Kupite ovo, a ne da: IKEA Kuhinjski pribor

Dobro došli u novi stupac iz The Financial Diet, jedne od naših najomiljenijih web stranica, posvećeno novcu i svemu što dodiruje. Jedan od najboljih načina da preuzmete svoj financijski život jest hrana i kuhanje. Ovaj stupac iz TFD osnivača Chelsea Fagan i Lauren Ver Hage pomoći će vam da budete bolji s novcem, zahvaljujući kuhinji.

Ja sam ogroman ljubitelj IKEA, a ne samo zato što sam provodio većinu mojih buđenih sati razgovarajući o proračunima. Volim trgovinu jer vjerujem da, ako znate koje proizvode tražiti, gotovo da nema bolje vrijednosti za vaš dolar u smislu svestran, robustan kućanstvo. Ne radi se samo o tome da bude pristupačna – riječ je o super-korisnim dijelovima za to priuštivost. I dok su sigurno IKEA proizvodi koji zarađuju povremene olovke iz zajednice stambenih zajednica, netko tko okreće nos u trgovini općenito jednostavno ne zna što tražiti.

Kupnja u IKEA-u ne znači automatski “kupujete istu tragičnu LACK bočnu stolu koju su svi imali na faksu” ili čak “kupujući sve što je napravljeno od ploče od čestica”. Zapravo, za vaš kuhinjski prostor, trgovina može biti krajnji spasitelj za stvaranje stvari slatko i funkcionalno, a da ne uzme brusilicu na vaš novčanik (ili žrtvovati na kvalitetu proizvoda).

Naš “Kupi ovo, a ne da” Vodič za IKEA pribor za kuhinje

Nisu potrebne sve potrebne kuhinje – kao netko tko živi na Manhattanu, mogu potvrditi da je moja kuhinja često 1 / 5th veličina onih prikazanih u katalozima – no ima nekih općih pravila koja će vam omogućiti da napravite najveći dio vašeg sljedećeg putovanja u švedski kućanski robu čudo, kada je u pitanju popunjavanje vaše kuhinje.

Kuhanje površine

Najviše zlatno pravilo za dobivanje dobre IKEA stvari je ovo: Držite se čvrstih materijala i držite se dalje od ploče od čestica.

(Slika: IKEA)

Kupi ovo: BEKVÄM košarica

Kao netko tko ima ovu kuhinjsku košaricu – koju sam zgrabio s ulice kad ga je netko bacio! – i sada ga koristi u nekoliko različitih konteksta, ne mogu ga više podržati. Nakon brzog pranja, sada ga koristim u osnovi kao produžetak brojača mojoj pećnici, koja je nekoć bila samo neugodan prostor. Svestrana je, čvrsta i može se obojiti bilo koju boju koju želite kao svoj ukus i promjenu kuhinjskog ukrasa. To je velika drvena kolica koja će trajati sve dok ga želite i izgledaju sjajno cijelo vrijeme.

(Slika: IKEA)

Nije to: BARKABODA Countertop, orah

Ovaj countertop čini popisu “ne kupi” zbog suprotnog razloga kolica: to je sloj lijepog oraha nad onim što je, nažalost, da gore navedena ploča od čestica koja zarazi mnoge IKEA proizvod koji inače volite. A kad je u pitanju nešto što je izdržljivo i čvrsto kao kuhinjski brojač, to naročito nije mjesto za početak skitanja na materijalima.

Zgodni Kuhinjski Alati

IKEA je ispunjen prekrasnim, jeftinim priborom za kuhinju i šire. Ali kad pokušavate misliti ako je nešto zapravo vrijedan to ili ne, zapitajte se, izgleda li dobro, ako je izdržljiv i je li bolje (i jeftinije) da ga dovede negdje drugdje.

(Slika: IKEA)

Kupite ovo: FINTORP posuđe

Ove stvari su sjajne, jer se mogu koristiti za vaše male montirane nositelje srebrnjaka, sigurno, ali i za vaše spužve i pranje posuđa, krpe za čišćenje i u osnovi bilo koje druge stvari koje trebaju biti u neposrednoj blizini vašeg sudopera. A iznad toga, ako imate prozor u vašoj kuhinji, oni su savršeni mali lonci za napraviti šarmantan i praktičan biljni vrt.

(Slika: IKEA)

Nije to: LEGITIM Sjeckanje

Čini se da mnogi ljudi kupuju ove rezane ploče kada prvi put počinju na putu prema odrasloj dobi, a to je samo pogreška iz nekoliko razloga. Jedan, oni su ružni kao grijeh i stvarno je lako zabrljati se sa strašnim, dubokim ogrebotinama, čak i ako pazite s upotrebom noža. Dva, ako ćete dobiti plastične rezne ploče, najmanje možete učiniti je dobiti fleksibilnu vrstu koja vam omogućuje da lijevati sjeckana hrana i napraviti puno drugih praktičnih sitnica. Tri, i što je najvažnije, za nešto poput jednostavnog rezanja ploče, puno je bolje odlazite na mjesto Marshalls ili Home Goods i dobivate mnogo kvalitetniji odbor za istu cijenu.

Izgradnja kuhinje

Nedostaje vam prostora za pohranu u vašoj kuhinji? IKEA vam želi pomoći. Neki od njih imaju smisla (ostave!), Dok drugi ne toliko (mini kuhinja).

