Najbolji način za čišćenje vrha Vaših ormarića

Ormari su zapravo bol za čišćenje. “Neprestano dolaze u dodir s masnoćom, prljavštinom, hranom i bakterijama”, kaže Becca Napelbaum, stručnjak za čišćenje s aplikacijom za kućnu pomoć na zahtjev, Handy. I ovisno o tome koliko su visoki ormarići, može biti još jedna stvar da se zadrži na vrhu.

Ako vaši ormarići nisu izgrađeni sve do gore, a umjesto toga imaju nekoliko stopa mrtvog zraka između njihovih vrhova i strop, možete imati teško dostupna zona koja je magnet za kuhinjski prljavština i prašine.

“Većina nas zanemaruje vrhove naših ormarića jer ih ne možemo lako vidjeti”, kaže Napelbaum. Ako želiš im dati neku ljubav, ipak smo vas pokrili.

Evo kako ih očistiti

Najveći faktor u tome koliko često trebate očistiti ovaj visoki prostor je ventilacija vaše kuhinje. Ako je dobro, tijekom nekoliko tjedana možete dobiti lagani sloj ogrebotina jer se čestice sklonije na nižim i višim površinama. Ali ako imate loše provjetravanje i imate prašinu koja se naslanja na masnu nakupinu, onda završite gnjusnu nered. “Morat ćete se uhvatiti u koštac s proizvodom za uklanjanje masnoća”, kaže Napelbaum. Ako ne želite ići na komercijalnu rutu, pokušajte pržiti ravno limunov sok na to područje – to je prirodni odmašćivač – i dajte mu neko vrijeme da radite prije nego što se bacite s krpom od mikrofibra i nekom soli, ako vam je potrebna dodatna njega za pranje.

Više o čišćenju vaših ormarića

  • Koliko često trebate čistiti kuhinjske ormariće?
  • Kako očistiti drvene kuhinjske ormariće (i najbolji čistač za posao)
  • Kako očistiti masne zidove kuhinje, Backsplashes i ormariće

Ako nemate puno nakupina na vrhu ormarića, sretni ste! U tom slučaju, sve što stvarno trebate je dobar otpad svakog vremena. Melissa Maker, autor Clean My Space, ima jednostavan način za obavljanje posla: Koristite gumeni pojas za omatanje navlažene krpe za mikrofibre oko kraja mop pole, a zatim pokupite DIY prljavštinu na uvredljiva područja. Trebalo bi skupljati prašinu, bez problema.

Držite ih čistim

Nakon što očistite vrhove vaših ormarića, postoji jeftina kuhinja koja vam omogućuje da ih zadržite na taj način: papir od voska! “Vosak papir je fantastično rješenje jer prikuplja masnoću, omogućujući vam da jednostavno uklonite papir, bacite ga i zamijenite”, kaže Napelbaum. Ta voska površina djeluje poput magneta za sakupljanje prašine i prljavštine, samo ga trebate mijenjati nekoliko puta godišnje, a to je daleko više troškovno i vremenski učinkoviti nego da se približi tom području da se ponovno bori s tim područjem. Napomena: Također možete koristiti novine, koje će se rasteretiti na odlagalištu.

Kada ste posljednji put pogledali prostor između vaših ormarića i stropova? Budi iskren!