Super-Smart metoda Ree Drummond za kavu od hladne kave

Ako odrasli i dalje mogu zaraditi značke za zasluge – i mislim da bismo trebali biti u mogućnosti – imat ću svaku nagradu za pijenje apsurdnih količina kave. Ja sam stručnjak za stjecanje kave i njegovo prihvaćanje u moje tijelo. U mom gradu poznajem benzinsku crpku s dvotjednim ugovorom i kad kavana s kavezima besplatno napunjuje, a nikad neću propustiti dan dvostruke zvijezde.

Zato je Ree Drummond (aka Pioneer Woman) rekla da ima recept za “savršenu ledenu kavu” koja će zadržati osobu isporučenu nekoliko tjedana, prezrivo.

“Nikada više nećete kupiti ledenu kavu, ili ako to učinite, puno ćete ga kupiti”, objavljuje Facebook na Drummondovoj stranici.

Jasno, Ree Drummond nema pojma koliko kave mogu piti.

Ali ja sam pogodio “igrati” i, dok sam promatrao da Drummond kava radi sretnu glazbu, shvatio sam da je stvarno na nešto. Zato što nije samo radila šalicu kave – ona je stvarala ogroman hrpa kave.

Gledanje Drummonda izvaditi 12-kvartu plastičnu kantu i napuniti ga kavom, a voda je bila poput promatranja izlaska sunca. Ovo mora biti ono što se osjeća kao prva osoba koja čuje kako Isaac Newton objašnjava gravitaciju.

Prije nego što sam vidio da Drummond kava radi na ovaj način, koristio sam vrčeve namijenjene kavu – poput pumpa. Ali Drummond je genij. Nema razloga da se držite s vrčem! Dok sam je promatrala kako promiješa koncentrat kave, sjetio sam se da imam 52-kvartni podstavni pretinac prepun vuneta točno gore.

“Napravite veliku količinu ovog hladnog koncentrata, stavite je u hladnjak i ostavite kremu na vrhovima prsta do dva do tri tjedna, ovisno o tome koliko je vaše staklo!” Kaže Drummond.

Drummondova metoda traje 12 sati, a ako ste koristili njezina mjerenja, kaže da ćete završiti s 24 do 30 porcija kave.

Počinje tako da ulijeva svu mljevenu kavu u svoju kantu, nakon čega slijedi osam litara hladne vode. Zatim ga potrese i zapečati plastičnim poklopcem. Možete li kupiti 12-kvart plastične kontejnere poput Drummonda iz Amazona za 22 dolara, čak biste mogli dobiti veće, ako želite.)

Kupiti: 12-kvartni kontejner za pohranu hrane, 22 dolara

“Neka bude strma na sobnoj temperaturi 12 sati ili duže”, poučava video.

Nakon završetka kave, Drummond izvadi drugu kantu i na njoj stavi mrežicu, zatim pokriva cjedilo s jagodom i polako ulijeva kavu nad njom. (Tada sam shvatio da moja sposobnost fizičkog podizanja kontejnera bi bila ograničavajući faktor u ovom procesu. Možda je Drummondov pravi da ne ode više od tri galona odjednom.)

Uz svu tu kavu, mogućnosti su beskrajne. Možete čak i zamrznuti neke u ladicama s ledenom kockom. Drummond je odlučio dekantirati hladni koncentrat piva u atraktivan aparat i staviti cijelu stvar u hladnjak. Kad god poželi kavu, samo je ulije u zdjelu punu leda i dodaje mlijeko, šećer i zaslađeno kondenzirano mlijeko.

“Ovo je moj omiljeni način da uživam ledenu kavu, moje omiljeno piće na Zemlji!” piše ona. Živjeli na kavu.

Napravite veliku seriju, uživajte u cijelom tjednu