Kako očistiti sporo posuđe

Sa svim lakoćom sporo kuhalo dodati u vrijeme obroka, to je sram, da se i ti proizvodi ne čiste. Zapravo, oni to rade kad su u pitanju zamrljana mamca u loncu. Ako vam je potrebna dublja čišćenja (recimo, možda nakon sezone kuhana peciva ili djeca koja se poslužuju čili), dobra vijest je da vjerojatno imate sve što vam treba.

Evo kako da dobijete čvrstu i čistu slatku štednjak tako da ga možete vratiti na posao (ili ga vaditi za sljedeću zimu).

Budite sigurni da pročitate svoj Priručnik za sporije pranje!

Ipak, prije nego što započnete, napominjemo da svi spori kuhari nisu stvoreni jednaki. Mogu uključivati ​​različite materijale (plastične, staklene, aluminijske, nehrđajući čelik) koji zahtijevaju različiti tretman. Pogledajte upute za rukovanje kako biste jamčili da su jamstva ostala netaknuta prije no što se uklone dijelove i ronite s oštrim sredstvima za čišćenje.

Nedostaje vaš priručnik? Lijepa svjetska mreža ima leđa. Samo Google vaš spor kuhalo napraviti i model i riječ “priručnik”. PDF bi trebao biti dostupan.

Obrišite vanjsku stranu vlažnom krpom: Započnite s najblažim oblikom čišćenja prije nego što se prebacite na teže metode čišćenja. Za većinu malih aparata dovoljna je topla voda (ili topla voda i blagi sapuni). Čvršće sredstvo za čišćenje može oštetiti završetak ili uzrokovati oštećenje radnih dijelova. “Src =” https://atmedia.imgix.net/967669a2c77ddc482cf8be5e8d747b4eed0f458a?w=160&h=160&fit=crop “>

Očistite dno: Izlijevanje i prskanje napravi se i ispod aparata. Obrišite ispod aparata i koristite čačkalicu ili malu četku kako biste uklonili mrvice koje se mogu postaviti na otvorenim mjestima. “Src =” https://atmedia.imgix.net/577c184c933020e0ae931b65457ff8a365cb8f8b?w=160&h=160&fit=crop “>

Kuhajte s teškom hranom: Napunite kamin s vodom i “kuhajte” nekoliko sati. Tretkana, kuhana hrana trebala bi postati lakše nakon ovog tretmana. Onda mu dati vrtlog u perilici posuđa. src = “https://atmedia.imgix.net/f07cbabfbe3bc195d9d8c10db9925a78e9509a3d?w=160&h=160&fit=crop”>

Eliminirajte ostatke: Modeli s tamnim kamenim sitom mogu prikazivati ​​mineralne naslage zbog ponovljene uporabe i čišćenja. Ponekad je dobro duboko čisto. Napunite umetak vodom, dodajte 1 čašu bijelog octa i pustite da se natapri nekoliko sati ili preko noći. “Src =” https://atmedia.imgix.net/9bf5d6eb18b4de19cf455ac374ef7d561edc10a9?w=160&h=160&fit=crop “>

Koristite amonijak za teže mrlje: Za tvrde ili kuhane mrlje na unutarnjem kućištu, napunite malu zdjelicu amonijakom, stavite je u štednjak, pokrijte poklopac i ostavite ga preko noći. Neka internetska pretraživanja mogu predložiti čišćenje peći za ovaj dio, ali budite oprezni ako vaš proizvod sadrži aluminij. “Src =” https://atmedia.imgix.net/38c425f25d5685dafeddda30e11a26d9e4a7a783?w=160&h=160&fit=crop “>

Kopaju se na teško dostupna mjesta: Koristite malu četkicu ili čačkalicu kako biste izbacili sve čestice hrane. “Src =” https://atmedia.imgix.net/fa8223a2fc4cdb08cf80c435597267efe0e4e18c?w=160&h=160&fit=crop “>

