Moj Tiny Apartman rješenje da imam fancy kavu kod kuće (bez straha)

Obje volim i zahtijevam kavu u životu. To me čini prilično ne-jedinstvenim, budući da studije pokazuju da je većina američkih odraslih redovno konzumira kavu. Međutim, ono što čini jedinstvenu situaciju je da živim s nekim od odraslih Amerikanaca koji zapravo nikada ne pije kavu.

To sama po sebi ne bi moglo biti tako nevjerojatno, ali piće bez kave (moj cimerica od pet godina) i također moram podijeliti kuhinju u New Yorku. Kada je protuprovalna površina premijera, teško je racionalizirati dodjelu dragocjenog protuprovalnog prostora za aparat za kavu koji će samo jedan od nas koristiti.

Tijekom godina eksperimentirao sam s nekoliko načina da se kava kuha kod kuće, uzimajući samo minimalnu količinu prostora. I upravo sam pronašao savršenu opciju: OXO Single-Serve preliti kapljicu kave.

Kupi!

OXO Dobro rukohvati Jednokrevetna poslužiti prelijte kapljicu kave s automatskim kapanjem spremnika za vodu, 16 dolara

Dok prelijte nad kavu contraptions nisu ništa novo, OXO’s to uzeti gore na razini. Ima spremnik za vodu, koji automatski kontrolira protok vode. To znači dvije stvari: ne morate stajati tamo, pažljivo ulijevajući vodu u kružnom uzorku, a vi također ne morate pohraniti bušotina kuhalo za vodu.

To je ključno jer, dok imamo čajnik za čaj, nemamo mjesta za dodatni, specijalizirani čajnik. Ovom OXO verzijom moram samo zagrijati vodu u tavi na štednjaku i sipati je u spremnik. Ovaj spremnik ima precizni oblik rupa koji ravnomjerno raspodjeljuje vodu preko površine kave i uklanja potrebu za kotlom. (OXO je zapravo osigurao da kapljica savija kavu koja će se pridržavati standarda “zlatne kupove” Specijalizirane kave.

Ima puno drugih sitnica koje volim zbog ovog gadura, kao što je činjenica da kapljica može stati na različite šalice, uključujući i mnoge putne šalice. Uključeni poklopac pomaže zadržati vruću vodu dok se kaplje – i kada se završite, dublirate kao kapljica za kapanje. I, za razliku od francuskog tiska, čišćenje je brza.

To je jednostupanjska kapljica koja se sastoji od šalice od 12 unci pa nije idealno ako u jutarnjim satima pripremite dvije ili više osoba za kavu. To je rekao, čak i vikendom kad sam namjeravao napraviti više od jedne šalice za sebe, radije bih to učinio dvaput nego dosegnuti za francuski tisak (druga šalica je uvijek prekomjerno ekstrahirana i gorka!) Ili Chemex (drugi čaša će biti prilično hladna!).

Kako bi recap, to je u osnovi rješenje za kavu čak i Goldilocks bi volio – pogotovo ako je živjela u malom stanu.

Imate li malu kuhinju? Što koristiš za pripremu jutarnje kave?