Je li to vrijedno da biste dobili zidnu pećnicu?

Ako razmišljate o zidnoj peći i ploči za kuhanje umjesto (ili zamijenite postojeći) raspon, prva stvar koju morate znati je cijena. Zidna pećnica-ploča za kuhanje će vas koštati više – možda puno više. S druge strane, ulaganje u zasebne aparate ima svoje prednosti. Cijena vaše peći na visini koja ne zahtijeva pognutost? Za vas, to može biti neprocjenjivo.

Život je pun izbora. Ovdje ćemo vam pomoći da ga slomite.

Pro i kontra od zidne pećnice

Glavne prednosti zidne peći su fleksibilnost (tj. Možete prilagoditi vašu ploču za kuhanje i pećnicu kako bi najbolje odgovarali vašim potrebama za kuhanje) i praktičnost. Ali ti stručnjaci dolaze po trošku. Umjesto da kupite jedan aparat, kupujete za dva – i to se dodaje.

Pro: Ne morate se zavojiti.

Kada pokušavate biti sigurni da ne toliko da dišete na sufliju dok ih nježno izvučete iz pećnice, postoji mnogo manje brige o tome je li pećnica uglavnom na razini očiju.

Pro: Imate veću fleksibilnost.

Pretpostavimo da ste pekar i želite uložiti u vrhunsku pećnicu, ali nećete koristiti sve što vam često želiš i želite ići na super proračun. Kada kupujete aparate zasebno, to možete učiniti. Kada kupujete ponudu, obično sve ide zajedno.

Također imate veliku fleksibilnost u pogledu postavljanja uređaja. Tamo stavite pećnicu i kuhalo, a vi ćete izbjeći napuštanje kuhinje, osobito tijekom blagdana.

Pro: Možete dobiti više od jedne pećnice.

Zidna jedinica obično vam omogućuje višestruke pećnice ili ga kombiniraju s drugim uređajem (poput mikrovalne pećnice), tako da najbolje iskoristite svoj iskoristiv zidni prostor.

Con: Morate kupiti zasebni kuhalo.

Morat ćete kupiti poseban kuhalo, koji će, kako je spomenuto, biti skuplji. Tri najveća izdatka u vašoj kuhinji su vaš hladnjak, pećnica i peć. Ako odaberete svoju pećnicu i pećnicu u kombinaciji kao slajd, plaćate cijenu kombinacije.

Pro i kontra od slajdova

To je ono što većina ljudi odluče, jer to je ekonomski najbolji izbor. Ne samo da je pojedina jedinica jeftinija, ali je također manje vjerojatno da će uključivati ​​skupe troškove instalacije.

Pro: jeftiniji.

Još jednom, kupnja jedne jedinice koja ima i vašu pećnicu i peć je najisplativiji način kupnje vaših aparata, pod pretpostavkom da ne idete za izjavu komad poput La Cornue.

Dakle, koliko jeftinije govorimo? Možete dobiti raspon dobre kvalitete za $ 1,000 do $ 2,000. Za odvojene dijelove, očekujte potrošnju od oko 500 do 1000 $ za vašu kuhicu i 1,500 dolara i više za zidnu pećnicu.

Pro: Djelotvoran je za vaš kuhinjski prostor.

Kombiniranje pećnice i peći u jednu jedinicu sprema vrijedne kvadrature koje biste mogli staviti na veći otok ili kuhinjski stol. Ako imate zidni prostor koji bi mogao ugostiti pećnicu, možete ga koristiti za više prostora za pohranu vaših triju mješalica, neodgovarajućeg Tupperwarea i zbirke usitnjene kine koja se prenosi od vaše bake.

Con: Vaša pećnica će biti na razini koljena.

Naravno, to vam možda neće biti najveći posao kad se osjećate mladi i špijuni, ali kako ste stariji možda ne volite da se zavijete da povučete kolače iz pećnice ili se naginite kao da ste olimpijski ronilac za čitanje termometra za meso. I to 20 kilograma zahvalnosti Turska može se osjećati kao 50 kilograma kada ga smrvljujete gore iz peći.