Upotrijebite pravilo Minimalists 90/90 kako biste pomogli otkopčati svoju kuhinju

Nevjerojatno je koliko brzo moja kuhinja postaje pretrpano. Iako svakodnevno upotrebljavam iste stvari – iste posude i posude, ista jela, iste čaše – moje su ormare potpuno pune. Dio toga je što volimo zabavljati, tako da uz svakodnevne stvari trebamo i zabavne sadržaje, poput velike zdjelice za salatu i ladice za posluživanje, i kul srebrnog mesinga na eBayu koji živi u svojoj posjeduje posebnu, ogromnu kutiju. Dio toga su djeca. I odgojne stvari, za koje se zadržavam samo u slučaju da dolaze mlađe djece i trebamo različite vrste prikladnih sippy čaša. Dodajte u sve alate i naprave, kuhinjske posteljine i rođendanske svijeće, a to je sklizak padina.

Bilo je zastrašujuće razmišljati o tome da li je sve moguće. Nemam nikakve želje da dotaknem sve te stvari da vidim potiče li radost. Trebam pravilo koje će olakšati brzu i nepristranu odluku o tome što ostaje i što ide kako bi ovaj prostor bio jači.

Uđite u Joshua Fields Millburn i Ryan Nicodemus, inače poznat kao Minimalisti. Ovi tipovi su došli s pravilom 90/90 kako bi pomogli ljudima poput mene da plove kroz svoje stvari i shvatiti što im je stvarno potrebno. Jednostavno je! Gledate objekt i zapitajte se sljedeće pitanje:

Jeste li koristili ovu stavku u posljednjih 90 dana? Ako ne, koristit ću ga sljedećih 90 godina?

Ne? Onda je vrijeme da to pustimo.

Sada Millburn i Nikodem naglašavaju da ne mora biti točno 90 dana – možda za vas to je 120 dana ili šest mjeseci. Stvarna količina vremena nije važna; ono što je važno je da napravite pravilo i pridržavate se, jer kad jednom imate pravilo, lakše je donijeti odluku.

Za mene bi vjerojatno trebala duža vremenska crta, kao da je šest mjeseci, da uključim sve moje stvari koje se poslužuju za odmor – ja sam staromodan tip koji se odlučio za formalnu vjenčanu porciju, a ja to apsolutno ne dajem! – ali samo pravljenjem tog pravila, već se mogu razmišljati o tri stvari koje se sada mogu riješiti, poput bocne topline koju nismo koristili otkako je naša “beba” prestala koristiti boce prije gotovo dvije godine. Vrijeme za reći zbogom!

Više o organizaciji

  • Pravi način organiziranja vaše kuhinje ovog ljeta: Nemoj slušati Marie Kondo
  • 5 stvari koje treba organizirati u jutro svakog dana ovog tjedna
  • 5 stvari koje treba organizirati noću svaki dan ovog tjedna

Što je s vama, imate li pravila koja koristite za odlučivanje o tome kako se riješiti? Mislite li da rade??