Je li jeftinije kupovati u Walmartu ili Amazonu? Možda ćete biti iznenađeni kada čujete odgovor.

Ovo je teška, zar ne? Možda čitate ovu priču, a cijeli je svijet okrenut naopako? Ali Walmart je poznat način više od Amazona zbog niskih, niskih dnevnih cijena, zar ne? Onda opet, ovo je Amazon o kojem govorimo. Dakle, što je jeftinije?

Stručnjaci LendEDU-a, financijske stranice posvećene pomaganju studentima i diplomanata donošenju obrazovanih odluka i boljem upravljanju njihovim novcem, sastavili su popis od 50 proizvoda i napravili analizu unakrsne usporedbe kako bi se procijenilo koji vam trgovac štede više novca. Evo što su pronašli.

(Slika: Jeramey Lende / Shutterstock)

Kada je riječ o hrani i pićima, Amazon je bio jeftiniji!

Taj popis od 50 proizvoda bio je podijeljen u pet različitih kategorija: Kućna roba, Kuhinja / kućanski aparati, Tehnologija i zabava, Hrana i piće, te Razni artikli.

Ukupno, Amazon je 10,4 posto skuplji za kupnju na navedenim proizvodima. Ali pogledajte samo kategoriju hrane i pića, a Amazon je jeftiniji od nevjerojatnih 22,51 posto.

(Slika: Ken Wolter / Shutterstock)

Na primjer, boca Heinz ketchup od 32 unca bila je 3,02 na Amazonu i 3,38 na Walmartu. Jog kremastog kikirikivog maslaca od 16 grama jabuka bio je $ 2,79 na Amazonu i 3,30 dolara u Walmartu. A 24 čopor Poljske proljetne vode iznosilo je 10,38 dolara u Walmartu i samo 5,99 dolara na Amazonu. Dodajte u praktičnost da vam ove stvari budu isporučene izravno prema vama i to je vrsta neosjetljivosti, čak i kada faktor u cijenu premijerskog člana.

(Slika kredita: LendEDU)

Valja napomenuti da se Amazon nije usporedio s Walmartovim cijenama na kućnim dobrima (mislite: papirnati ručnici, vreće za smeće, aluminijsku foliju i još mnogo toga) ili malih aparata (ako vam je potrebna nova pećnica, možda biste željeli provjeriti Walmart prije idete na mrežu Amazonu). Ali, ako ste odani Walmartov kupac za namirnice, vrijedi pogledati Amazon da biste usporedili proizvode koje često kupujete.

Čitaj više: Walmart vs. Amazon: Koji je jeftiniji? na LendEDU-u

Što misliš? Jeste li primijetili istu stvar?