8 Roliga och enkla påskäggsspel för barn

Om du är en vuxen, påskas mest om att hänga med familj och äta brunch – men när du är barn handlar det bara om ägg! Oavsett om du är familj i handdekorerade skapelser eller plast, godisfyllda versioner, hitta och samla dessa små skatter är några av de bästa kul på din semester.

Medan den faktiska äggjakt tenderar att gå fort, kanske du vill hålla barnen upptagen längre (så du kan njuta av den ovannämnda brunchen) – speciellt om dina barn är den energikost som har ätit gelébönor hela morgonen.

Så här är några påskäggsspel kan barnen leka med familj och vänner för att hålla påskandan hoppar!

(Bildkrediter: Mindre vanliga)

1. Spoon Relay Race

Ett klassiskt spel från Uncommon Designs: Få barnen ras att se vem som kan flytta från ena sidan av ett rum (eller bakgård, om du använder äkta ägg!) Till den andra den snabbaste när du bär ägget i en sked. För äldre barn, få dem att hålla skeden med sina tänder istället för sina händer.

Se mer: Måla ditt eget ägg och sked påskspel på ovanliga mönster

(Bildkrediter: En flicka och ett limpistol)

2. Påskägg kasta

Denna hantverk, från en flicka och en limpistol, har målade tennburkar och stenar, men du kan göra samma sak med några viktiga plastpåskägg. Vänd omkastning äggen i burkarna – den som får mest in vinner.

Se mer: 5 kul saker att göra med burkar på en flicka och en limpistol

(Bildkrediter: Den resursfulla mammaen)

3. Stack plast ägg

En enkel och rolig idé från The Resourceful Mama: Separera plastens ägghalvor, dumpa ut godis och utmana sedan ungarna för att se vem som kan bygga högsta tornet.

Se mer: Plastic Easter Egg Towers Stem Utmaning hos den resursfulla Mama

(Bildkrediter: 11 Cupcakes)

4. Påskäggsgissningsspel

Ett bra spel för äldre barn från 11 muffins: Fyll ett större plastägg med ett sortiment av hushållsartiklar, tandtråd, en knapp och ett gummiband. Berätta för barnen hur många saker som finns i ägget och utmana dem att gissa vad innehållet är innan du öppnar det. Den som får mest rätta vinner.

Se mer: Påskägg gissar på 11 muffins

Mina KIDDOS har en BALL som spelar sitt DIY BUNNY BOWLING-spel !!! ���� En sådan rolig aktiv aktivitet att njuta av under Spring Break, för att inte nämna att detta kommer att hålla barnen underhållna mycket längre än äggdekoration eller jakt i helgen … bara sayin ‘. �� Någon annan har några andra kreativa idéer �� för påsk / våraktiviteter? #createspring #eastergames #easterideas #eastercrafts #bowling #spring #MadeWithMichaels #crafttherainbow #diy #playideas #targetstyle #springfeverfriday #troopstudiodiy #gerber #gerberbaby #growingupgerber #howidonatelife

Ett inlägg som delas av The Creative Orchard (@thecreativeorchard) på

5. Påskägg Bowling

Din inställning behöver inte vara lika invecklad som den här från Creative Orchard för att dina barn ska njuta av detta bowlingspel: Skapa en allierad, använd stiften av ditt val, rulla sedan ett ägg för att försöka slå dem överallt (använd en hårdkokt eller fylla en plast med ris eller något liknande att ge det lite häft).

Se mer: The Creative Orchard på Instagram

(Bildkredit: Stor Familjebord)

6. Alfabetet påskäggspel

Om du har små som lär sig sina bokstäver, stjäl du det här spelet från Large Family Table. Skriv bara små bokstäver och stora bokstäver på var hälften av ett plastägg och utmana barnen att matcha motsvarande halvor.

Se mer: Påskäggs alfabet matchande spel på stort familjebord

(Bildkrediter: Little Bins For Little Hands)

7. Spoon Egg Launcher

En annan rolig idé från Little Bins för små händer: Ge ditt barn en sked, ett gummiband och en pappershandduksrull för att skapa en egen plast ägglansering, och se hur långt han kan göra det ägget gå!

Se mer: Ägglanseringsapparater för påskvetenskapliga aktiviteter på små kärl för små händer

(Bildkrediter: Happily Ever Mom)

8. Påskägg Memory Game

Du känner till spelet “Memory?” Den här versionen, från Happily Ever Mom, fungerar på samma sätt. Bara istället för att spela med kort använder du ägghalvor av plast och små prydnadssaker. Du kan använda saker som örhängen, brödmärken, pennies, flaskhattar och andra små saker.

Se mer: Påskägg Memory Game på lyckligtvis någonsin mamma

Har du några andra spel som din familj tycker om att spela? Berätta om dem i kommentarerna nedan.