commons; Flickr-medlem Sugar Pond licensierad för användning under Creative Commons; Flickr-medlem Strata Chalup licensierad för användning under Creative Commons; Flickr-medlem liza31337 licensierad för användning under Creative Commons)