(Slika: IKEA)

Kupite ovo: ELVARLI police

Da, ova jedinica za odlaganje stakla prikazana je prema zadanim postavkama kao pohranjivanje raznih minimalističkih odjevnih predmeta, ali biste je trebali uzeti u obzir kao čudesni kuhinjski sustav otvorenog polica, ako vaša ozbiljno nema mjesta za stavljanje stvari. I, da, može biti neugodno držati stvari na otvorenoj polici ako niste zadovoljni što ćete ostati na vrhu prašine, ali ako je to nešto što smatrate da možete podnijeti, postoji nekoliko stvari koje se drže u ravnini od dobrog otvorenog polica jedinica.

Osobno sam radio svoj put do jedne otvorene jedinice zajedno s mojim redovnim cabinetry, i možda jedan dan će biti dovoljno marljiv da ga proširiti.

(Slika: IKEA)

Nije to: SUNNERSTA Mini-Kitchen

Koji je to vrag ovo? Iskreno sam nejasno zašto bi netko to kupio, osim ako nisu živjeli u stvarnoj zatvorskoj ćeliji, pa čak i onda, osjećam se kao da bi bilo bolje da sami gradite nešto ili skakujete nekoliko polica viših kvaliteta. Ova stvar izgleda kao nešto s kojim bi dijete trebalo igrati, a što je još važnije, ne izgleda kao da bi moglo izdržati čak i godinu dana od umjerene upotrebe kuhinje.

Svakodnevne osnove

Ako IKEA nudi ništa, to su svakodnevni osnovi. Ako samo postavljate novu kuhinju, možda ćete biti u iskušenju da kupite sve što ste vidjeli. Ali neke stvari – poput noževa – jednostavno nisu vrijedne njihove vrijednosti.

(Slika: IKEA)

Kupite ovaj: FLITIGHET Set za jelo

Iskreno, ako si nešto poput mene, vjerojatno si probadio pakao iz jela, sami ili kad pozovete ljude. I to je sasvim u redu! Posude su slomljene, iskrivljene, ogrebene i oštećene, a to obično znači da ste se dobro zabavljali (ili su imali sklisku ruku tijekom punjenja perilice posuđa). U svakom slučaju, nitko ne bi trebao ulijevati novac u osnovni, svakodnevni set za jelo, a teško je ići u krivu sa standardnim bijelim IKEA ima nevjerojatnu cijenu.

(Slika: IKEA)

Nije da: ÄNDLIG Set noža

S druge strane, ako postoji neko mjesto koje biste trebali uložiti (i vjerojatno preskakanje na IKEA), to je u jednostavnom setu noža. Ako ste u potrazi za praktičnost i pristojne cijene bodova, Amazon ima neke strašan blokova nožem ili mini-setovi, i tako većina popusta kućanskih dobara, kao što je gore navedeno. Čak i ako dobijete noževe u IKEA, izbjegavajte ove tužne, budući da su oni srodna duša onih fluorescentnih reznih ploča – tj. Slabašna i loša i čini da izgledaš kao da još uvijek živiš u spavaonicu.

  • 3 osnovna noža za svaki potrebni kuhinjski namještaj
  • Ovo je koliko je dobar trošak noža

Kuhinja

Jeste li spremni za nadogradnju iz hrpe nasumičnih šalica, posuda i tanjura do nečega jednostavnijeg? Evo što biste trebali (i ne biste trebali) kupiti od IKEA.

(Slika: IKEA)

Kupite ovaj: FÖRTROLIG spremnik set

Ja sam veliki, veliki zagovornik dobrog skupa čistih posuda za hranu. Oni mogu ići posvuda iz zamrzivača u mikrovalnu pećnicu, dopuštaju vam da vidite točno što se događa iznutra, a oni su trajni kao pakao. Osim toga, jednostavno se osjećaju češći od tužnih plastičnih kontejnera za koje ste inače skrivali za skladištenje hrane.

(Slika: IKEA)

Nije to: FÄRGRIK Mug

Te tužne IKEA šalice ukrašavaju “Upravo sam kupio jedan od svake stavke na ’20 -stodnjem potezu u novi popis”. Čak i ako još uvijek dobivate svoje šalice s IKEA-a, barem idite s blago nadograđenim verzijama koje imaju malo više osobnosti i nemaju one čudne, neugodne rupe za prste. Šalica bi trebala biti nešto ugodna i sretna – nečega što izgleda kao da bi trebalo biti posluženo robotu Starbucksu.

  • Ode do neusklađenih šalica
  • Neki od naših omiljenih mugshota

Namještaj za blagovanje

Tražite li opremiti novu blagovaonicu? Ili možda samo trebate stol – bilo koji stol – tako da možete jesti večeru ne na kauču? Evo što biste trebali (i ne biste trebali) kupiti od IKEA.

(Slika: IKEA)

Kupi ovo: BJURSTA Proširiva tablica

Imam (i volim!) Ovu tablicu. Bijelio sam ovu ploču puno uspjeha. Ne mogu to prihvatiti dovoljno. To je masivno drvo (zlatno IKEA pravilo), čvrsto i savršena veličina da ide od “ugodnog malog stola u našem blagovaonici” do “velikog, sretnog stola kad imamo veliku večeru”. To je daleko jedini predmet namještaja koji sam bio najsretniji u smislu svestranog korištenja izlazimo iz njega.

(Slika: IKEA)

Nije to: TERJE sklopivi stolac

Na flipside imamo neke od njih za dodatne blagovaonice u slučaju velikih večera, a slatki gospodar, oni su neugodno. Iskreno se osjećaju kao da sjedaju na klupi na parkiralištu, dok se netko digne u sredinu vaših leđa mjerilom. Izbjegnite ove stolice pod svaku cijenu.