Kako očistiti sporo posuđe

Što vam treba

Pribor

 • Deterdžent za pranje posuđa
 • Soda bikarbona
 • bijeli ocat
 • Amonijak

Oprema

 • Mikrofibra ili pamučna tkanina
 • Mala četka ili čačkalica
 • Odvijač

instrukcije

 1. Odspojite aparat prije čišćenja: Ovo je također dobro vrijeme da provjerite kabel za bilo kakvu štetu ili potrebne popravke.
 2. Obrišite vanjsku stranu vlažnom krpom: Započnite s najblažim oblikom čišćenja prije nego što se prebacite na teže metode čišćenja. Za većinu malih aparata dovoljna je topla voda (ili topla voda i blagi sapuni). Oštriji čistači mogu oštetiti površinu ili uzrokovati oštećenje radnih dijelova.
 3. Napadajte tvrdokorne mrlje na vanjskoj strani: Ako vam je prvi put na čišćenje izvana nije obavljen posao, uklonite dodatne mrlje s vanjske strane s natrijevim sodom i mješavinom vode ili sredstvom za čišćenje koje je specifično za površinu (tj. Čistačem od nehrđajućeg čelika).
 4. Očistite dno: Izlijevanje i prskanje napravi se i ispod aparata. Obrišite ispod aparata i koristite čačkalicu ili malu četku kako biste uklonili mrvice koje se mogu postaviti na otvorenim površinama.
 5. Očistite umetak od kamena: Za pravilno korištenje, pranje u stroju za pranje posuđa ili namakanje blagim deterdžentom dobro radi.
 6. Kuhajte s teškom hranom: Napunite kamin s vodom i “kuhajte” nekoliko sati. Tretkana, kuhana hrana trebala bi postati lakše nakon ovog tretmana. Onda ga dati vrtlog u perilici posuđa.
 7. Dodajte soda za pečenje: Ispiranje s malo sode za pečenje i voda ima učinak šišanja bez previše abrazivne. Ako ostaje kuhana hrana, napunite umetak vodom do vrha, dodajte nekoliko žlica soda za pečenje i nekoliko kapi posuđa, a zatim postavite na nisku razinu. Uklonite vodu i operite kao i obično.
 8. Eliminirajte ostatke: Modeli s tamnim kamenim sitom mogu prikazivati ​​mineralne naslage zbog ponovljene uporabe i čišćenja. Ponekad je dobro duboko čisto. Napunite umetak vodom, dodajte 1 čašu bijelog octa, a zatim pustite da se natapri nekoliko sati ili preko noći.
 9. Očistite unutrašnjost usko spaljivanja: Ispod odljepljujućeg kamena od polaganog štednjaka, grijaći se element obično nalazi unutar aluminijskog kućišta. Hrana se može proliti na ovo područje, tako da kućište interijera može zahtijevati i uklanjanje mrlja. Ovaj dio nikada ne smije biti uronjen u vodu i trebao bi biti hladan prije čišćenja. Budući da sadrži električni dio aparata, većina brandova preporučuje korištenje vlažne tkanine za brisanje unutrašnjosti.
 10. Koristite amonijak za teže mrlje: Za tvrde ili kuhane mrlje na unutarnjem kućištu, napunite malu zdjelicu amonijakom, stavite je u štednjak, pokrijte poklopac i ostavite ga preko noći. Neka internetska pretraživanja mogu predložiti čišćenje peći za ovaj dio, ali budite oprezni ako vaš proizvod sadrži aluminij.
 11. Očistite odvojive dijelove: Poklopci, ručke i ručice koje se lako uklanjaju moraju se odvojiti i očistiti pojedinačno s toplom, sapunskom vodom ili blagim sredstvom za čišćenje. Ako ne možete ili ne želite odvojiti komade, to je u redu, samo dajte cijelu stvar duboku čistoću.
 12. Kopaju se na teško dostupna mjesta: Koristite malu četkicu ili čačkalicu kako biste izbacili sve čestice hrane.
 13. okupiti: Nakon što su svi dijelovi suhi, ponovno sastavite svoj spori kuhalo i dobro ste ići!

Bilješke

 • Ako je kamen izrezbaren od pranja ili obojenog ili trajno obojenog, zgrabite bocu prijatelja Bar Keepera. Samo nekoliko potrošenih dolara dobiva jednostavan popravak. Ljubitelji snažnog štednjaka već godinama imaju svoj popis najboljih proizvoda. Stvorite tijesto s Bar Keeper-om kako biste uklonili ogrebotine i trajne mrlje, a umetak će izgledati potpuno novo.