Teetotal poput šefa: Savjeti za uživanje u zabavi kada nisi pio

Kad sam se prije tri godine trijezio prije više od godinu dana, brinuo se o pridruživanju istim okupljanjima koja sam volio – tek sada kao netko tko ne pije. Bojala sam se da će me prijatelji suditi ili da se ne bih zabavljala. Ali uskoro sam naučio nekoliko savjeta i trikova kako bi nastavio uživati ​​u društvenim okupljanjima čak i bez primamljivog alkohola.

Ako ste u oporavku, ne morate poslati žaljenje za svaku pozivnicu koju dobivate. (Naravno, povratak na stare društvene navike i okruženja nije za svaku osobu.) Čak i ako niste ovisnik i jednostavno ne pijete zbog brojnih razloga, još uvijek možete otići na zabavu i uživati sami.

Evo mojih najboljih savjeta.

1. Neka domaćin zna vašu situaciju.

Ako ste u oporavku, trudni ili jednostavno se suzdržavate od alkohola zbog drugih zdravstvenih razloga, i dovoljno ste blizu domaćinu da se osjećate ugodno dijeliti, neka domaćin zna o vašem bezpijanju prije vremena … bez da je neugodno. Dajte joj unaprijed poziv; ili, na zabavi, odnesite je na stranu i uvjerite ju da imate problema s vlastitim pićem, a ne s nekim drugim. I naravno, budite ljubazni prema lijepoj pozivnici.

Na taj će način moći paziti na tebe i pomoći vam da rastrgne ako ne primijeti bilo kakvu neugodu.

2. Imati mogućnost “nazvati prijatelja”.

Iako je uvijek lijepo potaknuti prijatelja (ili vašeg supružnika) da ne piju solidarnost, to možda neće uvijek biti opcija. Umjesto toga, znajte da ćete morati odstupiti i nazvati prijatelja (ili svog sponzora) koji također ne pije usred zabave. Imajući ovu opciju da se osloni ako se osjećate izazvane alkoholom ili neugodnim je siguran način kako bi se osigurala sigurnost dok se zabavljate. Također, uvijek dajte sebi mogućnost da napustite stranku sigurnosnim planom.

3. Uvijek unesite pomoćno piće.

Ne možete biti sigurni da će vaš domaćin imati bezalkoholne mogućnosti i bolje je donijeti neke nego neugodno pitati gdje su samo da bi saznali koje su vam opcije mlijeko ili voda iz slavine.

Upozorenje: Drugi mogu ići za vaš Pellegrino brže nego što biste ih mogli usmjeriti prema baru pa nemojte ostaviti kuću bez LaCroixove tajne kante u torbici.

Više o svjetlucajućoj pjenušavoj vodi: LaCroix Pjenušava voda vodi svijet i to je u redu sa mnom

4. Budite spremni platiti više.

Ako se nađete na nekom događaju s bonovima za piće, barmeni bi vas ljubazno javili da kuponi mogu otkupiti samo za alkoholna pića, što znači da ćete morati umočiti u svoj džep za sok od brusnice. I ponekad, možda ćete naći da soda košta više od piva. Jednostavno uzmi dubok dah, podsjetite se da ovo nije kraj svijeta, i razmislite o naseljavanju vode na noć.

5. Izbjegavajte neugodna pitanja s pravim ukrasima.

Mali trik da izgleda kao da pijete kad zapravo niste? Zagrljaj limes! Tipična vodka soda ili rum i koks često će imati ukalkiranu limu, stoga nemojte se bojati ukrašavati svoje bezalkoholno piće s jednim previše. Ljudima koji vas ne poznaju dovoljno dobro da znaju da ne pijete, to će vam pomoći da se uklopite.

Uznemirujuća pitanja poput ovih! 10 stvari koje nikada ne biste trebali reći nekome tko ne pije

6. Nemojte se osjećati kao da morate biti netko čuvari.

Samo zato što si trijezan na zabavi ne znači da moraš biti odgovoran za sve. Tamo ste i zabavni, stoga nemojte dopustiti da budete bilo čuvanje djece. Zapamtite: Vaši prijatelji su odrasli koji izrađuju vlastite izbore. A ako vam njihovi izbori postanu previše za vas, nema ništa loše kad se pristojno ispričavate i krenete prema drugom razgovoru.

7. Zabavite se – i dokazujte da ne trebate alkohol da to učinite.

Mnogi ljudi kažu da trebaju piće kako bi mogli plesati ili se zabaviti. Ti ne! Pritisni plesni podij ili se pridružite karaoke duetu. Samo nemoj sjediti u kutu i gledati. Dokazati da dobro vrijeme ne mora uključivati ​​alkohol – čak i ako ste jedini koji uči lekciju.

Jeste li ikada ljutili da društvene situacije pretpostavljaju da možete samo dobro provesti s alkoholom? Bilo koji drugi savjet za teetotaling poput ukupnog šefa?