Je li zakonito koristiti vatrenu pobjedu kao vrt?

Zvjezdan cilj ljeta, bez obzira gdje se u zemlji u kojoj živite, jest provesti što više vremena na otvorenom. Od kuhanja nekog pileta na roštilju da visi uz bazen, to je više vremena pod suncem, to bolje.

Ali gdje to ostavlja gradske stanovnike koji nemaju izvaljen prigradski dvorište da se obrate? Pa, za neke, ljeto znači da je požarna sezona bijega. Prije nego što se popneš iz prozora i na šator vašeg apartmana, ima nekoliko važnih stvari koje biste trebali znati.

Prvo: Može ići bez izričaja, ali vatrogasci su najvažnije sigurnosni. U slučaju požara ili drugih hitnih slučajeva (poput propuštanja plina), to može biti vaš jedini mogući izlaz iz stana pa stoga trebate paziti kada ga koristite nešto osim brzog izlaska iz vašeg doma.

To se, međutim, u velikim gradovima posebno ne čini neobičnim pronaći stanovnike stanova koji se na vatru bježe nakon mraka, pijuckaju čašu vina i uživaju u svježem zraku.

3 Ključna pravila

1. Ne spremajte ništa na vatru.

Ne samo da je to protiv propisa u većini većih gradova, ali je dobra praksa da vaš požar bježi bez stolica, stolova i roštilja u slučaju nužde.

2. Ograničite broj ljudi na njemu.

Uobičajeno nije nezakonito sjediti ili stati na vatrenu bijeg, ali budući da većina može samo sigurno stati na oko dvije ili tri osobe, vjerojatno nije pametno da je to centralno. Najviše ga koristite kao mjesto za čitanje knjige ili nadoknaditi s vašom sustanarom. Kad se vratiš unatrag, svakako skužiš sve što si mogao donijeti i uzeti je s tobom.

3. Nemojte roštiljati na njemu.

Bilo da se pohvalite prostorom od dva stopa na dva stopa ili cijelim vrtom, roštilj je obično ne-ne. Pravilnici u većini gradova navode da vaš roštilj mora biti više od 10 stopa od bilo čega što može lako zapaliti – uključujući zidove, zelenilo i još mnogo toga – stvaranje teretnih roštilja (a osobito na roštiljanje od vatrenog bježanja) izvan granica. Ako očistite ograničenje od 10 stopa, mi zapravo predlažemo električni roštilj. Opet, sigurnost na prvom mjestu!

Koristite li svoj vatreni bijeg?