Vodič za odabir najboljih bundeva za rezbarenje

Postoji toliko mnogo različitih vrsta bundeva koje možete izabrati! Na samo jednoj farmi može biti više od pola tuceta opcija. Kako možete odabrati najbolju bundu za rezbarenje? Okrenuli smo se nekim profesionalcima koji su rastrgavali tvar kako bi dobili stručna mišljenja.

(Slika kredita: Coco Morante)

Razlika između pita bundeva i carving bundeva

Jeste li ikada vidjeli znakove za “Pie Pumpkins” i “Carving Pumpkins?” Poljoprivredni štandovi često će označiti bundeve kako bi vam pomogli u uklanjanju nagađanja. Koja je razlika? Gornja bundeva su obično razrjeđivanija i lakše je vidljiva. Oni također imaju manje gutljaja iznutra, koji su također grainier i stringier, čime ih je lakše čistiti. Pie bundeve, namijenjene pečenju, obično su manje i više zaobljene.

Morat ćete pronaći raznolikost u bilo kojem bundevnom patchu koju posjećujete i vjerojatno će imati niz oblika i veličina koje možete odabrati.

povezan: Najbolji bundeve za pečenje i kuhanje

Vrste bundeva koje su dobre za rezbarenje

Ako tražite određene vrste za lov, dame The Peterson sestre bundeve patch u Chico, CA, predlažu hobit bundeve, osobito popularan na zapadnoj obali, ili jesen zlato. Hobiti su tikvice od 10 do 12 funti, a smatra se srednjom veličinom. Jesen zlato su vrlo rukovanje raznolikosti, težine između sedam i 10 funti. Oni pretvaraju lijepu zlatno-narančastu boju prije nego što su potpuno zreli i lako se izrezuju, u usporedbi s drugim sortama.

Christy Lehner iz Lehnerove farme palmi u Radnoru, OH, kaže da su vrste Gold Rush i Wolf popularne za ljude koji žele veće jack-o’-svjetiljke. Oba ova tipa bundeva teže između 15 i 35 funti, iako oni nisu nužno najlakši izrezati. Ako ste u potrazi za biskupom koji izrađuje tvrdnju i ne boji se upotrebe malog lakta za lakat, dajte jedan od tih pokušaja.

  Pro i kontra od Le Creuset Versus Staub Versus nešto jeftinije

Iza ovog znanja, postoji nekoliko stvari koje možete učiniti kada tražite zaklesku bundu na flasteru. Slijedite ove korake i početi ćete sa zdravom bundom koja će trajati dugo nakon što ste ga izrezali.

Kako odabrati bundu za rezbarenje

  1. Podignite ga i dotaknite: Trebao bi se osjećati čvrsto. Kada ga dodirnete, trebali biste čuti šuplji zvuk.
  2. Provjerite bojanje: Odaberite onaj koji ima dosljedan bojanje tijekom.
  3. Potražite loše mjesta: Pokušajte odabrati bundu bez ogrebotina, modrica ili tamnih mrlja.
  4. Nanesite pritisak: Okrenite bocu okrenutom prema gore i stavite pritisak palcem. Ako nije posve čvrsto, bundeva nije svježa i brzo će se rotirati.
  5. Spustite ga: Pazite da sjedne ravno! (Osim ako ne želite da se vaša jack-o’-lantern sjesti malo iskrivljeno.)
  6. Nosite je s dna: Nemojte ga nositi za stabljikom – umjesto toga, pričvrstite ga s dna ili ga nosite u torbi.

povezan: 5 načina kako bi vaš Halloween bundeve trajali duže