2. tjedan liječenja zamrzivača: Organizirajte svoj zamrzivač

Vaš bi zamrzivač mogao izgledati ovako! (Više o organizaciji srca)

(Slika: I Heart Organizing)

Tjedan 2 za njegu zamrzavanja: Subota, 14. veljače
Zadatak: Sada kada ste očistili svoj zamrzivač, osmislite strategiju ili sustav kako biste organizirali ono što je ostalo. Kupite nove spremnike ako je potrebno.
Prijavite se: Prijavite se ovdje za lijek za zamrzavanje

Sretno Valentinovo! Ako ste bili na izlasku s vašim zamrzivačem, danas je dan kada ćete se poljubiti i nadoknaditi. Nakon današnjeg dana više neće biti tajni između vas, više tajni, nema više laži. Kada otopite paket nazvan “taco meat”, otkrit ćete ga je taco meso. Kada dođete u kontejner za smrznuto voće, naći ćete da, da, sadrži smrznuto voće. Nakon danas, za razliku od U2, uvijek ćete pronaći ono što tražite.

Nakon što ćete danas znati – doista znate! – vaš zamrzivač, u dubokom, dubokom zamrzavanju. Oboje zaslužujete drugu priliku za ljubav, pa počnimo.

Tjedan 2 zadatka za skrutnjavanje zamrzivača

Procijenjeno vrijeme: 2 sata

1. Reci da organizatorima.

Organizirani zamrzivač počinje s kontejnerima. Najbolji način da dobijete svoj zamrzivač je u redu podijelite svoju smrznutu hranu po vrsti u manje, označene kutije ili košare. Koji spremnici koje koristite ovisi o veličini i vrsti vašeg zamrzivača i hoćete li radije trošiti malo novca ili jednostavno raditi s onim što već imate. Bilo kako bilo u redu! Kao što je Jessica napisala u svom postu ranije ovog tjedna, “Znam da neki ljudi jednostavno pronalaze dno svojih kovčera s papirnatim vrećama iz trgovine. To je praktički besplatan alat za organiziranje!”

Općenitija opcija je da ide s plastične sanduke ili košare (poput ovoga ili ovoga, i kao što je prikazano na slideshowu gore). Oni su relativno jeftini, lako se peru i dezinficiraju, a mogu se naći u različitim veličinama u većini trgovina velikim kutijama kao što su Target, Home Depot i The Container Store ili online na Amazonu ili OrganizeIt.com.

SAVJET: Ako planirate kupiti nove organizatore, pobrinite se najprije mjerite svoj zamrzivač da biste odredili spremnik odgovarajuće veličine da biste dobili. Ne želite zalihe organizatora samo kasnije shvatiti da su previše duboki, visoki ili široki.

2. Izradite svoje planirane kategorije pohrane.

Sada kada ste se odlučili na svoje kontejnere za zamrzavanje, zapišite planirane kategorije pohrane, koji će odrediti koliko kontejnera trebate kupiti ili nabaviti. To će se razlikovati ovisno o kuhanju. Možete odlučiti da svakako želite pojedinačne organizatore za voće, povrće, meso i ribu (jer se uglavnom pohranjujete na tim proizvodima), a vaš prijatelj – koji uvijek udvostručuje svaki recept kuhari tako da ima ostatke – smatra da je prikladnije razdjeljivanje njezin zamrzivač u hranu za doručak, ručkove i brze večere.

Kada mapirate svoj zamrzivač, razmislite o dvije stvari: ono što trenutno smrznete i ono što biste željeli početak smrzavanje – Dakle, vaš idealni zamrzivač. (Ako ga gradite, oni će doći!) Ako želite početi zamrzavati velike količine juhe, ili želite brzo, pripremljene zamrznute spajalice poput kuhane riže, žitarica ili graha, svakako obavezno pripazite da vam treba organizator označen za da.

