Usporedili smo cijene za 33 stavke u Walmartu i Costcou – pogodite tko je pobijedio?

Usporedili smo Costcoovu rasprostranjenost s trgovinskim robnim markama na Trader Joe’s prije (vidi: Usporedili smo cijene za 21 stavke na Trader Joe’s i Costco – Clear Pattern je nastao), ali ovaj put stavljamo Costco na mnogo veći test: Walmart.

Walmart je poznat po svojim cijenama na stijeni, a samo smo morali vidjeti koliko je Costco izmjerio. Stoga smo napravili popis namirnica i potrepština kućanstva koje redovito kupujemo, odabirom robnih marki (a ne marki) kako bismo pronašli najbolje cijene. A za najbolju usporedbu, odabrali smo najveće, veliku veličinu opcije koje nudi Walmart.

Ispostavilo se da je u većini slučajeva Costco još uvijek ponudio bolji posao od svega, od jogurta do deterdženta za pranje posuđa.

Naravno, treba uzeti u obzir godišnju članarinu Costča, iako ga se obično možete vratiti s izvršnim članstvom, što daje godišnju 2-postotnu novčanu naknadu za kupnju. Plus postoji činjenica da shopping u Costco znači kupnju masovnih količina. Ali, ako ionako dobijete članstvo (recimo, za popuste na plin, odmor i najam automobila), sada znate koliko štedite. A ako godišnja naknada i ogromni paketi nisu vaša stvar, barem sada znate da Walmartove cijene dolaze prilično bliske Costcoovoj.

Evo kako se stope trgovina zbližavaju.

Bilješka: Cijene Costco razlikuju se po trgovini. Kupili smo se na mjestu u Portlandu, Oregon. Također, te cijene ne uzimaju u obzir članarinu u Costcou.

(Slika kredita: Leela Cyd)

Predmeti za doručak

1. Grčki jogurt

Kirkland Potpis Grčki jogurt dobiva reklame iz Izvješća o potrošačima, koji su ga osvojili na petom mjestu. Ali Walmartova velika vrijednost dolazi u samo smidge iza na broj šest. Dobila je ukupni rezultat od 76, povezujući se s takvim istaknutim brandovima kao što su Stonyfield i Fage, a to je i jeftinije.

 • Costco’s Kirkland Plain Nonfat: 5,89 dolara za 48 unci (0,122 dolara po unci)
 • POBJEDNIK! Walmartova velika vrijednost Plain Nonfat: 3,78 dolara za 32 unci (0,18 dolara po unci)

2. Smrznute bobice

I Costco i Walmart vrećice zamrznutih organskih miješanih bobica pogodnih za glatke, zobene pahuljice i pečene robe. Međutim, Costco’s bobice su daleko jeftinije.

 • POBJEDNIK! Costco’s Kirkland organska mješavina s tri zrna: 9,59 dolara za četiri kilograma (0,149 dolara po unci)
 • Walmartova velika vrijednost mješavine organskog bobičastog voća: 9,96 dolara za 32 unci (0,311 dolara po unci)

3. 2% mlijeka

Ako imate malu količinu mlijeka u vašem domu, Costco je način na koji možete ići. Morat ćete kupiti dvije vrčeve veličine galona, ​​ali ćete uštedjeti oko 28 centa po galonu.

 • POBJEDNIK! Costco’s Kirkland mlijeko: 4,59 dolara za 2 galona (2,30 dolara po galonu)
 • Walmartova mliječna vrijednost: 2,58 dolara po galonu

4. jaja

Ako ste zbunjeni oznakama na jajašcu, niste sami. Za ovaj eksperiment tražili smo organske, certificirane humane, bez kaveznih i slobodnih doza jaja. Obje trgovine nude dobre ponude za organska jaja bez kaveza, no Costco je svakako jeftiniji.

 • POBJEDNIK! Costco je organska, certificirana humana, i bez kaveza bez velikih jaja: 6,39 dolara za 2-desetak (0,266 dolara po jaja)
 • Walmartova organska jaja bez kaveza (ne ovjerena humanim): 5,74 dolara za 18 (0,318 dolara po jaja)

5. Bacon

Kirkland Signature slanina je još jedan omiljeni urednik Consumer Reports-a, koji je osvojio prvo mjesto u degustaciji slanine. Ali Walmartova niskotlačna slanina nije daleko iza broj tri. Zaradio je ukupno 73 bodova uz Oscar Mayer i Hormel, a to je i jeftinije.

