Wirecutter je pogrešan: ovo je najbolji kava za kavu

Prema Wirecutter, a New York Times-u vlasništvu web stranice koja izvodi i objavljuje iznimno dubinske recenzije proizvoda, najbolji aparat za kavu dolazi od OXO. Web stranica je okrunila OXO On Barista Brain 9 Cup aparat za kavu, rekavši: “Ovaj elegantni pivar stalno proizvodi dobru kavu, ima čvrstu toplinsku čašu i može se programirati da se automatski savija prije nego se probudite.”

Volim sve stvari OXO (kao i moji kolege Kitchn urednici!), I ja zapravo dobio ovaj aparat za kavu, čak i prije čitanja Wirecutter pregled. Pouzdala sam se u robnu marku, bila je u svemirskoj dobi, i na rukama imala slomljeni jeftin stroj, pa sam odlučio pokušati.

Nažalost, moram reći: Ne slažem se s Wirecutterom.

(Slika: Amazon)

Moje probleme s OXO aparatom za kavu

Naravno, u početku sam to volio. Za početak, to je lijep stroj, kako ističe Wirecutter. Svaki gost koji je ušao u moju kuhinju komentirao je to, znatiželjan o tome kako je to radio. Voljela sam čašu od nehrđajućeg čelika koja se lako ulila i satima vruću kavu. Bilo je to cinch za učitavanje i kontrole – samo jedan biranje – bili su dodatni jednostavan za rukovanje. Stroj je imao nekoliko čudovišta koje sam prvo želio zanemariti (bio sam toliko zaljubljen!), Ali kao što sam ga sve više i više, čudovište su postale legitimne smetnje.

Pronađi: OXO Na Barista Brain 9 Cup aparat za kavu, 199 dolara

Nema košara za kavu, tako da svaki put kad smo izvukli šaram iz svoje točke, rezervoar zemljišta kapao bi kavu, što bi bilo posvuda. Stalno sam brisao prostor oko stroja – čak i zidove! I nije bilo samo da smo prerano vadili carafe; stroj je definitivno učinio pivo. Bez obzira koliko smo dugo čekali, kad smo izvukli šaram, stroj je padao kavu.

Moja druga glavna pritužba: Gotovo je uvijek bilo obilno kave u kavez. To je napravilo za goru, smeću zadnju šalicu – i neurednu čišćenje. Živim u strahu da ću začepiti svoje vodovodne cijevi s hranom (u redu, možda je to malo dramatično, ali to je zabrinutost) i mrzila je odlaganje tog posljednjeg mulja u sudoperu. Umjesto toga, dodao bih malo vode i ulio u moj vrt. To je bilo sve u redu i dobro kad je bilo lijepo, ali kad su se tempezali ispod 50, to je bilo manje dobro i dobro.

Wirecutter također upozorava da poklopac na OXO-jevoj karabini “ima tendenciju da zamke staru kavu, čak i dobro ispiranje nije dovoljno da se isprazniti sve.” Slažem se s Wirecutterom. Osjećao sam se kao da nikada ne bih mogao dobiti dovoljno čistu stvar.

Kao što je teško to reći, jednostavno nisam volio ovaj OXO aparat za kavu. I bolno me jer volim svi ostali OXO proizvodi – osobito simbolični POP kontejneri, kutne mjerne čaše i oh-tako-pametni sudoper.

(Slika: Amazon)

Uređaj za kavu koji sam kapao dobio sam

Frustriran, pogledao sam druge recenzije i našao Moccamaster na kuharima Illustrated. Pročitao sam još više recenzija i na kraju sam dobio Technivorm Moccamaster 79312 Aparat za kavu. Cijene su bile oko 120 dolara skuplje od one OXO-a, ali sam bio hranjen i voljan potrošiti svaku novčanu gužvu da prestane imati zidove obložene kavom. I još uvijek je izgledao i radio isto kao i OXO stroj.

Presuda? Drumroll, molim te. Jesi li spreman? Je li vas ta predviđanja ubila? Pa … Volim to! Košara za kavu ima čep za kapanje koji možete vidjeti, čuti i osjećati se na mjestu kada izvadite karabinić. Najviše ćemo dobiti jednu malu kapljicu koja pada na nosilicu, ali čak i to je rijetkost.

Najbolji proizvođač kave za kupanje: Technivorm Moccamaster 79312 Aparat za kavu, 319 dolara

I dalje dolazi s nehrđajući čelik kolač koji drži kavu vruće, a tu su i dva čepa: jedan s rupom za korištenje tijekom piva, a onaj koji radi više kao utikač držati stvari extra vruće (i to stvarno začepljuje toplinu za sati i sati).

Ja nisam stručnjak za kavu, ali ne osjećam zamjetnu razliku između kave koja se proizvodi u ovom stroju u odnosu na OXO. Potrebno je usporedivo vrijeme (četiri do šest minuta) za pripremu kave i uvijek izlazi vruće cijevi.

Svi dijelovi su jednostavni za čišćenje i malo se ne mogu naći na dnu štapića. Moj samo prigovor je da stroj ne može biti programiran da se uključi ispred vremena, ali znajući da moram skuhati lonac kave zapravo mi pomaže da izađem iz kreveta ujutro.

Odabir proračuna: Znam da je 320 dolara puno potrošiti na aparat za kavu. Ako ste u potrazi za više proračun-friendly kapanje aparat za kavu, također sam uživao koristeći Cuisinart 14-Cup Aparat za kavu u prošlosti. (To je samo 65 dolara!) Možda bi to bio moj najbolji izbor ako je imao nehrđajući čelik kolač umjesto stakla.

Imate li omiljeni aparat za kavu? Jeste li pokušali jedno od ovih? Javite nam u komentarima u nastavku.