Čelik za pečenje

Artikal: Čelik za pečenje
Cijena: $ 72
Ukupni dojam: Fantastična i izdržljiva pizzerija, jedna koja će vašoj pizza kuhati puno brže i dati joj ukusno žvakati, mjehurić.

Koristite li pizza kamen? Stavljanje teških kamena u pećnicu pomaže vam da stabilizirate temperaturu, zadržite svoju toplinu i prenesite ga učinkovitije i izravno na pizzu. Već davno sam imao pizza kamen, ali sam to odmah prekinuo, i od tada sam pizzao pizze izravno na pećnici. Pa, sve se to promijenilo, jer sam kupio jedan ogroman skakav komad toplinske mase, čašu za pečenje, i to mi puno bolje pizze.

Pregled

Karakteristike i specifikacije: Čelik za pečenje je deblji čelični štapić od 15 funti koji ide u pećnicu kada ga predgrijava za pizzu. Dimenzije: 16 x 14 x .25 inča.

Omiljeni detalji: Ovo je zvijer – jedan teški komad čelika! Njegova toplinska masa pomaže mojoj pećnici da održava ravnomjerniju temperaturu, a korice na mojim pizzama bile su toliko brze i brže – kuhanje otkad sam ga počela upotrebljavati.

Mogući problemi: To je teško! Potrebno je nešto koncentrirati da se povuče u pećnicu i iz njega, i zaboravite ga premjestiti ako je još vruće. Isto tako, to nije baš problem, ali valja napomenuti da su mi dno krumpira toliko brzo kuhani da vrhovi nisu bili tako smeđi kao što bih volio. Na taj način sam otkrio da je to najbolje koristiti na samom vrhu stalka peći.

Razmetanje vrijedna? Ako ste doista u pizzu, ovo je veliko divljanje. Djeluje tako dobro, i optimizirat će čak i slabu pećnicu, pretvarajući ga u vruće, bolje vozilo za izvrsnu pizzu. Nisam ga još testirala na kruhu, ali veselim se tome da peku rustikalni kruh na njemu ove jeseni. (Također, Kenji na Serious Eats ističe da također čini veliku ploču za ploče za pećnicu, koja se lako može spojiti na dva plamenika.)

Dobro za male kuhinje? To je lakše pohranjeno od pizza kamena, jer je vrlo tanak i može stati između ormarića ili čak ispod kauča! Također se ne morate brinuti o lomovima.

Čelik za pečenje je dizajnirao Andris i Eric Lagsdin, dvije braće i vlasnici obiteljskog proizvodnog čelika. Inspiriran Nathanom Myhyrvoldom Modernistička kuhinja, shvatili su da njihov temeljni proizvod, čelik, može napraviti daleko superiornu vrstu kamena za pečenje. Zapravo nije kamen za pečenje, već čelik za pečenje.

Dizajnirali su jednostavnu ravnu ploču od recikliranog čelika, težine 15 kilograma i dovoljno mali da se sklope u gotovo svaku kuću. Rezultat: Pizze koje kuhaju goruće brzo, gotovo kao u pećnici. Nazvao ga je Kenji na Serious Eats, “… najimpresivniji proizvod za dom pizzu kojeg sam ikad testirala.” Kickstarter kampanja koju su počeli pomagati u financiranju proizvoda za stavljanje u pogon premašila je svoj cilj deset puta.

Kupio sam čašu za pečenje tijekom kampanje “Kickstarter”, željan da ga prođe kroz svoje korake. I nisam bio razočaran. Nakon zagrijavanja peći s čelikom iznutra više od pola sata, otkrio sam da su moje pizze lako kuhane za manje od 5 minuta – ponekad manje. Također su imali mnogo krutih kora, a ne samo na rubovima.

Ova stvar čini nevjerojatne pizze, a u recikliranom plastičnom kućištu odgovara svugdje u mojoj kuhinji. Zadržavam se sada na putu iza ormarića; zauzima gotovo nikakav prostor.

Jeste li kušali jedan od ovih čelika za pečenje? Koje su vaše misli o tome?

Pročitajte recenzije na Serious Eats
→ Rana riječ o pečenju čelika: to radi
→ The Pizza Lab: Čelik za pečenje

Pronađi! Čelik za pečenje, 72 dolara (bez slučaja) ili 102 dolara (s predmetom) u Stoughton Steelu

Povezano: Kako se brinuti o mojoj kamenoj pizza??

Apartment Therapy Media poduzima sve napore kako bi ispitao i pregledao proizvode prilično i transparentno. Stavovi izraženi u ovoj recenziji predstavljaju osobne stavove recenzenta i ovaj pojedini pregled proizvoda nije sponzoriran ili plaćen ni na koji način od strane proizvođača ili agenta koji rade u njihovo ime. Ovaj je proizvod kupio autor.