 • Costco’s Kirkland Signature Bacon: 16,99 dolara za četiri funte (4,25 dolara po funti)
 • POBJEDNIK! Walmartova velika vrijednost Donja natrij bacon: 3,94 dolara po funti

6. Zob

Obje su trgovine prodavale Quaker zob, ali su malo jeftiniji u Costcou. Samo pazite da imate mjesta u vašoj ostava jer ćete morati puno kupiti.

 • POBJEDNIK! Costco’s Quaker Old Fashioned Oats: 8,29 dolara za 10 funti (0,051 dolara po unci)
 • Walmart’s Quaker Old Fashioned Oats: 3,98 dolara za 42 unci (0,094 dolara po unci)

7. Med

Sirovi med, koji nije bio zagrijan, ima više hranjivih tvari od pasteriziranog meda, a obje trgovine nose i privatno označene sirovi med koji je organski previše. Costcoov med je malo jeftiniji, ali ćete morati pohraniti tri posude. Ako ga ne možete brzo koristiti, nemojte se brinuti – med nije pokvaren. Ako se kristalizira, lagano ga zagrijavajte dok ne postane tekućina.

 • POBJEDNIK! Costco’s Kirkland Potpis organskog sirovog meda: 14,99 dolara za tri tanjure od 24 unca (0,21 dolara po unci)
 • Walmartova velika vrijednost organskog sirovog meda: 4,98 dolara za 16 unci (0,31 dolara po unci)

8. Maslac Kerrygold

Fanatici tosta love ovaj bogati, svijetlo-žuti slan maslac iz Irske. Walmart ga prodaje po povoljnoj cijeni, ali je još uvijek više od dolara jeftiniji za Costco. Samo se pripremite za pop u zamrzivač jer ćete morati kupiti samo osam puta.

 • POBJEDNIK! Costco: 10,99 dolara za 4 funti (1,37 dolara za 8 unci)
 • Walmart: 2,88 dolara za 8 unci

9. Frozen Waffles

Frozen toaster waffles su jedan od najučinkovitijih načina da se spava djeca iz kreveta tijekom školskih dana. I ponedjeljkom su mnogo ugodnijima i za odrasle. Obje trgovine nose velike kutije sveprisutnih (i Čudne stvari poznati) Eggo Waffles za gotovo istu cijenu, iako je Costco jeftiniji. Međutim, ako se odlučite za Walmartovu robnu marku umjesto toga (Great Value Homestyle vafli), oni su peni jeftiniji po waferu.

 • POBJEDNIK! Costco’s Kellogg’s Homestyle Eggo Waffles: 9,99 dolara za 72 (0,14 dolara po vaflu)
 • Walmartov Kellogg’s Homestyle Eggo Waffles: 6,98 dolara za 40 (0,17 dolara po vaflu)

10. Javorov sirup

Pravi javorski sirup je puno skuplji od promašaja, ali to je tako vrijedno. I Costco i Walmart prodaju ga za prilično dobru cijenu, ali Costco je oko 3 dolara jeftiniji – plus, to je organski.

 • POBJEDNIK! Costco’s Kirkland Organic Amber: 10,99 dolara za 33,8 unci (0,33 dolara po unci)
 • Walmartova sjajna sirupna sirupa od velike vrijednosti (tamno i robusno): 13,98 dolara za 32 oz (0,43 dolara po oz)

(Slika kredita: Laura Volo)

Večernje stavke

1. umak od tjestenine

Iznenađujuće, kupnja marinara umaka u rasutom stanju ne štedi novac. Obje trgovine prodaju privatni label marinara umak koji je organski, ali Costco’s staklenke su oko šalice veći i dolaze u omotima od tri za nekoliko centa više po unca nego Walmart’s.

 • Costco’s Kirkland Signature Organska marinarska umak: 9,99 dolara za tri tanjure od 32 unca (3,33 dolara po staklenku, 0,10 dolara po oz)
 • POBJEDNIK! Walmartova velika vrijednost organsku marinadu: 1,98 dolara za 23,5 unci (0,08 dolara po unci)

2. mljevena govedina

Costcoova organska mljevena govedina je oko dolara jeftinija od Walmartova, ali Walmartova je organska i trava hranjeni. Ako se odlučite za Costco, morat ćete kupiti četiri kilograma, ali zahvalno je da dolazi u paketima od 1,3 funti pa ih možete jednostavno baciti u zamrzivač. Ako organski i trava nisu važni za vas, obje trgovine prodaju konvencionalnu zemlju govedinu za par dolara jeftinije. Walmartovi pilići od 3 funte od 80 posto mlakog mljevenog mesa 3,58 dolara po funti, ali Costco je još uvijek jeftiniji od 3,49 dolara po funti.

