7 stvari koje treba učiniti prije kupnje aparata za kavu

Uređaj za kavu je sunce oko koje se vaše kuhinje kruže: dan se vosak kao prve čaše piju ujutro, i wanes kao posljednji lonac od kavu bez pripreme je pripremljen.

Zato kupnja novog stroja može biti stvarno velika odluka i osjećati se da cijela kuća sreća počiva u ravnoteži. Evo nekoliko stvari koje morate znati prije nego što to učinite.

1. Razmislite o dugoročnim troškovima.

Kupnja aparata za kavu nije jednokratni trošak. Ako se odlučite za strojeve s jednim servisom, poput Nespresso ili Keurig, dosljedno ćete stavljati novac u kupnju potrebnih mahuna i kapsula koji se mogu nalaziti bilo gdje od $ 5 do $ 7 paketa. Ako kupite stroju za kapanje, kupit ćete nove filtere i terase ili grah (plus možda grah mljevene mlijeko). Izmjerite opcije i stvarno razmislite što će vam biti bolje – i vaš proračun.

2. Provjerite temperaturu kuhanja.

Idealna temperatura za pripremu kave je od 196 ° F do 205 ° F, pa ako ste stvarno u kavu dobro kušajte, pobrinite se da kupite stroj koji se može kuhati pri visokoj temperaturi , Napomena: Većina strojeva s najboljom izvedbom popisat će svoje vrijeme piva na kutiji ili na mreži. Ako podaci nedostaju, to bi moglo biti znak da se izbjegne.

3. Provjerite koliko pijete.

Ako jedva prođete čašu dnevno, stroj za jednostranu može biti savršen za vas. Ako biste željeli imati IV java kako biste se zadržali tijekom cijelog dana, možda želite imati najveći pot. Potražite strojeve koji mogu držati do 12 šalica.

povezan: Trebam li kupiti aparat za kavu ili aparat za kavu?

4. Razmislite o posebnim značajkama.

Možete li jedva dobiti noge na tlo bez šalice kave? Trebat će vam stroj za automatsko pokretanje koji možete postaviti noć prije. Potpuno frazzled kad izađete kroz vrata? Odaberite verziju koja se automatski isključuje, tako da nećete morati brinuti o još jednoj stvari dok se žurite na posao.

5. Razmislite o tome koliko je lako pristupiti i očistiti.

Ako morate otvoriti poklopac kako biste dodali kavu i taj poklopac na dnu gornjih ormarića prije nego što se može otvoriti, to možda neće biti idealno. Provjerite jesu li komadi u vašoj kuhinji – i vaš stil života. Znači, ako gledate stroj s kavezom koji mora biti ručno pranje i da niste sigurni da imate svaki dan u određeno vrijeme, možda se prebacite na nešto što može ući u perilicu posuđa.

6. Odlučite kakvu šarenu želite.

Postoji više od samo vizualne razlike u staklu od nehrđajućeg čelika, toplinskog šašice. Staklene posude očito vam omogućuju da vidite kavu kako se pere, a također imaju tendenciju da budu otvoreni, dopuštajući svježem mirisu kave da se infiltrira u vašu kuhinju. Ako je ritual proizvodnje kave dio onoga što volite, taj miris može biti neprihvatljiv. Čaša se zagrijava oko 20 minuta; toplinski, nehrđajući pot, s druge strane, će se zagrijavati do jednog sata. Kada završite s njom, morate ga očistiti ručno, dok se posuda za staklo može staviti u perilicu posuđa (vidi gore!).

povezan: Imam snažno mišljenje o kavezima kave

7. Usporedite svoje mogućnosti kupnje.

Ne želite to učiniti s kavom koju mrzite, tako da je pametno kupiti ga iz trgovine koja bi vam omogućila da se promijenite ako vam apsolutno mrzite model koji ste odabrali. Macy’s je poznat po izvrsnoj politici povratka – možete vratiti bilo koju stavku u dobrom stanju u roku od 365 dana – stoga se objesiti na kutiju ako niste sigurni da volite aparat za kavu. Costco također omogućuje povrat novca na sve robe, a Kohl i Target nastoje vratiti robu koju niste zadovoljni za puni povrat.

Kada ste posljednji put kupili aparat za kavu? Što si još učinio prije nego što si zaradio?