Zašto je najveća značajka New Instant Pot Max najveća ponuda

Nedavno smo razbili vijest o Instant Pot Maxu koji je izašao u proljeće. (Vidi: Exclusive Scoop: Evo prvo gledanje novog instant lonca, koji dolazi u proljeće.) I sada želimo uzeti minutu istaknuti zašto smo tako uzbuđeni zbog toga.

Naravno, već postoji nekoliko modela Instant Pot – u različitim veličinama – na tržištu, ali nijedan od njih ne nudi funkciju tiskanja pritiska poput ove.

Što je pritisak konzerviranje?

“Konzerviranje tlaka je metoda očuvanja hrane tako da ih dovede na temperaturu od barem 240 ° F. Visoko kiselim proizvodima kao što su voće, kiseli krastavci, džemovi i žele mogu se sigurno konzervirati u kipućoj vodenoj kupelji na ploči za pećnicu, ali hrana niske kiseline poput povrća, zaliha, juhe i mesa mora se preraditi na temperaturi od 240 ° F do 250 ° F kako bi se uklonio rizik od kvarenja od bakterija Clostridium botulium (poznajete ga kao botulizam) i širenje njezinih spora “, objašnjava Kelli Foster, izdavač hranjivih tvari Kitchn.” Dok se botulizam bakterije mogu ubiti pri 212 ° F, spore mogu preživjeti i zahtijevati da se ukloni viša temperatura „.

(Slika: Lisa Freedman)

Zašto nam je taj novi instant potres (oprezno) impresioniran

“Instant Pot Max tvrdi da je prvi električni aparat za održavanje tlaka koji održava stalni pritisak od 15 funti po kvadratnom inču (PSI), koji bi trebao zadržati hranu na 240 ° F ili višoj i čine ga pogodnim za domove”, kaže Sharon Franke, pisac za Kitchn koji je proveo više od 30 godina testiranja i izvještavanja o gadgetima i aparatima u Good Housekeeping Institutu.

Ipak, Franke upozorava, USDA i Nacionalni centar za konzerviranje domaće hrane upozoravaju na korištenje električnih aparata za tlačenje za konzerviranje čak i kada aparat ima funkciju konzerviranja. To je zato što je temperatura u vodi i staklenki – tijekom razdoblja zagrijavanja i hlađenja – stvarno važno kada je u pitanju sigurnost.

Rečeno nam je da Instant Pot čeka odobrenje od USDA. Ako dobije dobru riječ, onda će to biti prvi električni aparat za pritisak koji je odobren za konzerviranje. To je ogroman posao! Do tada, međutim, naš savjet je da ne koristimo Max za kućnu konzervaciju.

Mnogo drugih stvari koje vole o Maxu

  • Veći tlak će dovesti do bržih vremena kuhanja.
  • Značajka agitacije će premjestiti hranu okolo dok kuha (mislim: pokret vala), što ga čini malo vjerojatno da će umak za roštilj iskoristiti na dnu posude.
  • Umjesto tipki, ima LED zaslon osjetljiv na dodir i središnji kontrolni kotačić koji olakšava postavljanje.
  • Programabilno odzračivanje znači da nema nestrpljivog čekanja da se pritisak padne prirodno ili zamrzavanjem parnim ventilom.
  • Neki Maxovi modeli će dvostruko raditi kao strojevi za grijanje vode na određenu temperaturu i držati ih tamo.