 • POBJEDNIK! Costco’s Kirkland Potpis organskog mljevenog govedine: 19,99 dolara za četiri funte (5 dolara po funti)
 • Walmart’s Marketside organska trava Fed Ground Govedina: 5,98 dolara po funti

3. Suhu pennu

Za one koji jedu puno tjestenine (i imaju mjesta za pohranu), i Costco i Walmart prodaju šest paketa. Paket Costco nudi razne oblike, ali je oko 50 centi više po funti.

 • Costco Garofalo organska tjestenina: $ 10 za šest paketa od 17,6 unci: (0,09 dolara po unci)
 • POBJEDNIK! Walmartova velika vrijednost Rigatoni: 5,88 dolara za šest paketa od 16 unci (0,06 dolara po unci)

4. Piletina

Walmartova robna marka svježih kokošjih pilića nije organska, ali označena je bez kaveza, oni su također oko 20 centa jeftinija po funti, a ne morate kupiti dva, kao i kod Costco.

 • Costco’s Kirkland Potpis Organska cijela mlada piletina: 1,99 dolara po funti
 • POBJEDNIK! Walmartova Marketside bez kaveza bez antibiotskih kokoših piletina: 1,76 dolara po funti

5. Zelje

Špinat i kelj dijete su zloglasni za kuhanje dolje iz ogromne hrpe na malo šaku. Zato je sjajno pohraniti se na velikim vrećama nježnih zelenila kad god možete. Costcoova torba je pola funta veća od Walmartova, a je jeftinija unca.

 • POBJEDNIK! Costco’s Earthbound Farm Organska energija zelenila: 4,99 dolara za 1,5 funti (21 dolara po unci)
 • Organska špinat Walmart’s Earthbound Farm: 4,76 dolara za 16 unci (0,29 dolara po unci)

6. Maslinovo ulje

Hrana voli ljubav Costco’s Kirkland marke maslinovog ulja, koji dosljedno dobiva aplauded za svoj bogat okus i kvalitetu za povoljnu cijenu. S druge strane, Walmartova velika vrijednost je čak i jeftinija, ali dobiva samo “fer” ocjene iz Consumer Reports.

 • Costco’s Kirkland Potpis organskog ekstra djevičanskog maslinovog ulja iz Italije: 15,99 dolara za 2 litre (0,24 dolara po unci)
 • POBJEDNIK! Walmartova velika vrijednost ekstra djevičanskog maslinovog ulja: 10,98 dolara za 51 unci (0,22 dolara po unci)

7. Salmon

Možete pronaći Wild Alaskan losos na oba Costco i Walmart, ali ćete uštedjeti oko dolara funta na Costco.

 • POBJEDNIK! Costco’s Kirkland Potpis Wild Alaskan sockeye losos fileti 32,99 dolara za 3 funti (11 dolara po funti, 0,69 dolara po unci)
 • Walmart’s Fishpeople Wild Alaskan sockeye fileti od lososa: 11,97 dolara za 12 unci (0,99 dolara po unci)

Quinoa

Costcoova vrećica od 4 kilograma quinoa je posao koji vrišti. Moglo bi se činiti ogromnim, ali svestran zrno je prepun bjelančevina i esencijalnih aminokiselina što ga čini odličnom bazom za bočnu jela, pa čak i za salate od žitarica.

 • POBJEDNIK! Costco’s Kirkland Signature Organska bijela Quinoa: 9,99 dolara za 4,5 funti (0,14 dolara po unci)
 • Walmartova velika vrijednost organskog bijelog quinoa: 6,97 dolara za 32 unci (0,22 dolara po unci)

(Slika: Christine Han)

Ručak i predmeti

1. sendvič kruh

Kruh je veći i jeftiniji u Costcou. Ako imate kućanstvo sendvič-eaters, probijajući kroz dvije kruh u tjedan dana nije problem. U suprotnom stavite kolač u zamrzivač.

