5 razloga biste trebali izgraditi tvrđavu u dnevnoj sobi

Kad sam bio dijete, koristio sam graditi tvrđavu bilo kakvu šansu koju sam dobio: kišni dan je uvijek bio dobar izgovor, ali odrastao u umjerenoj sjevernoj Kaliforniji, to je bilo tijekom cijele godine usprkos stalnom vremenu od 74 stupnja.

Bilo je to isto tvrdokorno i iznova. Svaka unutarnja struktura imala je vrlo specifičnu svrhu i priču. Ponekad sam sagradio restoran s plahtama ili lažna logora ili tvrđava unutar tvrđave u kaotičnom gradu gdje je post-apokaliptični kaos izbio izvan.

Brzo naprijed nekoliko godina (u redu, desetljeća), a ja sam odrastao kao dizajner interijera. Sada skupim prave prostorije, ali želim da mi klijent plati da izgradim divovski pokrivač u sredini stana.

(Slika kredita: Lauren Vol)

5 razloga biste trebali izgraditi tvrđavu u dnevnoj sobi

Izgradnja tvrđave čini se kao glupo stvar za napraviti, ali zaista postoje dobri razlozi – i to sada! Evo pet.

1. Utvrda postavlja scenu.

Zašto uopće ukrasite sobu? Stvaranje prostora, bez obzira koliko privremena, postavlja scenu i nagovara okoliš, što je nešto što mi, kao ljudi, žudimo. Mislim, tko želi živjeti u običnom bijelom kutku?

2. Utvrda može potaknuti kreativnost!

Izrada tvrđave nije baš toliko različita od premještanja vašeg namještaja oko svakog vremena, što je nešto što visoko preporučujem! Studije pokazuju da promjene u vašem okruženju – uzimanje odmora, rad s kafićima ili prebacivanje čizama na vašem stolu – zapravo potiču novu energiju i kreativnije razmišljanje. Nisam svjestan studija usmjerenih oko utvrda, ali tvrđave sigurno mijenjaju vašu okolinu.

3. Utvrda je siguran prostor.

Tvrde su ugodne, sigurne prostore čahura. Čuvaju sve loše stvari. Kao odrasla osoba, možete upotrijebiti utvrdu za skrivanje od vremena, rada, vijesti … sve!

4. Tvrđava se osjeća kao dijete.

Utvrde su također neporecivo nostalgične; oni potiču sjećanja iz godina. Dobre uspomene! Utvrde su zabavne!

5. Utvrda u osnovi je najbolji staycation ikada.

Izgradnja podmornice u sredini vašeg doma je poput bijega, a da se ne mora nalaziti kovčeg. Najbolji dio? Možete ostati, er, ostavite ga onoliko dugo koliko želite.

(Slika kredita: Lauren Volo)

Dakle, sada kada smo vas uvjerili, kako bi izgledala tvoja utvrda? Svatko ima različite ukuse (zahvalnost dobrotu!), Pa kako ste postavili svoju utvrdu je, pogodili ste, u potpunosti do vas! Uzimajući znak od moje šestogodišnjeg ja i graditi nekoliko različitih vrsta utvrda za različite svrhe.

Izgradite jedan oko kauča kako biste gledali televizor ili jedan oko stolnog blagovaona za večeru koju gosti nikada neće zaboraviti – zaista nema pogrešnog načina da to učinite.

I samo u slučaju da niste sigurni gdje početi, zapisao sam sve savjete koji će vam trebati za izgradnju vlastite tvrđave. Ako me trebate, ipak ću se skrivati ​​pod svim plahtama koje posjedujem.

Preuzmite korak po korak: 8 savjeta za izgradnju zgrade dvorane

Kad ste posljednji put izgradili tvrđavu?