5 Pitanja za postavljanje pitanja prije kupnje plinskog roštilja

Ah, slatko ljeto. Dani su dugačak, vrijeme je toplo, a večera se može kuhati na roštilju, bez jedne posude za čišćenje. Što ne voljeti? Osim ako, naravno, nemate roštilj!

1. Koji je vaš proračun?

Prvo pitanje koje treba postaviti prije nego što se upustite u stvari kao što je BTU i želite li prirodni plin ili propan Koliko ste spremni potrošiti? U usporedbi s njihovim ugljikohidratima, plinski plamenici obično se nalaze na pricier strani. Uobičajeno je plinski roštilj počinje oko 200 dolara, i može koštati više od 1000 dolara uz sva zvona i zviždaljke.

To je rekao, postoje načini za igru ​​sustava. Kao i sve sezonske, početak ljeta je vrijeme kada ste manje vjerojatno da će naći mnogo na roštilju s plinom. Ako možete pričekati do kraja srpnja ili kolovoza, štednja bi mogla biti vrijedna.

Čitaj više: Kakvu vrstu roštilja trebate dobiti: plin ili ugljen?

2. Koliko prostora za kuhanje trebate?

Sljedeća važna stvar koju treba uzeti u obzir je koliko ćete kuhati odjednom. Razmišljate li o nekoliko odrezaka za vas i vaš boo? Ili se nadaš da će ugostiti zabavu u susjedstvu? (U tom slučaju, na roštilju ćete istodobno htjeti stajati 20 hamburgera i desetak vrućih pasa.)

Također je korisno razmišljati o vašem roštilju poput vašeg pećnice – tj. U smislu plamenika. Možete se odlučiti za verziju s tri plamenika koja vam može omogućiti da kuhate nekoliko različitih stvari odjednom ili ako možete ići s velikim brojem šest plamenika.

3. Želite prirodni plin ili propan?

Odluka između prirodnog plina ili propana mogla bi biti razložna: imate samo opciju prirodnog plina ako imate plinovod povezan s vašim trijemom ili palubom ili gdje god grill živi. Ako ne i ne želite proći kroz postupak dodavanja, propan je najbolji kladiti se.

Ako imate plinovod, korist je da ne morate brinuti o održavanju spremnika punih. S druge strane, propanski plin postaje topliji od prirodnog plina.

4. Koliko BTUs stvarno trebate?

Nakon što ste shvatili kako ste gorivo vaš plinski roštilj, možete misliti o tome koliko vam je to moćno potrebno. BTU-ovi – ili britanske termalne jedinice – kažu vam kako je vruće vaše gril je sposoban za dobivanje. I ne, odgovor nije da dobijete ono što roštilj ima najviše BTU-a – koji mogu potrošiti gorivo brže nego što je potrebno! Preporučena formula je zapravo 80 do 100 BTU po kvadratnom inču prostora za kuhanje.

5. Koje druge značajke želite?

Ovisno o vašem proračunu, to pitanje možda neće biti relevantno, ali ako imate novca za potrošnju, možete dodati milijun i jedan značajki na svoj osnovni roštilj na plin. Značajka roštilja! Pušač! Infrared tehnologija kako bi se osiguralo juicier odrezak! Razmislite o tome što vam je važno i kako upotrebljavate roštilj – mnogi ljudi odabiru fancy značajke, samo da ih zanemarimo kad zapravo kuhaju.

Jedna od najčešćih dodataka je nehrđajući čelik, koji je i skuplji i manje otporan na vremenske uvjete nego opcije kao što je lijevano željezo. Ako odlučite otići na stazu od nehrđajućeg čelika, znajte da postoje različite ocjene: 203 je najviša, 304 je najčešća, a 430 je vjerojatno da će biti podložna oštećenju elemenata.

Imate li plinski roštilj koji volite? Recite nam koja je i zašto ga volite!