Microwaving Your Sponge uzrokuje požare, ali to neće

Ako ste to čuli jednom ove godine, čuli ste ga milijun puta: Spužve su odvratno, bakterijski pogođeni dijelovi celuloze. (Po nekim procjenama, one su prljavije od toaleta!) Dok ste ih koristili u mikrovalnoj pećnici da ubijete navedene bakterije, svi smo ovo ljeto naučili da je to zapravo prilično neučinkovito. Dok mikrovalna pila može ublažiti bakterije, nema utjecaja na jače vrste. Još više, to je prilično lako započeti vatru tamo ako vaša spužva nije dovoljno mokra.

Cool. Čak i hladnije? Činjenica da u osnovi nema dobre alternative. Krpe za mikrofibre zapravo sisaju više bakterija jer su tako porozne. Bristle četke imaju tendenciju da imaju manje bakterija, ali nisu tako učinkovite u dobivanju hrane od jela.

Znači, upravo smo se držali s našim spužvama. Pokušavamo ih zamijeniti svaki tjedan ili tako, ali ipak se na kraju osjećaju malo bruto nakon nekoliko primjena. Zato smo tako uzbuđeni da saznamo više o ovom novom proizvodu.

(Slika: SpongeBath)

Kupi: SpongeBath sustav, 39 dolara za dva mjeseca

SpongeBath sustav, koji se spominje kao prvi držač spužve s dvije namjene koji čisti i pohranjuje vašu spužvu, dolazi s držačem i otopinom za čišćenje koja se temelji na patentima, a koja je za ubojstvo 99.99 posto bakterija koje uzrokuju miris poput E. coli i Staphylococcus Aureus. (Rješenje se sastoji od prirodnih i prehrambenih sastojaka, uključujući limunsku kiselinu i jabučnu kiselinu.) Brzo 10-minutno natapanje obavlja posao, premda je stranica sugerira da se spužva upije u otopinu za čišćenje kad god niste koristeći ga.

Jednostavno napunite držač jednim centimetrom koncentrata i dovoljno vode da pokrije svoju spužvu. Napunite držač prema potrebi – to će obično biti oko jednom tjedno.

Još uvijek bismo vjerojatno mijenjali naše spužve na tjednoj osnovi, a ostatak vremena zadržali smo spužvu u kupki. Ne ubije 100 posto bakterija, ali 99,99 posto je prilično blizu. I iskreno, zanimalo bi nas SpongeBath, čak i ako je ubio samo 60 posto!

Više o spužvama

  • The One Kitchen Thing To što Grossesovi mikrobiolozi dolaze
  • Najbolji način sanitiranja kuhinjske spužve nije ono što mislite
  • Napravite pakete leda iz kuhinjske spužve

Što misliš? Biste li to koristili?