Što mi je činilo cijelo trudnoće?

Tijekom moje godišnje čišćenja našeg ormarića, bio sam oduševljen kad sam pronašao omotnicu računa s oznakom “Whole30”. Prošlog siječnja sam, zajedno s još pet drugih Kitchnovih urednika, dao ovu popularnu prehranu. U to vrijeme, cijena kupnje “Whole30-compliant” hrane mi je zamalo i ostavio me s puno velikih osjećaja o svojim vlastitim navike trgovine. Godinu dana kasnije, i sa ciljom 2018. novogodišnjeg svladavanja proračuna trgovine, gledajući one godišnje priznake, učio me mnogo o potrošnji hrane, troškovima zdrave prehrane i kako mogu poboljšati moj proračun koji nije cjelovit. ići naprijed.

(Slika: Maria Siriano)

Prvo, Što je cjelokupno30?

Whole30 je 30-dnevna eliminacijska dijeta koja se fokusira na proteine ​​i povrće, istovremeno odstranjuje mliječne proizvode, mahunarke, žitarice i zaslađivače. Plan Whole30 preskače zalogaje i smoothies, potičući tri robusna obroka svaki dan. Hrana nije označena kao dobra ili loša, već je usklađena ili nije sukladna.

Odlučio sam se probati Whole30 (kao urednik, nadajući se pronaći načine kako pomoći našim čitateljima koji bi mogli isprobati tu ishranu). Ostatak moje obitelji nije. Ja sam vrijedan planer obroka, koji je pomogao smanjiti broj dvostruko večere svaki tjedan, ali ponekad sam bio apsolutno kuhanje dva doručka, ručkove i večere za hranjenje Whole30 i moje djece konvencionalne obroke.

Što me Whole30 učilo o mojem proračunu trgovine

(Slika: Maria Siriano)

1. Cijela hrana nije uvijek skuplja.

Svakako sam potrošio više novca dok radim Whole30, ali proračunski busteri nisu bili ono što biste očekivali. Zapravo, bilo je jednostavno koristiti Costco kako bi se zalijepio na organskim bjelančevinama (jaja, piletina, mljeveno mljeveno meso) i moja redovna trgovina za prehrambene proizvode. Dolar za dolar, lako sam proveo toliko na cijeloj hrani za sebe kao i na prerađene hrane za ostatak moje obitelji.

Pokušaj ovo: Bez obzira je li vaš cilj više govedine ili samo manji mesni proračun, definitivno se plaća kupnja mesa u rasutom stanju. Costco je sjajna mogućnost ako imate jedno u blizini. ButcherBox ili lokalni udio mesa su i druge pristupačne opcije.

2. Zdrave masti su skuplje, ipak.

Avokado ulje, kokosovo ulje i ghee su tri kompatibilne masti koja su skoro slomila svoj proračun početkom mjeseca. (To i tjedni avokado i sukladni dimljeni losos.) Whole30 vas potiče da hranite konvencionalne masti u korist zdravih, a te masti zapravo vam pomažu da ostanete puni tijekom programa.

Pokušaj ovo: Srećom sam svladao stvaranje ghee kod kuće i mogu lako smanjiti taj trošak dolje, jer ja držati to dio moje dnevne prehrane sada. Što se tiče ostalih ulja, preskočite ih na svoj manji lanac trgovina i potražite ih u Costco ili online na tržištu Thrive ili Amazonu radi boljeg ušteda na troškovima.

(Slika: Maria Siriano)

3. Snacks su proračunski ubojica.

Ovo je vjerojatno najveći, trajan odlazak iz mog iskustva Whole30. Dok sam preskakirao zalogaje tijekom cijelog programa, ostatak moje obitelji sretno se sjeckao na krekere od sira, čips od krumpira i barovi za voće u ukupnom iznosu od 30 $ (!!!) svaki tjedan.

Pokušaj ovo: Post-Whole30 Ograničavam dnevne zalogaje samo na perece, kokice (cijele zrna, a ne vrećice) i graham ili životinjski krekeri, zajedno sa svježim voćem i povrćem koji dvostruko rade kao zalogaje i sastojci obroka. Ovo smanjuje našu bezumnost, što je zalilo tonu! Povremena vrećica krumpira ili domaći krekeri od sira osjeća se kao poslastica koja je uživala. A uštedjeli $ 20 do $ 30 ide umjesto toga u našu blagovaonicu.

4. Kuhanje dva obroka stvarno udvostručuje vaš proračun.

Jedan od mojih osobnih roditelja za roditelje je da kuhaju jedan obrok za sve – ne guram kupus od kupusa na mojim kiddosima, ali i očekujem da probaju sve što služimo. Međutim, tijekom Whole30 sam našao kuhanje glavni obrok za sve i bilo nadopunjujući moju večeru s salatom ili kuhanje tjestenine (ili riža, ili keksa) ispuniti sve ostale ploče. Ne samo da mi je na kraju dala kuhanje umora, već je i taj pojedinačni čin uistinu napuhnuo naš proračun trgovine.

Pokušaj ovo: Whole30 je stvarno velik vrijeme za eksperimentiranje s novom hranom i potaknuti djecu da učine isto. ja misao moja djeca bi samo jele ghee-pržena slatki krumpir s tjesteninom ispod, ali to nije uvijek slučaj. Ako želite smanjiti svoj proračun trgovine, provjerite je li svaki restoran na istoj stranici i jedeći slične večere.

5. Možete uštedjeti novac tako što ćete prekinuti kupovnu rutinu.

Moja ljubav prema Publixu nije nikakva tajna i, prije Wholea30, bilo je lako potonuti u moju redovnu trgovačku kupnju u subotu i kupiti sve moje namirnice odjednom. Nakon što sam kupovala nove artikle u drugim prodavaonicama i online trgovini, otvorila sam oči na novu rutinsku kupovinu. Doduše, još nisam ovo usavršio, ali kupujem skupno (barem smo kupili naš prvi domaći dio govedine!) I shopping u Costcou za spajalice jednom mjesečno smanjio je ukupni proračun trgovine svakog mjeseca.

Pokušaj ovo: Ako možete napraviti popis sastojaka koje kupujete dva ili više puta mjesečno, vjerojatno možete pronaći način da ih skupite i spremite. Naručivanje grafikona od tvrtki kao što su Thrive Market, Brandless i Amazon nisu baš tako čudni koliko zvuči i dodaje značajne uštede.

Jeste li učinili Whole30? Je li vas naučilo nešto o vašoj uobičajenoj potrošnji?