Koja je razlika između pizza i pizza?

Kratko postavljanje pećnice na drva u vašem dvorištu, kuhanje na pizzeriji ili pizza kamena je vaš najbolji kladiti se za pripremu hrskave pizze koja je konkurentna vašem omiljenom mjestu za odlaganje. Ali, dok se ti alati za izradu pizze koriste za istu svrhu i dijele neke sličnosti, postoji važna razlika koja ih razdvaja.

Nastavite čitati kako biste saznali razliku.

Razlika između pizza čelika i Pizza Stone

Budući da su napravljeni od različitih materijala, najznačajnija razlika između pizza čelika i pizza kamenja je način na koji oni provode toplinu. Tu je i prilično vidljiva razlika u cjeniku za svaku od njih.

Više o pekarskim čelicima

Kao što mu ime govori, pizza čelici (također poznati kao čelik za pečenje) izrađeni su isključivo od čelika i vrlo su učinkoviti u toplini. To u osnovi znači da se toplina brzo kreće od čelika do pere (ili što god se dogodi da se odmori na površini). Pored prijenosa topline pri brzini munje, pizza čelici su također bolji u zadržavanju topline od pizza kamenja. Uz ove čimbenike na umu, možete očekivati ​​pizzu napravljenu na čaši za pečenje da biste malo kuhali.

Dok su pizza čelici gotovo neuništivi i mogu trajati vijek trajanja, oni zahtijevaju određenu TLC i imaju koristi od toga da se s vremena na vrijeme iskuse (kakav je vaš omiljeni tava od lijevanog željeza). Za razliku od pizza kamenja, čelici su imuni na toplinski šok i neće se slomiti ili lomiti. Ako ste u višenamjenskim alatima, cijenit ćete da pizza čelici mogu udvostručiti i na rešetki.

Iako možete pronaći neke opcije proračuna, pizza čelici su općenito skuplji od pizza kamenja.

Čelični pizza koji volimo: Čelik od pečenja, 89 dolara

Pizza kobasica s hrskavim kale čipsima

(Slika: Kelli Foster)

Više o Pizza Stonesu

Pizza kamenje, ponekad poznato i kao kamen za pečenje, obično se izrađuju od keramike ili cordierita. Dok su oni također dobri dirigenti topline, oni ne prenose toplinu gotovo jednako brzo kao pizza čelici. Dok hrana kuhana na pizza kamen će kuhati ravnomjerno, oni će zahtijevati još malo vremena.

Možda je najveći nedostatak pizza kamenjem taj što su skloni pucanju ili lomljenju tijekom vremena (ili ako su ispali). Oni su također skloni toplinskom šoku, što znači da se mogu lako slomiti ako je kamen izložen brzoj promjeni temperature.

Pizza kamenje dolazi u različitim oblicima i veličinama, nudi opcije za svaki proračun, a dio je cijene pizza čelika.

Kamena pizza koju volimo: Pravokutna pizza stola, 36 dolara

Dakle, koga biste trebali kupiti?

Na kraju dana, oba alata će vam pomoći da kuhate potpuno ukusnu pizze s hrskavom korom. Kada je riječ o odabiru kupca, idite s onim koja najbolje odgovara vašim potrebama, načinu kuhanja i proračunu. Ako ste povremeni proizvođač pizze ili ne želite odustati od puno gotovine, pizza kamen je odličan početak. I hej, uvijek se možeš čistiti. Ako ste strastveni proizvođač pizze koji ozbiljno razmišlja o savršenoj pizzi, pizza čelik može biti više uz vašu uličicu.

Naše omiljene recepte za pizze

  • Poljoprivredna tržišta Pizza
  • Pizza s kobasicama s crvenom kelom
  • BBQ pileća pizza
  • Pečena šparuga i Ricotta Pizza