 • POBJEDNIK! Costco’s Oroweat 100% cjelovitih pšeničnih sendvič kruh: 5,70 dolara za dvije 32-unca kruh (0,9 dolara po unca)
 • Walmartov Oroweat 100% cjelovitog pšeničnog sendviča kruha: 3,18 dolara za 24 unci (0,13 dolara po unci)

2. Maslac od kikirikija

Prirodni maslac od kikirikija zahtijeva miješanje, ali ne sadrži šećer ili palmino ulje. Ako je to Vaš PB izbor, Costco nudi najbolju ponudu. Ako vam se sviđa maslac od kikirikija na slatkoj i kremastijoj strani, Walmartova velika vrijednost prirodna ne-umiješana maslac od kikirikija štedi vam 5 centa unca (7,78 dolara /

 • POBJEDNIK! Costco’s Kirkland Potpis Organski kikiriki maslac: 9,99 dolara za dvije 28-unci staklenke (0,18 dolara po unci)
 • Walmart’s Smuckers Organska kikiriki maslac: 4,48 dolara za 16 unci (0,28 dolara po unci)

3. Jam

Obje trgovine nose organski džem od jagoda, pri čemu su Costcoovi veliki staklenci ušli na oko 6 centa jeftinije po unci. S druge strane, Walmartove tri manje posude puno je lakše upravljati.

 • POBJEDNIK! Costco’s Kirkland Signature Organska Jamnica od jagoda: 6,59 dolara za 42 unci (0,16 dolara po unci)
 • Walmartova velika vrijednost Organska voćna voća jagoda: 7,44 dolara za tri posuđa od 11 unca (0,22 dolara po unci)

4. Rezana prsa u Turskoj

Walmartove cijene na meso ručkave purice su nevjerojatan posao. Možete dobiti punu funtu od rezanog mesa purice za pola cijene koju biste platili Costcou.

 • Costco’s Kirkland Signature Pećnica Pečena Rezana Turska grudi: $ 6.89 po funti ($ 0.43 po unci)
 • POBJEDNIK! Walmartova velika vrijednost pečena pržena pečena turska grudi: 3,44 dolara za 16 unci (0,22 dolara po unci)

5. Sir Cheheddar

Costcoov cheddar prodaje se u velikim blokovima od 5 funti, ali košta najmanje dolar manje od najvećeg Walmartovog bloka. Ako ga ne možete brzo koristiti, pokušajte ga zamrznuti.

 • POBJEDNIK! Costco’s Kirkland Potpis Sharp Cheddar: 11,29 dolara za 5 funti (2,26 dolara po funti)
 • Walmartova velika vrijednost Sharp Cheddar: 6,97 dolara za 2 funte (3,48 dolara po funti)

6. Tuna Albacore

Obje trgovine nose privatnu oznaku krutom albusku tune koja je označena kao dupina. Limenke su 2 unce veće u Costco, a jeftinije po unci.

 • POBJEDNIK! Costco-a Kirkland Potpis Albacore Solid White Tuna u vodi: 12,99 dolara za osam 7 unca limenki (0,23 dolara po unci)
 • Walmartova velika vrijednost Solid Albacore Tuna u vodi: 1,37 dolara za pet unca može (0,27 dolara po unci)

7. Vrste barova

Kupite ove sveprisutne snack barove u rasutom stanju u Costco i platit ćete do 25 centi manje po baru.

 • POBJEDNIK! Costco’s Kind Bars Variety Pack: 19,99 dolara za 20 barova (1,00 dolara svaki)
 • Walmart’s Kind Barovi, razni okusi: $ 1.19 do $ 1.25 svaki

8. Nuts

Orašasti plodovi su jednostavan način za guranje neke visoko proteinske prehrane u sve, od granole do kolačića do salata. Ako ste spremni zalihe, imat ćete mnogo bolji posao na njima u Costcou.

Pecan Halves

 • POBJEDNIK! Costco’s Kirkland Potpis pekane polovice: 15,99 dolara za 2 funti (0,50 dolara po unci)
 • Walmart’s Nature’s Eats: 9,14 dolara za 16 unci (0,57 dolara po umaku)

Orasi

 • POBJEDNIK! Costco’s Kirkland Potpis: 12,99 dolara za 3 funti (0,27 dolara po unci)
 • Walmartov Fisher polovica i komadi od oraha: 13,48 dolara za 32 unci (0,42 dolara po unci)

bademi

 • POBJEDNIK! Costco’s Kirkland Signature sirovim bademima: 12,99 dolara za 3 funti (0,27 dolara po unci)
 • Velika vrijednost Cijeli prirodni bademi: 5,94 dolara za 14 unci (0,42 dolara po unci)

(Slika: aradaphotography / Shutterstock)

Kućanstva Essentials

1. Papirni ručnici

Prema izvješćima potrošača, papirnati ručnici Walmart’s Great Value impresivni su zbog njihove snage i upijanja. Oni su zaradili 68 u odnosu na Kirklandov rezultat od 61. Najbolje od svega, oni su daleko jeftiniji previše. Obje marke nude velike role – oko 160 listova po valjku – tako da ih nećete morati zamijeniti tako često.

