Olujni Mjesečeva svjetlost zagrijava moju zimu

Prvi put sam naučila o mjesečevim trešnjama prije nekoliko godina na konferenciji o blogovima o hrani. Ne, nisu bili istaknuti ili služili (iako bi to moglo napraviti večeri malo uzbudljivije!), Ali moj južni prijatelj Kristina dijeli nekoliko s našim kraj stol i zaljubio sam se. Vjerujem da je ona u to doba napravila, ali nedavno mi je tvrtka sa sjedištem u Tennessee poslala nekoliko uzoraka mjesečine i mjesečevih trešanja da isprobaju i moram reći: suparnici su Kristine (premda joj ne mogu reći).

Pojam “mjesečina” zapravo je dekretan pojam za destilirani duh koji je izvorno napravljen ilegalno. Tennessee je bila popularna država za stvaranje mjesečine i kada su zakoni o zabrani prisilili na zatvaranje destilerija, ljudi su počeli to raditi tiho (ili ne tako tiho) kod kuće.

Na kraju su se zakoni promijenili kako bi se omogućilo destilaciju žestokih pića, au 2010. godini otvorila se prva savezna licencirana destilerija u Tennesseeju: Ole Smoky Moonshine. Očigledno možete ići i posjetiti i vidjeti kako se sve to spušta na prostoru – što bih jednom rado učinio.

Za sada sam imala zadovoljstvo kušati njihov izvorni whisky kukuruza (80% Tennessee kukuruz, 20% vlasnička tajna), Apple Pie (napravljen od sok od jabuke, cimet i začini i Original Moonshine) i Moonshine Trešnje.

Svidjelo mi se za vrlo različite razloge. Ali prvo: ambalaža. Znam da su Masonovi staklenci ovih dana sveprisutni, ali nikad nisam vidio napitke koji su zapakirani na ovaj način i oni čine zabavni dodatak našem kućnom baru (iako smo rashladili trešnje nakon što smo ih otvorili). Što se tiče kako sam uživao u svima, volio sam (nažalost, govorimo u prošlom vremenu s tim kao što je nestao prilično brzo) pio Apple Pie ravno u malom staklu, ohlađen. Ako ste tip bourbon ili mislim da će vam se svidjeti. To je malo slatko i stvarno divno na tim hladnim zimskim noćima. Izvorni kukuruzni whisky koji smo koristili u citrusa margarita s kapljicom naranče i vapna i glug trostruko sek. I trešnje su sjajne na Manhattanu, očito, ali uživam u žličici sokolentnog soka u koktelima ili u visokoj čaši pjenušave vode.

Jeste li pokušali mjesečevu ili mjesečevu trešnju? Koji je vaš omiljeni način da ih služite?

→ Pronađite: Ole Smoky Moonshine

Apartment Therapy Media poduzima sve napore kako bi ispitao i pregledao proizvode prilično i transparentno. Stavovi izraženi u ovoj recenziji predstavljaju osobne stavove recenzenta i ovaj pojedini pregled proizvoda nije sponzoriran ili plaćen ni na koji način od strane proizvođača ili agenta koji rade u njihovo ime. Međutim, proizvođač nam je dao proizvod za testiranje i pregled.