Trebate li dobiti mikrovalnu ladicu?

U Kitchnu imamo ljubavnu ljubavnu vezu s našim mikrovalovima. Naravno, volimo ga za sve očite razloge – poput zagrijavanja naše kave ujutro i isporuke bliske užitka kokice na filmskoj večeri – ali i za šalice kolača, jednosjedne večere mačjeg i sira, a najbrži i najlakši odgovor na doručak (jaja u mikrovalnoj!). Čak se i naslanjaju na to kada migrene napadnu.

To je važan uređaj, a kupnja pravog je važna. Postoji dosta čimbenika koje treba uzeti u obzir (poput veličine, snage i posebnih značajki), ali danas razmatramo vrlo konkretno pitanje: Je li vrijedno da dobije mikrovalnu ladicu? Ili biste se trebali odlučiti za regularnu vrstu countertop? Da bismo vam pomogli u potrazi za kupnjom mikrovalova, razbili smo prednosti i nedostatke svake vrste.

(Slika: Sharp)

Pro i kontra od Ladica Mikrovalovi

Glavni razlog za dobivanje ladice s mikrovalovima je countertop nekretnina (često rijetki!), S estetikom dolazi u bliskoj sekundi. Budimo iskreni – redovite mikrovalne pećnice nisu sve atraktivne, ali postoje i drugi razlozi za koje možda niste uzeli u obzir, uz nekoliko glavnih nedostataka. Ovdje ćemo ga slomiti.

Pro: Uštedjeli su vam dragocjeni protupopisni prostor.

Mnogo je mjesta za postavljanje redovne mikrovalne pećnice, ali ako planirate da ga sjednete na vrh brojača, lako ćete izgubiti četiri četvornih metara dragocjenog prostora za pripremu. Mikrovalne ladice, s druge strane, besprijekorno se uklapaju u donju armaturu. Trebate li protupožarni prostor više od prostora ormara? Ili obrnuto? To je svakako nešto za razmatranje.

Pro: Ergonomija je izvrsna.

Mikrovalna pećnica na polici ili na vrhu hladnjaka može biti vrlo opasna. (Doista želite doći do nečega što je teška i vruća?) Donja ladica koju možete vidjeti odozgo uvijek će biti lakša i manje opasna.

Pro: Oni su dječji dokazi.

Možete se pobrinuti da djeca ne mogu ući zaključavanjem ladice i postavljanjem zaporke za otvaranje, što ne možete učiniti u svim verzijama countertop. Bonus: Budući da ladica klizi (u usporedbi s djelovanjem ljuljačke), otvaranje ne favorizira ni desničare ni ljevake.

Pro: lako se čiste.

Većina mikrovalnih ladica dolaze bez rotirajuće ploče, a njihovi standardni kolege koriste za vrtnju hrane kao što je grijanje. Unutarnji dio ladice ima glatke površine bez dodatnih pukotina ili kutova za hranu za držanje. Morate samo brisati ladicu i gotovi ste.

Con: Oni su (puno) skuplji.

Morat ćete biti spremni na najmanje 900 dolara za mikrovalnu ladicu s nekim modelima koji koštaju više od 1000 dolara. Ovisno o tome koliko vam je pri ruci, možda ćete ga morati instalirati i profesionalno, što će koštati više novca. (Isto vrijedi i za montiranu mikrovalnu mikrovalnu pećnicu.) To je očito vrlo različito od opcije mikrovalne pećnice za vaš brojilo, no ako odlučite između zida ili prevelike opcije, Imat ćete ista pitanja.

Utovariti: Jesu li mikrovalne ladice vrijedne dodatnih troškova??

Con: Možda ćete se morati posvetiti dolje da biste vidjeli kontrole.

Ako ste navikli na mikrovalnu pećnicu ili verziju prekomjernog raspona, definitivno će se dogoditi prilagodba dok se naviknete da se upravljačka ploča nalazi ispod vaših brojila.

(Slika: Leanne Bertram)

Pro i kontra Countertop Mikrovalovi

Najviše što se tiče regularnih mikrovalova? Trošili su uz ništa. Naravno, možete platiti više za veće, više profesionalne modele (obično oko nekoliko stotina dolara), ali najmanji verzije countertopa mogu biti od 20 do 50 dolara. Ako je novac tijesan, ova opcija uvijek će biti put za izlazak, ali ako ste na ogradi, evo nekoliko drugih prednosti i nedostataka za razmatranje.

Pro: Možete ih staviti bilo gdje.

Redoviti mikrovalovi su više svestrani nego što mislite. Možete odabrati da stavite jedan u kockice u gornje ormariće, na šalteru ili u spremištu, ako imate prostor. Imajući tu fleksibilnost dizajna može doći do izuzetne praktičnosti u malim prostorima!

Ukrasti neke ideje: 6 pametnih alternativnih mjesta za mikrovalnu

Pro: Možete ih dobiti u različitim veličinama.

Pokretne ploče započinju na 2,5 kubičnih stopa (takvi slatki mali dečki!) I idu do 2,2 (opcija jumbo!), S mnogo opcija koje pada negdje između. Na verziji countertopa pronaći ćete mnogo više mogućnosti, a za kuhare domaćih proizvođača mogućnost odabira veličine je glavna prodajna točka.

Con: Teže čistiti.

Već smo govorili o tome koliko je jednostavno čišćenje mikrovalne ladice. Zatim ga usporedite s mikrovalnom pećnicom i imate više dijelova za pročišćavanje. Naravno, to se može učiniti – to nije jednostavno kao brz brisanje. Osim toga, ako ga zaboravite, još je teže doći.

Pogledajte korake: Kako očistiti svoj mikrovalni val prirodno samo s limunom

Con: Morate ih priključiti.

To ne znači da ne morate priključiti mikrovalnu ladicu, ali obično se to dogodi negdje unutar vašeg ormarića. Ako se odlučite za verziju countertopa, najvjerojatnije je potrebno zauzimati vrijedan čep oko vašeg prostora za kuhanje. I ponekad, to može biti teško dobiti uzimajući vaš aparat za kavu i vaš toster uključen u u isto vrijeme!

Con: Taj mali okretni tanjur gotovo je uvijek predviđen za prekid.

Svatko ima svoje kuhanje za kućne ljubimce, a to se događa da bude uobičajen. Ako se okretni tanjur sruši od svog trkača, uzvraćanje na stazu može se osjećati kao da se bavite Rubikovom kockom. Ili stol može zagonetno prestati tjerati u potpunosti – zauvijek.

Neki savjeti za kupnju

  • 5 znakova koje morate zamijeniti svoj mikrovalni pećnica
  • 7 stvari koje treba znati o kupnji nove mikrovalne pećnice

Koga biste izabrali? Ili biste dobili svoj mikrovalni uređaj montiran iznad vašeg raspona? Ili ste tima bez mikrovalova?