 • Costco’s Kirkland Signature kreira veličinu papirnatih ručnika, 23,99 dolara za 12 peciva (2,30 dolara po 100 četvornih metara)
 • POBJEDNIK! Walmartova velika vrijednost Split listova papirnatih ručnika, 14,97 dolara za 12 valjaka (1,60 dolara po 100 četvornih metara)

2. Papirnati napitci

Obje marke nude napitke po povoljnim cijenama, ali po Walmartovoj cijeni po naslonu, to bi koštalo dvostruko da bi kupilo isti broj salveta kao i paket Kirkland.

 • POBJEDNIK! Costco’s Kirkland Potpis 1-slojni salvete, 8,49 dolara za 1,040 umivaonika (0,008 $ po naslonu)
 • Walmartovi sjajni vrhunski servisi, mekani i jaki: 4,92 dolara za 300 salvete (0,016 dolara po naslonu)

3. Kuhinjski otpadne torbe

Po Walmartovoj cijeni, koštao bi 28 dolara kako bi dobili istu količinu vrećica koje Costco prodaje za 14,99 dolara.

 • POBJEDNIK! Costco’s Kirkland Potpis Flex-Tech 13-galon vrećice za smeće, 14,99 dolara za 200 (0,074 dolara po torbi)
 • Walmartova velika vrijednost Jaka Flex 13-galonska vreća za smeće, 12,52 dolara za 90 (0,14 $ po vrećici)

4. Sandwich vrećice

Budući da je Costco’s go-to za vrećice za cipele Ziploc, nudeći alternativu robnih marki, usporedili smo cijene ove marke u obje trgovine. Zaokružujući obje cijene po torbi, Costco je peni jeftiniji. No, ako ste se odlučili za Walmartovu veliku vrijednost (300 torbi za 5,12 dolara), naposljetku ćete platiti manje dolara za istu količinu torbi.

 • POBJEDNIK! Costco’s Ziploc sandwich torbe, 10,99 dolara za 580 ($ 0,02 po torbi)
 • Walmartov Ziploc sendvič torbi, $ 14.09 za 500 ($ 0.03 po torbi)

5. Tekući posuda za posuđe

Imali smo dobro iskustvo sa Kirklandovim sapunom za jelo (i tako je i Wirecutter) – plus, to je biorazgradivo i samo je malo jeftinije od Walmartova.

 • POBJEDNIK! Costco’s Kirkland Potpis ekološki prihvatljivog Ultra Liquid Citrus Dish Sapun: 7,89 dolara za 135 unci (0,058 dolara po unci)
 • Walmartov sjajni prženi sapun, 5,64 dolara za 90 unci (0,062 dolara po unci)

6. Deterdžent za pranje posuđa (paketi)

Consumer Reports ocijenili su Kirklandove perilice za pranje posuđa na vrhu čopora, s čvrstom 85, rekavši da su “izvrsni u čišćenju posuđa”. Velika vrijednost nalazi se malo dalje na popisu sa još dobrim rezultatom od 79.

 • POBJEDNIK! Costco’s Kirkland Signature Premium perilica posuđa Deterdžent Pacs, 9,99 dolara za 115 ($ 0,087 po pakiranju)
 • Walmartova velika vrijednost automatskog perilica suđa, svježi miris, 12,47 dolara za 110 (0,113 $ po pakiranju)

7. All-Purpose Cleaner

Costco nosi ovaj čistač u multipack koji uključuje bocu za prskanje i masivan punjenje. Morat ćete ih kupiti odvojeno u Walmartu i platiti 2 centa više po unci, ali barem imate mogućnost kupnje samo jednog ili drugog.

 • POBJEDNIK! Costco’s Clorox Clean-Up za sve namjensko sredstvo za čišćenje s bjelilom, 11,64 dolara za bocu za prskanje od 32 unci s punjenjem od 180 unci (212 unci, 0,0549 dolara po unci)
 • Walmartov čistač za čišćenje svih namirnica s bjelilom: punjenje od 64 unca, 4,47 dolara; 32 buba za prskanje, 2,88 dolara (96 unci za 7,35 dolara, 0,0765 dolara po unci)

Kada se svodi na to, koja trgovina želite?