Vad betyder tejumpumpor på trick-or-treat Night?

Har du märkt en spridning av prydnadspannor som pryder trapporna och verandorna i ditt grannskap? Nej, du har inte snubblat in i en särskilt angelägen enklav av Martha Stewart acolytes. Dessa ljusa turkosa jack-o’-lyktor, antingen en enkel pappersutklippning eller en verklig pumpa som har fått en ny färgfärg, anger ett hem som deltar i Teal Pumpkin Project.

Vad är Teal Pumpkin Project?

Ett relativt nytt landsomfattande initiativ som syftar till att göra Halloween säkert och roligt för alla barn är Teal Pumpkin Project, Bechings basalons hjärnbarn, moderen till ett barn vars svåra matallergier gjorde att navigera i Halloween landskapet ett bokstavligt mittfält.

För att göra det möjligt för sin son och hans storebror att delta i Halloween-kulan bytte Basalone godisskålen till en skinka, utdela små leksaker och andra icke-ädla samt allergikort. Att varna andra familjer i hennes Tennessee-kvarter som det var en säker plats för barn med allergier att sluta, målade hon en av familjens pumporblåsa – färgen på allergi medvetenhet.

Hennes ansträngningar uppmärksammades av Food Allergy Research & Education (FARE), som tagit projektet nationellt 2014, och sedan dess har initiativet verkligen tagit av, vilket framgår av “feber map”, en interaktiv karta som delar Hushållens lokaler som deltar i Teal Pumpkin Project. “Det fanns 1500 registrerade deltagare på FAREs publikmängdskarta under 2014, och antalet ökade till 10 000 år 2015”, säger Lois Witkop, chefschef på FARE.

I år väntas det vara det största året än. Det beror i stor utsträckning på partnerskap med Michaels, CVS och Oriental Trading, som har bidragit till ökad medvetenhet om rörelsen och mer synlighet på detaljhandelsnivå.

Var en stadsdel hjälte!

Vår favorit överkomliga, roliga godisar: 8 Allergi-Friendly Halloween Goodies för Teal Pumpkin Trick-or-Treat

Varför Teal Pumpkin Project Matters

Katie Workman, författare till Middag löst och grundaren av mamma 100, har flera matallergier och väl minns sina egna dagar med trick-or-treating, när hennes stash skulle reduceras till en pittance när alla potentiellt farliga behandlar hade eliminerats. “Låt oss bara säga att min förlust var min mammas vinst,” konstaterar hon wryly, även om hon erkänner att hennes yngre syster var en bra sport om handel.

Idag föredrar många familjer som behandlar allergier att sitta på semesteret istället för att riskera att oavsiktligt utsätta sina barn för allergier. “Även om det bara är ett par hundra är det skrämmande att föreställa sig de barnen att samla godis” bara för skojs skull “när godiset är livshotande”, säger Heather Christo, författaren av Ren Delicious, en allergenfri uppsamling av recept som hon utvecklat för att hantera sina unga döttrar “och sina egna matallergier.

Och livsmedelsallergier verkar verkligen vara på uppgång, särskilt bland barn. “Det är ett verkligt problem, säger Christo. “Jag vet att i min äldre dotters klass av 23 finns sex barn med matallergier, varav tre har mutter eller jordnötsallergier. Förutom mutter och jordnötsallergier finns det celiacs och barnen som är känsliga för gluten och allergiska mot mejeri och soja. ”

Med barndom övervikt en fråga om pågående oro i vårt land, tiden verkar särskilt mogen för ett alternativ till non-stop sugarpalooza Halloween har blivit. “Vårt fokus är förstås att göra Halloween lyckligare och säkrare för barn med matallergier”, förklarar FAREs Witkop. “Men den extra fördelen är att det också är bra för övergripande välbefinnande. Vi är glada att organisationer som American Diabetes Association står bakom denna kampanj och främjar de positiva meddelandena om hälsa, inkludering och välbefinnande.”

Hur man deltar i Teal Pumpkin Project

Att delta, allt du behöver göra för att lagra på non-food behandlar, se till att hålla dem skilda från alla godisobjekt för att undvika förorening. Låt folk veta att du är på korallåget genom att märka ditt hem på feberkartan eller genom att visa en signatur blå jack-o’-lyktor där den är synlig för förbipasserande.

FARE’S hemsida erbjuder allt du behöver för att engagera dig, från nedladdningsbara skyltar och mallar för att skära pumpor till idéer för godis och shoppinglänkar samt en omfattande FAQ-sektion. Så här Halloween, när det gäller trick eller behandling, kom ihåg att teal är den nya apelsinen!

Fyll din kricka pumpa: 8 tips för att fylla din kricka pumpa med Allergy-Free Behandlingar