7 stvari koje treba znati o kupnji nove mikrovalne pećnice

Ako vaš mikrovalni uređaj počinje kretati (ili nikada niste imali početak), možda ćete biti sigurni gdje početi. Zabavna činjenica: Kupnja za mikrovalnu pećnicu može biti jednako složena kao kupnja za stvarnom pećnicom. (Najmanje mikrovalovi su puno jeftiniji!) Proučite gore na tih sedam pokazivača i glava neće eksplodirati kada pokrenete pretraživanje.

povezan: 5 znakova koji trebate zamijeniti vašu mikrovalnu pećnicu

1. Postoji nekoliko vrsta koje ćete odabrati.

Countertop mikrovalovi su oni koji se obično nalaze, i, na countertops. Ukopčaju se u jedan od dragocjenih izvora duž vašeg backsplasha, a mogu se postaviti gdje god imaju najviše smisla. Onda se nalaze prekomjerni mikrovalovi, koji plutaju nad vašim rasponom (opet, duh), maksimizirajući kuhinjski prostor, ali često ne prozračuju, kao i istinsku kapu, pa ako ste kuhar koji najviše radi vašeg rada na štednjaku, to možda nije najbolja opcija. Tu su i zidni mikrovalovi i mikrovalne ladice koje mogu pomoći u oslobađanju protuprovalnog prostora.

Mikrovalne pećnice su najdostupnije i povoljnije cijene, počevši od blizu 20 dolara i nadolazeći za nekoliko stotina dolara. Drugi se skupljaju i, ovisno o vašoj handiness, obično poziv za profesionalnu instalaciju.

2. Jedna veličina ne odgovara svima.

Uobičajeni aparat dolazi u sve od modela od 0,5 do 1,5 kubnih stopa. Želite razmotriti koliko prostora imate, kao i ono što ćete staviti unutar njega. Izmjerite pločice za večeru prije nego što odete u kupnju – ili još bolje, ponijeti sa sobom kako biste se uvjerili da će se uklopiti u nju.

3. Neke dodirne pločice lakše se koriste od drugih.

Veće gumbe mogu biti jednostavnije za vaše umorne oči za čitanje. Osim toga, neki mikrovalovi imaju posebne gumbe za stvari poput kokice, smrznute pizze ili samo da biste dodali 30 sekundi u vrijeme kuhanja. Ako postoje određeni gumbi koje upotrebljavate cijelo vrijeme na vašem trenutnom računalu, provjerite jesu li oni na novom koji gledate (inače će ih jako propustiti).

4. Wattage je važno.

Što je veća snaga, to će bolje funkcionirati mikrovalna. Želite mikrovalnu pećnicu u rasponu od 900 do 1000 W kako biste bili sigurni da imate dovoljno energije za zagrijavanje i odmrzavanje svega u zamrzivaču učinkovito i temeljito. Jeftinije verzije koje imaju 700 ili manje vata trajat će mnogo više vremena, a teško će zagrijavati stvari ravnomjerno.

5. Mikrovalna konvekcija može biti izmjenjivač igara.

Konvekcijski mikrovalovi su stvar! A oni su u potpunosti samo manje verzije sličnih pećnica, a također imaju nuklearnu snagu. Ovi mikrovalovi mogu kuhati piletinu, ispeći kolač, peći povrće i zagrijati zamrznutu juhu. Ako radite puno kuhanja ili zabave, možda želite da vaš mikrovalnu pećnicu možete koristiti kao pećnicu za manje stvari dok glavna pećnica radi veće poslove.

povezan: Što je konvekcijska pećnica i kada ću ga koristiti??

6. Senzori mogu uštedjeti vrijeme i energiju.

Čišćenje na mikrovalnu mikrovalnu pećnicu koja ima senzore zapravo je pametan način da zadržite svoju potrošnju energije (i neke zabune) u zaljevu. Stroj kuha koliko god je to potrebno, tako da ga ne morate trčati četiri minute ako je posao obavljen u dva, ili se podignite da biste je provjerili svakih 30 sekundi. To također može zadržati obroke od eksplodiranja u mikrovalnoj pećnici, što će je čuvati mnogo lakše.

Ovo je sjajno mjesto za uštedu novca kupnjom.

Prosječni mikrovalni mikrovalni sustav traje 10 godina – i neki se godinama mogu dobro funkcionirati. To znači da svi oni strojevi koji se presele u studentske sobe ili u dvogodišnje zakup, ali tada nemaju mjesto za život kad novi stan ima ugrađenu mikrovalnu pećnicu, svi se mogu kupiti. Amazon je izvrstan resurs za pronalaženje korištenih opcija.

Jeste li u posljednje vrijeme kupili novu mikrovalnu pećnicu? Koga ste dobili??