Hur jag gör mina barns skoldagar Födelsedagar känner sig extra speciella

Att fira barns födelsedagar är en ren glädje eftersom barnen har mycket få förväntningar. När jag frågade min dotter vad hon ville ha för sin födelsedagsfest och hon sa, “ballonger, tårta och mina vänner” – hur enkelt är det?

När din kiddos födelsedag faller på en skoldag, kan det bli svårt att fira dem på själva dagen. Till att börja med kommer de att spendera större delen av sin dag bort från dig i ett klassrum och sedan efter skolan behöver du fortfarande hålla fast vid dina pickup-, middags- och sängtidsrutiner. Ingen tid för speciella resor till akvariet eller djurparken! Lyckligtvis har jag upptäckt att barnen behöver mycket lite att känna sig speciell – här är de fem saker vi gör för att fira varje födelsedag i vårt hus, även på skoldagar.

(Bildkrediter: Meghan Splawn)

1. Gör en frukostpannkaka tårta.

Vi firar varje födelsedag i vårt hus med en stapel fluffiga pannkakor toppade med ett ljus. Vi alla sjunger grattis på födelsedagen till flickan eller pojken och de börjar sparka dagen med en önskan. Det kan tyckas som en övre Pinterest-inspirerad idé, men det är otroligt enkelt att dra av om du använder frysta pannkakor eller piska upp dem från en låda eller från början. Proffstips: Om du gör dem själv gör mindre pannkakor i silver dollar en högre och mer festlig stack.

Här är vårt favorit recept: Hur man gör de ljusaste, Fluffiest Kärnmjölkspannkakorna

(Bildkrediter: Meghan Splawn)

2. Låt dem klä sig med känsla.

Känner du den ljust hued och gnistrande smycken som din dotter vill ha på sig hela tiden, även om den kom från klänningen? Deras födelsedag är den perfekta dagen för att tillåta det. Inga acceptabla klädkläder? Gör en papperskrona eller skicka dem till skolan med en heliumfylld ballong för att spåra dem i korridorerna och sitta med dem i klassen.

3. Skicka något speciellt att dela i skolan.

Du behöver inte bli galen med fullmåliga cupcakes, varje omsorgsfullt inredda. Mitt favoritklassrum behandla att skicka in är munkhål – de är lätta på socker och en bris för läraren till del. Du behöver inte ens skicka en ätbar behandling: Min dotter har kommit hem med tillfälliga tatueringar, bubblor och andra små leksaker som skolvänner har kommit att dela på sina födelsedagar.

(Bildkrediter: Meghan Splawn)

4. Låt dem välja middag – någon middag.

Detta är en födelsedagstradition från min egen barndom som jag älskar och fortfarande övar: På din födelsedag får du välja middag. Varje middag du vill ha! Min man väljer till exempel sin mors lasagne (som är mer av en bakad ziti), min dotter har valt middagar på sin favoritrestaurang ett par gånger, men hennes favoritmiddagsförfrågan är färsk pasta med smör och parmesanost. Inga grönsaker, snälla. Och en gång om året på hennes födelsedag är jag mer än gärna skyldig att begära denna begäran.

Hint hint: Du borde verkligen göra pasta från början med dina barn

(Bildkrediter: Meghan Splawn)

5. Avsluta dagen med muffins eller glass.

Vad är en födelsedag utan tårta eller glass? Vi väljer att fira med antingen några cupcakes som hämtas från vårt lokala bageri eller en flaska glass efter middagen. Det finns ett annat ljus och mer sång, men alla är fortfarande i sängen vid sin vanliga sängtid.

Vad gör du för att göra en skoldag med födelsedagsföremål speciellt?