Top 5 stvari koje treba kupiti u Lidl (i 5 biste trebali preskočiti)

Kad sam čula da će moj rodni grad biti jedan od lokacija za novi lanac njemačkih supermarketa, Lidl, definitivno sam se veselio što ću to provjeriti. Živim u Spartanburgu, SC, a mi nemamo bez velikog izbora trgovina mješovitom robom (mislim: Walmart, Target, Costco, Publix, Ingles, Fresh Market i Aldi). Hoće li ovo novo dijete na bloku biti dovoljno da osvoji svoje poslovanje na dosljednoj osnovi?

Vidi, gledam cijene na denar na većini svega. Ja sam nutricionist, pisac i hrana bloger koji jede cijelu hranu biljnih dijeta, tako da mogu lako potrošiti bogatstvo u trgovini na organsko voće i povrće, dvije od mojih najvećih mora imati predmeta koje sam kupiti puno svakog tjedna.

Otišao sam u Lidl s otvorenim umom kako bih vidio kako će sve vrste predmeta odgovarati drugim trgovinama, bez obzira na to jesu li zdrave ili ne. Ugodno sam se iznenadio na mnogim razinama, pa sam s ovim dvama popisima kupio što kupiti na Lidlu i što ne kupiti na Lidlu.

Bilješka: Imajte na umu da će se cijene razlikovati ovisno o području na kojem se nalazite, ali uspoređujem svoje popise s najnižim cijenama dostupnim na mom području, koji su gotovo uvijek na Walmartu.

Top 5 stvari koje treba kupiti u Lidl

(Slika: Heather McClees)

1. Svježi voćni sokovi

Brokula, mrkve, špinat, romaine salata, imenujte. Lidl ima veliki vegetarijanski zid, kako ga volim nazvati, sa svim tipičnim povrćem koje možete vidjeti u prodavaonicama. Lidlovo povrće iznimno je dobro, a većina od njih je bolja od drugih lokalnih trgovina. Nisam vidio ništa za više nego što bi bilo gdje drugdje, a neke stvari bile su čak i jeftinije. Ono što mi je stvarno napravilo bila je činjenica da su barem polovica tih predmeta bila organska i još uvijek niža od ostalih konvencionalnih cijena proizvoda. Zasebni zid sam bio bi Lidl dostojan tjednog zaustavljanja, posebno za veću obitelj koja pokušava jesti zdravu hranu na uskom proračunu.

(Slika: Heather McClees)

2. Organski slatki krumpir

Da, znam da se organski slatki krumpiri broje kao svježe povrće, ali ovaj posao je bio toliko dobar da sam se osjećala kao da joj je potreban vlastiti ulazak. Volim slatki krumpir, a organski su teško pronaći u mom području. Pa kad sam u Lidl vidio torbu od tri funte za 3,99 dolara, odmah sam stavio jednu u košaricu. Pokušavam jesti organske proizvode koliko god mogu, a taj isti iznos bi lako mogao koštati mene 8 ili 10 dolara na Whole Foods i najmanje 5 dolara u Walmartu za konvencionalne slatki krumpir.

(Slika: Heather McClees)

3. Ananas, banane, avokado i ostale svježe voće

Najčešće kupujem barem dva ananasa tjedno. Trošili su točno oko 3 dolara u većini trgovina u kojima živim ili 2,50 dolara kad su u prodaji. Za 1,99 dolara u Lidl, ovo je bio dobar kup, pogotovo jer su to bili Dole ananas!

Lidl je također imala veliku cijenu za organske banane s cijenama nižim od svih ostalih trgovina na mom području, uključujući Walmart i Target. Koristim ih kako bi svakodnevno napravili smoothie i ne-mliječni sladoled, pa je to bio fantastičan nalaz. Ostatak svježeg voća u Lidlu također je bio vrlo povoljan, uključujući rajčice, organske avokado, papriku, breskve, jabuke, limune i svježe bobice.

(Slika: Heather McClees)

4. Začini

Iako nisam bila sigurna jesu li ti začini bolji od poznatih marki imena, niske cijene sam ih kupio i pokušao im. Presuda: Nisu bili gori od ostalih, skuplje stvari! To je pogodba za obitelji, odrasle osobe koje puno kuhaju, ili studenti na uskom proračunu.

