Kako se osloboditi gorućih mirisa kolačića

Svake godine moj muž i ja bacamo kolačiće tijekom praznika. To je zapravo dugogodišnja obiteljska tradicija – moja sestra i ja smo to činili zajedno, kad smo živjeli kod kuće, a sada to rade odvojeno u vlastitim domovima. Obično sam skinuo dan prije velikog događaja i provodim sate pečenje (moja sestra voli raditi pečenje u serijama i zamrznuti kolačiće). I mislite da će, nakon što bacite ovu zabavu duže od 15 godina, popušiti, ali istina je da svake godine izgorim barem jednu šaržu kolačića.

Valjda zbog toga pišem o čišćenju, a ne pečenju? Srećom, shvatio sam najbolje korake kako bih očistio zrak nakon spaljene serije.

Ono što će vam trebati

(Slika: Joe Lingeman)

Dok svježe pečeni kolačići mirisaju nevjerojatne, spaljene one osjećaju užasno, a miris može doista prožimati svaki kutak vašeg doma. Srećom, moje su godine pečenja podučene važnom vještinom: kako se riješiti izgorjelih kolačića.

Bacite spaljene kolačiće: Bacite spaljenu kolačicu u smeće i izvadite smeće. Svi ti spaljeni kolačići nastavit će dodavati miris spaljenog kolačića sve dok su u vašoj kuhinji! “Src =” https://atmedia.imgix.net/021f003ce179ab0e54402be0670e78304d61610d?w=160&h=160&fit=crop “>

Obrišite svoje brojila: Sprejite svoje radne ploče s željenom površinskom čistionicom i obrišite ih kako biste uklonili eventualne eventualne eventualne eventualne eventualne rascijepljene čestice. (Oni su tamo, iako ih ne možete vidjeti!) Dajte prostor oko pećnice (ormari i plamenici) također “swipe”. Src = “https://atmedia.imgix.net/dbe98129ee4ca46de0b5334ba9d2fc9397b9eb0c?w = 160 H = 160 fit = usjev “>

Osvježite presvlake: Ako se miris proširio na druge prostore, uhvatite se u dodir s površinama tkanine, jer najvjerojatnije apsorbiraju mirise. Sprej na eliminacijskom mirisu kao što je Febreze ili pospite soda za pečenje na površinu, neka sjedne na pola sata, a zatim ga usisava. “Src =” https://atmedia.imgix.net/2e287973f43db99cc131150b3dd38e1d7d646a99?w=160&h=160&fit= obrezivanje “>

Kako se osloboditi gorućih mirisa kolačića

Što trebaš

 • Ventilator ventila ili samostalni ventilator
 • Deterdžent za pranje posuđa
 • Čista spužva
 • Čistač površine i tkanina
 • Lonac
 • Ocat, limun, jabukovače ili vino, naranče, cimet i / ili češnja
 • Febreze, soda za pečenje ili drugi miris eliminator za tkanine

instrukcije

 1. Postavite ventilator: Dajte zraku koji cirkulira! Otvorite prozore, uključite ventilatora za ventilaciju i unesite ventilator kako biste dobili dimni zrak i svježi zrak. Otvorite pećnicu kako biste pušili dimni zrak.
 2. Bacite spaljene kolačiće: Bacite spaljene kekse u smeće i izvadite smeće. Svi ovi spaljeni kolačići nastavit će dodavati miris spaljenog kolačića sve dok su u vašoj kuhinji!
 3. Operite listove kolačića: Očistite listove kolačića sa svojim redovitim sapunom za pranje posuđa i prljavom spužvom kako biste uklonili sve preostale izgorjeće bitove.
 4. Obrišite svoje brojila: Sprejite svoje radne ploče s željenom površinskom čistionicom i obrišite ih kako biste uklonili eventualne eventualne eventualne eventualne eventualne rascijepljene čestice. (Oni su tamo, iako ih ne možete vidjeti!) Dajte prostor oko pećnice (ormari i plamenici).
 5. Napravite brzo DIY osvježivač zraka: Kuhati nešto što miris dobro za početak zamjene miris koji se wafting u vašoj kuhinji. Najjednostavnija stvar je da ulijte neki ocat u vodu i kuhati, ali je malo ugodnije slagati limune i kuhati ih u vodi kako bi se kružila parrela (ostavite da se vreli oko pola sata). Ako se osjećate izvanredno slavljavim, razmislite o ispriku da počnete razmišljati o jabučnom jabuku ili vinu s narančinom, cimetom i clovesom da biste kasnije pili.
 6. Osvježite presvlake: Ako se miris proširio na druge prostore, uhvatite se u dodir s površinama tkanine, jer najvjerojatnije apsorbiraju mirise. Sprej na eliminacijskom mirisu kao što je Febreze ili pospite soda za pečenje na površinu, pustite da sjedne pola sata, a zatim ga usisava.