Nema prozora nad vašim umivaonikom? Nema problema! Evo što umjesto toga radite.

Nije svaka kuhinja s prozorom iznad umivaonika – pogotovo kada je u pitanju stan stanovanja. I nažalost, bez nje, stvari se mogu početi osjećati malo klaustrofobične i tamne. Rješenje? Stvorite pravedan kao dobar fokus s jednom od ovih genijalnih ideja.

1. Postavite ogledalo.

Ogledalo će uvijek biti sljedeća stvar nakon prozora. To može učiniti da soba izgleda veće i odbijaju svjetlost na način na koji ništa drugo ne može. Bilo koji stil će raditi, ali ovo postavljanje Jenny Wolf Interiors dokazuje da je veća bolja.

Pogledajte više ogledala, zrcala na zidu: 7 Kuhinja poboljšana zrcalom

(Slika kredita: Lauren Liess)

2. Objesite neke umjetnosti.

Dizajnerica interijera Lauren Liess objesila je svoje omiljene antičke slike nafte iznad sudopera kako bi imala nešto zanimljivo gledati dok ona radi jela. Priznaje da se voda – i slučajni gunk – povlači s njima s vremena na vrijeme. Ipak, to vrijedi: “Volim svoje umjetničko djelo, ali ništa od toga nije neprocjenjivo i vidim ga i uživam više ovdje negoli drugdje”, kaže ona..

Pogledajte prije i poslije kuhinjske obnove: Imperfectionists Kitchen u Lauren Liess

(Slika: Plan B)

3. Podignite neke biljke.

Ako ne možete pogledati stvarni prozor, pokušajte donijeti vanjski krajolik vješanjem hrpe biljaka preko sudopera. Razmislite o razgranatim biljkama ili biljem (koji će vam pomoći pri kuhanju!). Volimo ovu bakrenu cjevčicu s Morgane, francuskog bloga Plan B.

Pogledajte više slika: Suspendirane biljke na Morganoursu

(Slika: Selena Kirchhoff)

4. Idite na otvorenu policu.

Kada se dobro oblikuje (aka ne slučajno napunjena s nekoliko jela), otvorena police mogu biti izričito izrađivači u svakoj kuhinji – osobito bez prozora. Osim toga, mogu pomoći da se soba osjeća otvoreno i svijetlo. Nosite ih s puno staklenih predmeta, zelenila i bijelih jela za prozračan, sofisticiran izgled.

Proučite ostatak prostora: Seanov Crisp Atlanta Studio at Apartment Therapy

(Slika: Fireclay pločica)

5. Instalirajte zabavni backsplash.

Ako ste u nedoumici, idite s podebljanim backsplashom! Zasićena boja ili funky uzorak će nadoknaditi sve vizualne interese izgubljene bez prozora. Ako je vaš prostor stvarno bez prirodne svjetlosti, odaberite stil crijepa s sjajnim (ne matiranim) završetkom. Ono će odskočiti oko svjetla koju morate imati kako bi vaš prostor još jači.

Pronađite više ideja o pločicama: Uzbudljive trendove novih pločica za 2017. godinu (i nekoliko starih favorita ovdje za boravak) na Apartment Therapy

Što je iznad vašeg sudopera?