Je li ta glinena ploča bolja od lijevog željeza?

Chamba Comal

Chamba Comal
$ 75

Odavno smo ljubitelji crne keramike iz La Chambe, a ovaj novi komad iz njihove linije nije iznimka. Ako niste upoznati s komalirom, razmislite o tome kao glinenu rešetku. Koristite ga mnogo na isti način na koji bi se od lijevanog željeza, ali ima nekoliko prednosti. Vjerujte nam, vaše tortile će vam zahvaliti što ste uložili u ovaj komad.

La Chamba je linija crne keramike koja dolazi iz Kolumbije i izrađena je tradicionalnim metodama. Gline također sadrže i mješavinu, što je jedna od stvari koja ga čini posebno jaka. I onaj boje? Nije iz bilo kakvih glazura – to je način na koji su komadi ispaljeni u peći.

Pa što još možete učiniti s komalom, osim zagrijavanja tortila? Kao i rešetka od lijevanog željeza, može se koristiti i za pečenje povrća ili meso. Čak ga možete koristiti i na roštilju. Štoviše, glinena keramika ima nekoliko prednosti.

Prvo, ne morate se brinuti o začinjavanju gline kao što to radiš tava od lijevanog željeza. Drugo, jer su komadi La Chambe neulji, cirkuliraju toplinu i vlagu bolje od vašeg metalnog posuđa. Konačno, glina je puno lakši za manevar oko vaše kuhinje od one teške griddle ili tava! Samo pazite da ako imate električnu peć, također nudite raspršivač topline za optimalne rezultate.

Pa što ti misliš? Hoćete li razmjenjivati ​​rešetku od lijevanog željeza za komal?