Otišao sam u novu jeftiniju trgovinu na cijelu hranu i evo što sam naučio

Znaš da je šala o tome kako se Whole Foods zove Whole Paycheck? Čini se da su i korporativne poobahs to čule. Ove godine tvrtka planira proširiti više svojih supermarketa s nižim cijenama, pod nazivom 365 Whole Foods Market.

Zvuk poznat? Pitanje dugogodišnjeg, pouzdane kuće 365 Svakodnevna vrijednost Whole Foodsa je središnji dio tih trgovina, koji obećavaju da će biti ekonomska alternativa prilikom pridržavanja ideja Whole Foodsa za meso i mlijeko bez hormona i antibiotika; bez hidrogeniranih masti, umjetnih boja, okusa, zaslađivača ili konzervansa; jaja bez kaveza; i održivo ulovljenu ribu.

Kupio sam se na 365 u susjedstvu Silver Lake u Los Angelesu, jednu od tri postojeće trgovine (drugi su Bellevue Square, Washington i Lake Oswego, Oregon) kako biste dobili ideju o tome što možete očekivati ​​ako živite u Bloomingtonu, Indijana; Decatur, Georgia; Akron, Ohio; ili jednoj od 11 drugih mjesta gdje Whole Foods gradi trgovinu 365. (Sljedeća otvara svoja vrata 26. travnja u Cedar Parku u Teksasu, izvan Austina, gdje ima Whole Foods, a slijede ga 365 u Santa Monici u Kaliforniji ovog ljeta.)

Evo što sam naučila. U lokalnom izvoru, organski ukratko: To je vrsta poput Whole Foods i Trader Joe je imao bebu.

(Slika: Maria Speidel)

1. Osjećam se više kao tržište poljoprivrednika nego supermarket.

Svaka prodavaonica bit će specifična za web mjesto, ali ne očekujte da vas pozdravite neprobojnim blokom visokih prolaznih trgovina. S puno visokih sanduka i niskih škrinjica za zamrzavanje, proizvodnja ispostave Silver Lake i gotova hrana imaju osvježavajuće, osvježavajuće osjećaj stajanja na farmama.

(Slika: Maria Speidel)

2. Nema razloga za kupnju na praznom želucu.

Pored uobičajenog rasporeda blagovaonice izvan kutije, svaki 365 će se udružiti s nekom vrstom restorana na licu mjesta, koji će zauzeti svoj vlastiti poseban prostor. U Silver Lakeu, ovo je prva kalifornijska grana New York City-ovog veganskog burgera i salata CHLOE, restorana nazvana jednom od svojih partnera, veganskim kuharom i autorom Chloe Coscarelli. Jezero Oswego ima mjesto zvano Next Level Burger.

(Slika: Maria Speidel)

3. Trgovina je prednja i središnja.

Slično kao i moja druga omiljena gurmanska trgovina, Trader Joe’s, 365 se veoma oslanja na svoju robnu marku. U nekim slučajevima, trgovina zaliha ima širok izbor marki (vaša kava, čajevi, jogurti, na primjer). U ostalim kategorijama proizvoda – poput riže, smrznutog voća i povrća te umaca od tjestenine – 365 brand je jedini brand na polici. Ipak, nema nikakvih prigovora, budući da su stvari kvalitetne i da bih ih sretno kupila, nego moram provesti vrijeme usporedbom drugih marki.

(Slika: Maria Speidel)

4. Vrlo samozadovoljavajuće.

Ovo nije mjesto za dobivanje komad ribljeg običnog rezanja ili “Sretan rođendan, Madison”. Opet, kao Trader Joe’s, uz nekoliko izuzetaka, 365 je trgovina za pomoć s predfabriciranim dijelovima mesa, peradi i ribe (najviše lebdeći oko jedne funte u težini), a nema namirnica za prilagođene sendviče. (Do sada su iznimke: Možete naručiti pizzu, taco, burrito, burrito zdjelu ili hot dog svježu u Silver Lakeu, a trgovina u Texasu koja će se otvoriti u travnju imat će meso za meso.)

(Slika: Maria Speidel)

5. Salad bar izgleda kao ukrasti.

Središte Silver Lake trgovine dano je na četiri duge otočiće pripremljene hrane, uključujući vruće jela kao što su piletina tikka masala, basmati riža, lazanje, pizza kriške i velika raznolikost juha. Postoji otok sirove hrane i tradicionalne hladne salate. To je cijena po kontejner veličini, a ne funta, tako da mali kontejner će koštati isto da li je težak dolje s lazanje ili samo nekoliko lisnatog lišća. Znam jer sam to učinio!

(Slika: Maria Speidel)

6. Postoji mnogo pripremljenih mogućnosti za odabir.

Postoje slučajevi prepakiranih pripremljenih sendviča, sushi i salate. Pokušao sam New England kuhati čašu (ukusna), pod turku (savršeno adekvatan) i salata od tofu (meh). Središte trgovine također ima mnoštvo stvari koje olakšavaju pripreme za večeru, uključujući roštiljane piliće, zamrznute paštete (lazanje, mac i sir, manicotti), pizza tijesto i umake, kao i precut ili spiralizirane povrće. Redovita cjelovita hrana može imati većinu istih stvari, ali 365 ima sve na središnjoj lokaciji, što olakšava ulazak, zgrabite nekoliko kontejnera s jednog mjesta i večeru na stolu vrlo brzo.

(Slika: Maria Speidel)

7. To je potpuno opremljena trgovina – s nekim iznenađenjima.

Moglo bi se zamisliti da je cijela prodavaonica prehrambenih namirnica na 365, za razliku od Tradera Joea, koja neizbježno nedostaje sastojak (kukuruzni škrob!) Ili kućanstva (posuda za pranje posuđa!) Koju očajnički trebate, što zahtijeva drugo zaustavljanje. Za avanturističke kuhare, čak su i poškroplili nekoliko on-trend-ovih obično teško dostupnih sastojaka diljem trgovine kao što su maslac i dušica za kuhanje i pečenje i pet vrsta grickalica za kokterskog znalca.

(Slika: Maria Speidel)

8. Vrijedno je prijaviti se za nagradni klub.

Poput CVS i mnogih drugih trgovaca, kupci se mogu prijaviti i postati podobni za različite sheme za uštedu novca. Dajte svoj telefonski broj svaki put kada se odjavite i primite 10 posto od odabranih proizvoda koji se mijenjaju tjedno. Tu su i razni buy-pet-get-one-free elektronske punch kartice na proizvode kao što su prethodno oprati zeleno salata i kap-i-go juhe, kao i druge posebnosti.

(Slika: Maria Speidel)

9. Također je bar.

Vino i pivo prodaju se na koncesiji Allegro kave i kolačića. To će se razlikovati ovisno o lokalnim zakonima o alkoholu, no u Silver Lakeu, službenik izjavio je da su piva od 6 dolara i vina od 7 USD najpopularnija za posjetitelje ručka.

(Slika: Maria Speidel)

10. Postoji stroj za čaj (to je bolje od vožnje kiddie).

Old-school prodavaonice trgovine imale su s novcem upravljanom vrtuljkom i konjskim vožnjama na licu mjesta – 365 ima TeaBOT, stroj u kojem odrasli čajni ljubitelji mogu odabrati do tri od 18 vrsta čaja za prilagođenu mješavinu od $ 3 šalice. Ako me pitaš, to je puno zabavnije nego da se kladim na lažni poni!

Evo gdje možete uštedjeti: 10 stvari koje su jeftinije od 365 od cjelovitih namirnica

Jeste li bili na 365? Što si naučio?