Ovo je najbolja vrsta rezanja za vašu kuhinju

Vjerojatno ste čuli sve vrste sukobljenih savjeta o tome koja vrsta reznih ploča je najzeleniji, najsvetičniji i najmanji štetni za vaše noževe. Dakle, tko je u pravu?

Konačno smo postavili rekord na kojemu je najbolja vrsta rezna ploča: plastika, drvo ili bambus.

1. Plastično

Mnogi ljudi vjeruju da je plastični materijal najspecifičniji materijal za rezanje, pogotovo jer, za razliku od drva ili bambusa, sigurno je proći kroz perilicu posuđa.

Međutim, studija Sveučilišta Michigan otkrila je da se “više bakterija oporavlja od korištene plastične površine nego od korištene površine drva”. Istraživanje je također pokazalo da, iako bi se mogla dezinficirati nova plastična ploča, ručno se ne bi moglo čistiti i dezinficirati plastičnu površinu s oštricom noža.

Kada uzmete u obzir i činjenicu da površina s oštricom noža znači da je plastična hrana u vašu hranu, ta plastična ploča za rezanje ne izgleda tako velika.

Donja linija: Šaljemo plastične ploče iz naše kuhinje (ili im dajemo novi život).

2. Bambus

Bambus je izbor mnogih ekoloških ljudi. Tvrda trava, to je održivi, ​​obnovljivi resurs koji ne treba nikakve kemikalije da bi napredovali ili se sakupljali. I, budući da bambusne ploče apsorbiraju manje tekućine od drvenih ploča, mnogi vjeruju da su barem tako sanitarni kao drvene ploče.

Nedostatak? Bambus je 19 posto teži od tradicionalnih javorova, što znači da je i teže na noževima. Također, mali utori mogu ikad-tako-malo uhvatiti vaš nož, prekidajući glatku reznu akciju.

Donja linija: Možete raditi gore od bambusa, a mi ga volimo za bar i sitne poslove sjeckanja – samo pazite da potražite ploče koje koriste ljepila bez formaldehida, kao što su oni iz Totally Bamboo ili Bambu.

3. Drvo

Drvo je obnovljivi izvor, iako ne gotovo kao obnovljiv kao bambus. I mnoge ploče su zapravo načinjene od otpadnog drva (tj. Ostataka u mlinu koji bi inače bili bačeni). Štoviše, teška ploča od mekog drva je ljubazna noževima, te će ih čuvati dulje. I konačno, dobar rezanci od javorova ili bukve nešto su samoizlječili, a ne ožiljak jednako lako kao plastična ploča.

2 Drvene rezne ploče koje volimo

  • John Boos Maple drvo Edge Grain reverzibilni rezanje odbora, 89 dolara
  • J. K. Adams Maple Wood Kitchen Osnovna rezna ploča, 32 dolara

Donja linija: Ovo je ono što imamo u našim kuhinjama. Redovito napunite ploču s hranjivim mineralnim uljem kako biste ga zaštitili od bojenja ili savijanja, i nemojte ga stavljati u perilicu posuđa. Drvena ploča koja će vam raditi dobro će vam trajati godinama.

Više o drvnoj reznoj ploči

  • Kako ulje i održavati drvorezne ploče (i žlice!) Za 5 minuta mjesečno
  • Kako očistiti drvenu ploču s limunom i solom
  • 3 razloga za ulaganje u ovaj drveni rezni karton odmah

Kakvu ploču koristite u vašoj kuhinji?