Prestani izbaciti svoju aluminijsku foliju

Možete li reciklirati aluminijsku foliju? Kratak odgovor je Da; dugi odgovor je može biti. Najveća prepreka recikliranju aluminijske folije nije ono što je napravljeno – jer sam materijal je 100 posto recikliran – to je da je vaša folija obično pokrivena u hrani.

Povijesno gledano, centri za preradu reciklaže nisu mogli reciklirati proizvode pomiješane s organskim materijalom (pročitajte: lazu na lignu, uljane mrlje i zaleđivanje cupcakea) jer bi bilo previše troškovno za čišćenje stvari prije početka postupka recikliranja. Tako vam dugo vremena nije bilo dopušteno staviti foliju s aluminijskim limenkama, iako je napravljena od iste stvari i kao što je reciklirana.

Ali postoje nove vijesti! Budući da smo svi zainteresirani za život zeleniji, procesi recikliranja su se razvili do točke gdje mnogi reciklažni objekti koriste aluminijsku foliju u vašem redovnom recikliranom bin!

Kako ćete znati ako možete reciklirati aluminijsku foliju?

Najveći odlučujući čimbenik u tome može li se reciklirati aluminijska folija zapravo je tamo gdje živite – jer je to vaš lokalni objekt za obradu koji ima (ili nema) tehnologiju koja će se nositi na lagano zaprljanu aluminijsku foliju.

Možete tražiti vrlo cool lokaciju za recikliranje na Earth911 da biste vidjeli koja su pravila u vašem području ili pogledajte web-lokaciju svoje županije (većina je vrlo jasna o tome što recikliraju).

Ovdje u Brooklynu, naš program za recikliranje rubova izvest će bilo koju aluminijsku foliju i trave, osim ako nisu “jako zaprljani”. U mom rodnom gradu Arlington, Virginia, pravila kažu da morate očistiti foliju prije stavljanja u koš za smeće. I zapravo, u svakom gradu koji sam pretraživao, uključujući najdublje što sam se mogla sjetiti, redoviti programi recikliranja curbside-a sada uzimaju aluminijsku foliju. Većina mjesta samo vas čisti prvi.

(Slika: Christine Han)

Nakon što ga očistite, zaustavite ritam prije nego što ga bacite u recikliranje! Iako smo skloni misliti na aluminijsku foliju kao jednokratnu uporabu, zapravo možete ponovno koristiti čistu foliju. To je neporozno i ​​možete ga izravnati, čak i kada je zgužvan, i koristiti ga drugi put da pokriju zdjelu ili u pećnici. Ako ga možete očistiti, možete ga i ponovno upotrijebiti. Pa možda i nije važno hoće li to ići u recikliranju!

Neki zabavni načini korištenja aluminijske folije

  • Škampi na žaru i zdjele zrna povrća
  • Kako napraviti paket zamrzivača
  • Jednostavno podizanje: Korištenje aluminijske folije u košuljicama
  • Brzo savjet: Koristite staru aluminijsku foliju za pranje posuđa
  • Kako napraviti sendviče za doručak koji se mogu pretvoriti u zamrzivač