Kako očistiti keramičke pločice od keramike

Porculan i keramičke pločice su među najpopularnijim mogućnostima kuhinjskog podova jer su izdržljivi, otporni na mrlje i nisko održavanje (i relativno jeftini, previše). Dobra vijest: One su manje porozne od drveta, tako da se ne morate toliko brinuti o tome da odmah obrisete prolivenu tekućinu. Loše vijesti: Vjerojatno ih zanemarite više nego što biste učinili više finickim podom, tako da su vjerojatno prilično prljavi do kraja tjedna!

Porculanske i keramičke pločice mogu biti ostakljene, što znači da ih je otpalo na staklenu prevlaku koja ih čini još izdržljivijima, ili neosjetljiva, što znači da su malo porozniji. Pazite da znate kakvu pločicu imate prije čišćenja, budući da neki čisti sredstvo za čišćenje može oštetiti neželjenu pločicu. (Naš bi rješenje trebao biti potpuno siguran i za oba, ali ipak predlažemo da isprobate testno mjesto.)

Evo kako očistiti keramičke i porculanske pločice.

Napravite rješenje za čišćenje: Umiješajte ocat i vodu (omjer 1: 1) u boci za prskanje; dodajte eterično ulje po želji. Zapečati i temeljito ga protresite kako bi pomiješali sredstvo za čišćenje. Ako su vam podovi odbačeni, preskočite ocat i upotrijebite 1 čajnu žličicu kastilnog sapuna. “Src =” https://atmedia.imgix.net/83621290a26bb12d55c4e8955f66eac361c82cee?w=160&h=160&fit=crop “>

Započnite s prigušivanjem: Polazeći od kabineta najudaljenije od vrata, željeli biste postojati iz, spritz mješavina za čišćenje na malom podu površine (oko kvadratnog dvorišta). Želite da pod bude vlažan, ali ne mokar, da biste izbjegli previše prljave vode u mort. “Src =” https://atmedia.imgix.net/3a12982782354a23c9e0bd641bd534212192c2a?w=160&h=160&fit=crop “>

Nastavi: Nastavite raditi u malim zakrpama, od najudaljenijih dijelova sobe do područja na kojem ćete izaći. Ako je vaš mikrofibni jastučić stvarno prljav, prebacite ga na novu, ili ga isperite, iscijedite što više vlage i ponovno ga po potrebi. “Src =” https://atmedia.imgix.net/ b2fcfa8e2339dc1807adfc8503cd7fdc974f6397? w = 160 h = 160 fit = usjev “>

Ponovno obrišite pod: Korištenje svježeg, vlažnog jastučića za mikrofibre, ovaj put prijeđite preko poda, kao i prije, sa samo običnom vodom, da biste uklonili preostali ocat ili kastanski sapun. “Src =” https://atmedia.imgix.net/47b5c6b9e45257a156c2295e89f187f6f77530d6? w = 160 h = 160 fit = usjev “>

Kako očistiti keramičke pločice od keramičkih pločica

Što trebaš

 • Broom i posuda za prašinu
 • Ocat ili Castile sapun
 • Vruća voda
 • Boca za raspršivanje
 • Mikrofibre mop i mop jastučići
 • 5 do 10 kapi eteričnog ulja (poput naranče, metvice ili lavande, izborno)

instrukcije

 1. Dajte podu zamah: Prije čišćenja poda, temeljito zamotajte kako biste uklonili ostatke i prašinu. Pobrinite se da se sve do rubova pored ormara i zidova, jer to je mjesto gdje kuhinja otpadak teži akumulirati.
 2. Napravite rješenje za čišćenje: Umiješajte ocat i vodu (omjer 1: 1) u boci za prskanje; dodajte eterično ulje po želji. Zapečati i temeljito ga protresite kako bi pomiješali sredstvo za čišćenje. Ako su vam podovi odbačeni, preskočite ocat i umjesto toga upotrijebite 1 čajnu žličicu kastilnog sapuna.
 3. Pokušajte testno mjesto: Prvi put kad ga koristite, isprobajte sredstvo za čišćenje na diskretnom mjestu, poput kuta ispod ormarića, kako biste bili sigurni da ne šteti pod.
 4. Započnite s prigušivanjem: Polazeći od kabineta najudaljenije od vrata, htijenje izlazak iz, spritz mješavina za čišćenje na malom prostoru od poda (oko trga dvorište). Želite da pod bude vlažan, ali ne mokar, da biste izbjegli previše prljave vode u mort.
 5. Pročišćavati: Pročistite u sredstvu za čišćenje s lagano navlaženom mikrofibrom, idete lijevom i desno, a zatim gore i dolje, da biste dobili preko pločica i u foluru.
 6. Nastavi: Nastavite raditi u malim zakrpama, od najudaljenijih dijelova sobe do područja na kojem ćete izaći. Ako je vaš mikrofibni jastučić stvarno prljav, prebacite ga na novu, ili ga isperite, iscijedite što više vlažnosti i ponovite primjenu ako je potrebno.
 7. Napunite bocu za prskanje s vodom: Nakon što ste napravili cijeli pod, ispraznite svoju bocu za prskanje i napunite ga svježom vodom (bez octa).
 8. Ponovno obrišite pod: Korištenje svježeg, vlažnog jastučića za mikrofibre ponovo pošaljite preko poda, kao i prije, samo s običnom vodom, da biste uklonili preostali ocat ili kastanski sapun.
 9. Pustite da pločica bude suha: Kada završite, podignite pod (a posebno posudu) najmanje pola sata da se osuši prije ponovnog hodanja kako biste izbjegli praćenje u novoj prljavštini.