5 Iznenađujuće stvari koje sam naučio od pranja posuđa s rukavicama za tjedan dana

Bez posebnog razloga nikada nisam nosio rukavice za pranje posuđa. Pretpostavljam da moja mama nikad nije učinila, pa nisam navikla na naviku, i teško je promijeniti navike! Ali moji prijatelji koji puno kuhaju – i čiste puno jela – uvijek ih nose. Svaki vrijeme da učine jelo! Mislim, pretpostavljam da sam izvukao par za časopis za Dan zahvalnosti, ali to je u vezi s tim. Uglavnom, počela sam se pitati postoji li nešto.

Pink Waterblock rukavice, 10 dolara po paru

(Slika kredita: Casabella)

Momčad u Casabelli milostivo poslao nekoliko parova ružičaste Waterblock rukavice kako bi mi pomogao shvatiti što je posao. Prilično su slatka, boja zabavna i meka iznutra. Imaju ove pametne lisice koje ulaze u vodu. Moje kćeri ih vole; misle da su večernje rukavice. Imali smo epsku haljinu. Onda moram raditi.

Kupiti: Rukavice za vodene blokade, 10 USD po paru

Nakon što ih koristite tjedan dana, evo što sam naučila o nošenju rukavica tijekom pranja posuđa.

1. Stavljajući ih na stvarno ne dodaje korak.

Mislim da je jedan od mojih zapreka bio taj osjećaj da bi bilo neugodno stavljati ih i skinuti. Sigurno sam zbunjivala lijepe gumene rukavice s onim prljavim liječnicima. To je stvarno lako zauzeti i isključiti. Nije problem.

2. Doista je ugodnije čistiti rukavicama!

Ja stvarno, stvarno mrzim čišćenje jaja s dna posude. Ili rižu koja je zalijepljena u posudu za umak. Ili malo mesnih komadića na roštilju. Mrzim kako mali komadi hrane ulaze pod moje nokte. Ali ja očistim ove stvari, jer sam odraslo i moram. Ali s rukavicama? Zločesti dijelovi nisu gotovo kao odvratni. I moja manikura (koju sam učinio brzo, a ne profesionalac) trajao je duže nego što bi to moglo imati bez rukavica.

3. Oni blokiraju toplinu.

Što je voda vruća, brže se stvari čiste. Pomoću rukavica možete voditi vodu na vrućim temperaturama, a da ne oštete kožu, što brže čini proces čišćenja. Također (to vjerojatno nije preporučena uporaba) to me manje nervozno obrisati stovetop ubrzo nakon što sam uklonio lonce.

4. Nisu sve tako glomazne.

Bila sam zabrinuta da bi rukavice mogle ometati moju spretnost (koliko god ionako imam). Biste li se mogli osjećati za onu vilicu koju sam stavio u vodu? Hoću li ispustiti krhke čaše vina? Da! I ne! To su bili odgovori. Imala sam bolji prianjanje o stvarima (zahvaljujući šumama u rukavicama) i nisam se osjećala kao nekoordinirano čudovište koje je gnjavilo stvari.

5. Oni su me inspirirali da očistim druga mjesta.

Znam da ne biste trebali miješati rukavice za zdjelu s rukavicama za čišćenje, ali samo sam ih nosio inspiriran da počnem čišćenje drugih stvari. Poput vratašca, ili unutar hladnjaka ili presvlake na blagovaonicama. Stvarno!

Zaključak u korist rukavica za nošenje

Stvarno ne mrzim pranje posuđa, ali je granično ugodna rukavicama. A ako je potrebno samo ulaganje od 10 dolara za stvaranje poticaja, to je potpuno vrijedno toga!

Više o zubnim rukavicama

  • Zašto ne bih pranje posuđa bez rukavica
  • Pametni savjet: Objesite ručnu vrećicu preko sušila kako biste osušili

Nosite li rukavice dok radite jela? Zašto ili zašto ne?