5 Uobičajene pogreške koje treba izbjegavati pri korištenju nehrđajućeg posuđa

Kada se pravilno upotrebljavaju i pohranjuju, neprirodan posuđe je vrlo praktičan alat u kuhinji. Ove posude su jednostavne za upotrebu (posebno za početne kuhare), a osobito je lako očistiti. Međutim, ako se koristi neispravno, lako je oštetiti i uništiti sve nepotrebne posude.

Od kuhanja do čišćenja, ovdje se nalazi pet uobičajenih pogrešaka koje ljudi čine kada se koriste nepotrebnim posuđem – plus naše najbolje savjete o tome kako izbjeći ove zamke!

1. Kuhanje preko visoke topline

Kuhanje preko visoke topline treba izbjegavati iz nekoliko razloga. Prvo, visoka temperatura je loša za nepropusnu prevlaku na posuđu. Tijekom vremena izloženost visokoj toplini će pogoršati površinu. Također, ovisno o vrsti nepropusnog premaza na tavi, kuhanje preko visoke topline može dovesti do otpuštanja nezdravih, potencijalno toksičnih para.

Slijedite ovaj savjet: Kuhajte na niskoj i srednjoj vrućini s nehrđajućim posuđem.

2. Korištenje nehrđajućeg spreja za kuhanje

Korištenje nehrđajućeg spreja za kuhanje na nehrđajućim posuđem je velika ne-ne. Evo problema s njom – nakon nekog vremena tava će dobiti ljepljivu nakupinu spreja koja se ne gori tijekom kuhanja. To se obično događa oko strana posude. Ispiranje ovog ljepljivog filma uzima ozbiljnu masnoću lakta i ne događa se vrlo lako.

Slijedite ovaj savjet: Koristite cijele masti, poput ulja ili maslaca, umjesto kuhanja.

3. Ako ne posudite svoju posudu

Baš kao i od lijevanog željeza, korisno je za preseason i ponovno sezonsko posuđe. Ne samo da će ovo pomoći da vaša tavina traje dulje, nego će i poboljšati način na koji hrana kuha u njemu.

Slijedite ovaj savjet: Za preseason vaše tavi, jednostavno isperite i potpuno suho, a zatim koristite papirnati ručnik trljati oko žličice ulja (bilo koji tip će učiniti) oko unutrašnjosti pan. Također je dobra ideja da se sezonska posuda osvježava trljajući mala količina ulja svaki put prije korištenja.

(Slika: Emma Christensen)

4. Korištenje oštrih ili abrazivnih predmeta bilo gdje u blizini vašeg neželjene tave

To vrijedi i za kuhanje i čišćenje. Korištenje oštrih predmeta, poput noževa ili metalnih lopatica za promjenu hrane ili uklanjanja iz posude, zajedno s predmetima poput čelične vune za čišćenje, može ogrebati i oštetiti premaz na tavi. Jednom kad se premaz na ne-stisnim posudama počinje guliti ili se nakuplja, najbolje ih je zamijeniti.

Slijedite ovaj savjet: Za kuhanje držite se drvenim žlicama ili silikonskim lopaticama za miješanje hrane. Kada dođe vrijeme za čišćenje, koristite meko pranje ili nemetalnu spužvu ili četku.

5. Čišćenje nehrđajućeg posuđa u perilici posuđa

Istina, mnoge ne-stiske posude tvrde da su sigurne za pranje suđa, ali super vruća voda i oštri deterdženti nisu dobri za nepropusnu prevlaku. Tijekom vremena to će uzrokovati da se omotač pančića pogorša mnogo brže od pranja ruku.

Slijedite ovaj savjet: Oprati ručno pranje posuđa. Pomoći će vašim tavama dulje.

Više o Nonstick posuđem

  • Ovo je najbolje Nonstick pan vaše kuhinje potrebama
  • Savjeti za brigu o vašim nepristupačnim posuđem
  • Ne stidljive posude Nemojte trajati zauvijek

Koje su vaše najbolje savjete za upotrebu nehrđajućeg posuđa?