Sandwichkonst: En mammas fantastiska skolmiddagsprojekt

Nyligen märkte jag en kompis som skickade riktigt söta bilder på Facebook. Men det var inte bilder av hennes barn (som också är väldigt söta); De var foton på lunchen som hon packade för sin son varje dag. Och som du kan se är de inte vanliga smörgåsar och Octavia är ingen vanlig mamma!

Octavia blev upphetsad av tanken på att lägga till bruna väskor till hennes dagliga rutin i år, då hennes äldste son Steven började skola, med två söner och med en annan (pojke!) På vägen. Faktum är att hon fruktade det. “Jag ville att mina barn skulle älska lunchtid och inte bli besvikna!” hon säger. “Jag ville att luncher skulle vara så fria från bearbetade livsmedel som möjligt, men också roligt och gott.”

Så, efter att ha blivit PInterest för idéer, upptäckte Octavia, som den coola mamma hon, japanska bento-boxas luncher fyllda med ris gjutna i roliga former. Hon trodde att hon kunde använda samma teknik för att bilda roliga smörgåsar och hennes smörgåsartsprojekt föddes. “Jag förstår om jag kan börja njuta av lunchar och använda hälsosamma läckra ingredienser, mina barn lär sig att älska lunchtid också.”

Octavia säger att smörgåsar är nu höjdpunkten i hennes dag. Hon skär en spetsig linje över en smörgås och lägger morotögon för att göra ett monster ansikte eller återskapar Angry Birds tecken, i all sin smörgås ära. Riktigt, Angry Bird smörgåsar! Hennes trick använder mat “lim” som jordnötssmör, Nutella och honung för att hålla ögon, ögonbryn och näsor på plats. Stabila matar som morot och druvskivor kan pressas rakt in i brödet och hålla utan mat “lim”. Hon har inte behövt använda tandpetare för att hålla någonting tillsammans, men hon är noga med att visa Steven den färdiga produkten innan han lämnar skolan, om smörgåsdesignen inte håller kvar tills lunchtid.

Sandwichkonst håller Octavias kreativa sinne som flyter för nya mönster och idéer och översätter till en rolig lunch hemifrån för sin son. “Eftersom Steven fortfarande lär sig läsa är dessa supera dumma ansikten en påminnelse om att hans fåniga mamma älskar honom väldigt mycket.”

Relaterad: Lunchbox Blues: Bra idéer för lunch på skolan?

(Bilder: Octavia Reese-Huizenga, används med tillstånd)