(Slika: Heather McClees)

5. Medjool Datumi

Moji omiljeni nalazi! Koristim Medjool datume kako bi prirodno sve zasladio od smoothie do zobene pahuljice, pa čak i upotrijebite ih za pripremanje sirovih kolača i sirova keksa. Također su odlično uživati ​​u sebi. Međutim, svatko tko voli Medjoolove datume zna da nisu jeftini (osim ako ih ne kupite u Costcou gdje su kradu). Za samo 4,99 dolara za funtu u Lidlu, to su bili fantastični nalazi koji bi vrijedili za vraćanje. Također su bile svježe, pa čak i Projekti koji nisu GMO-ovi potvrđeni!

Ostale stvari koje treba kupiti u Lidlu

  • Čokolada (uključujući organske i tamne opcije)
  • Smrznute povrće
  • Mlijeko koje nije mliječno
  • Pecivo kakao praha
  • Organski javorov sirup
  • Organska tjestenina
  • Organska jabukovača

Top 5 stvari koje treba preskočiti na Lidl

(Slika: Heather McClees)

1. Ime žigova žitarica

Zasigurno ne vrijedi kupovati u Lidlu ako se držite predmete s robnom markom, poput žitarica. Siguran sam da Lidl nosi predmete s imenima robne marke kao što je to moguće, ali možete uštedjeti mnogo više novca kupnjom u štednim trgovinama poput Walmarta ili Targeta. Žitarice s imenom marke u Lidlu bile su puno skuplje po unci nego u drugim trgovinama, pa ni generičke cijene žitarica nisu impresivne.

Isto tako, jedna stvar koju sam pronašao bilo je čudno da nema osnovnih zobenih pahuljica ili vrućih žitarica zrna, što je još jedna ne-tako velika značajka o odabiru žitarica u Lidlu.

(Slika: Heather McClees)

2. kikiriki maslac (redoviti i organski)

Htjela sam voljeti prirodni organski maslac od kikirikija pronađen u Lidl, ali nažalost, oni su zapravo bili skuplji od Whole Foods ‘brand name. Lidl je također nosio nekoliko imena maslaca od kikirikija koji su bili jednaki kao i druge trgovine ili novčana jedinica. Lidl također ima svoju generičku marku maslaca od kikirikija, ali to je samo petina manje od generičkih imena marki maslaca od kikirikija ostalih trgovina.

(Slika: Heather McClees)

3. Mlijeko i mliječni proizvodi

Čuo sam da Lidl ima dobre cijene na organsko ne-mliječno mlijeko i zato što samo koristim mlijeko koje nije mliječno, nisam mogla čekati da vidim za sebe. Međutim, otkrio sam da je njihov odabir i ne-mliječnih proizvoda bio vrlo mali i bili su potpuno iz nezaslađenih vrsta koje koristim. Njihova imena robnih marki mliječnih proizvoda također nisu bila jeftinija od ostalih prodavaonica u mojem području, niti su bili njihovi jogurtni proizvodi koje je mogla jesti mojoj obitelji.

(Slika: Heather McClees)

4. Snacks

U Lidlu je također nedostajalo odjel za snack. Imali su neke osnovne generičke granule i žitarice, ali selekcija je bila rijetkost i za mene nisam imao hranjivih mogućnosti ili poznatih marki za usporedbu cijena. Imali su, međutim, mali dio oraha koji je izgledao vrlo svježe. Međutim, njihove cijene nisu bile bolje od ostalih skladišta u mojem području.

(Slika: Heather McClees)

5. Vino

Ako uživate u kupnji i kušanju različitih vina, Lidl ima ogroman izbor nižih cijena bezvodnih vina za odabir, iako nisam prepoznao poznate nazive vina koje se nalaze u drugim trgovinama. Ako imate omiljeni pinot, možda ćete biti sretniji kad je nađete negdje drugdje. Ako ste u potrazi za novim stvarima i želite vidjeti kako se Lidlina vina podudara s vašim omiljenim, slobodno istražite!

povezan: Otišao sam u Lidlovo veliko otvaranje u Virginiji. Evo što sam naučio.

Što misliš? Ako ste bili u Lidl, koje su vaše pet najboljih stavki koje morate imati i pet najboljih stavki preskočite?