Hur jag bytte ut min mikrovågsugn utan att köpa en ny

Så, vi är fortfarande utan mikrovågsugn, och jag tycker fortfarande inte att vi får en. Vi förlorade en gammal men pålitlig bil nyligen, så det finns verkligen inte plats i budgeten. Det utrymme som tidigare användes av mikrovågsugnen har fyllts med några saker, inklusive barns konst, bröd och plastfolie. Denna brist på en ersättare har inte varit så stor av en affär, förutom en sak: uppvärmning av kaffe.

Jag är en av de brutna människorna som värmer upp sitt kaffe mer än en gång. Jag är inte stolt över det här, men jag satsar på några av er som arbetar hemma kommer att erkänna att göra samma sak.

Jag trodde att förlusten av mikrovågsugnen skulle bota mig av denna vana. Vi använder en stovetop moka potten för att göra kaffe, och minen gör bara två amerikanska muggar. Drick det eller inte, eller hur? Men jag lät det bli kallt, varje dag. Jag hatar avfall, så jag slutar uppvärmning den på spisen, i en provisorisk bain marie.

Min bain marie är inte en riktig. Det är vanligtvis vad potten är närmast, fylld med en tum eller två vatten. Jag slutar använda det mer än en gång om dagen, smälta smör, värma kaffe eller te, varm mjölk eller ånga några frysta grönsaker, så jag har slutat dumpa vattnet efter första gången. Som ett resultat är det ganska mycket alltid en liten kruka med vatten på spisen.

Vad tror du? Kommer jag att gå förbi mikrovågsförlusten eller är den lilla pottan med vatten på spisen bara en permanent panna i vårt kök?

Och om du också får utan mikrovågsugn, vad använder du för sina vanliga funktioner som att värma upp mat och tina upp kött?