  • Ako organizirate zamrzivač prsnog koša → Osnove organiziranja vašeg prsa za zamrzavanje
  • Ako organizirate a zamrzivač sa strane * 7 načina organiziranja vašeg zamrzivača
  • Ako organizirate mali zamrzivač → Kako ja držim malenu stanicu za zamrzavanje urednim i organiziranim

Kroz bolje kuće i vrtove

(Image credit: Bolji domovi i vrtovi)

3. Označite one organizatore! (Idite, znate da želite!)

Izvucite naljepnice ili laminatore! Nema smisla dobiti organizatore zamrzivača osim ako nemaju jasne, lako čitljive oznake koje će olakšati vaš život. Pogledajte popis kategorija za pohranu koji ste prethodno napravili i dodijelite oznaku svakoj binici, košarici ili spremniku koju namjeravate staviti u zamrzivač.

SAVJET: Uzeti u obzir boju kodiranja vaših oznaka. Naš stručnjak za zamrzavanje, Jessica Fisher, preporučuje boju kodiranja vaših naljepnica na način koji olakšava pronalaženje stvar koju trebate. Na primjer: crvena za meso, bijela za perad i ružičasta za ribu. Još jednom razmislite o tome što će najvjerojatnije završiti u vašem zamrzivaču i dodijeliti šifre boja koje vam služe. Ako često zamrzujete koeficijente i ciljeve za zalihe (povrće, sirevi, pileće kosti), možda želite naljepnicu u boji posebno za domaće sastojke zaliha.

4. Izvadite zamrzivač (opet).

Znamo, znamo. Već ste prošli tjedan iskrcali zamrzivač da biste ga očistili. Obećavamo da ćemo vam ovo zadnji put tražiti da to učinite, pa nastavite i izvadite sve iz zamrzivača. Stavite poput jela s sličnim artiklima na vašoj ploči.

5. Je li bilo što prebačen? Učini to sada.

Pravilno pakiranje nije samo važno da maksimalno iskoristite svoje uređaje za zamrzavanje i raspoloživi zamrzivač, već i da pohvalite svoje navike kuhanja.

Kao što je napisao Jessica, “Kako pakirate hranu za zamrzavanje ovisi o kakvoj ste sobi koju imate u zamrzivaču, kako namjeravate koristiti hranu i kako ga želite naknadno zagrijati. pakiranje za posao, spremnik za posluživanje od plastike ili stakla s poklopcem. Ako ti žele ga poslužiti za večeru za četvero, odaberite veći, zatvoreni kontejner. Ako prostor u vašem zamrzivaču je na vrhuncu, uzeti u obzir zip-top vrećice za zamrzavanje za najisplativiju uporabu zamrzivača nekretnine. ”

Preuzmite sve pojedinosti → Najbolji tipovi pakiranja za zamrzavanje hrane

Naravno, čak i ako želite ponovno pakirati nešto – stavite je u plastičnu vrećicu za zamrzavanje, na primjer, umjesto staklenog spremnika – to bi moglo biti teško, s obzirom da je hrana zamrznuta. Ne naglašavajte to. Učinite samo ono što možete, zalijepite se na novu ambalažu ako trebate i zapišite sve promjene koje želite napraviti sljedeći put.

Najbolji način organiziranja vašeg zamrzivača

(Slika: Emma Christensen)

6. Ako se nešto označi? Učini to sada.

Prije nego što zamijenite hranu u zamrzivaču, provjerite je li sve što nije komercijalno zapakirano ima etiketu koja sadrži naziv, datum, iznos i upute za posluživanje (Po izboru). To možete učiniti Sharpie-om ili bojom u obliku suhog brisanja; možete koristiti vrpcu za maskiranje ili slikarsku traku; čak možete ispisati posebne oznake zamrzivača. Međutim, odlučite to učiniti, označite svu hranu sada i zauvijek. To je jedini način za istinsku sreću zamrzivača.

Preuzmite sve pojedinosti → Kako označavam hranu za zamrzivač

7. Odvojite hranu u organizatore i stavite ih natrag u zamrzivač.

Čestitamo! Učinili ste težak posao uređenja i postavljanja sustava zamrzavanja koji može raditi za vas. Bez obzira na hranu koju niste unijeli do sada treba biti označen i spreman za povratak u zamrzivač u određenom organizatoru ili području. Po potrebi ažurirajte inventar zamrzivača i uživajte u ostatku praznika!

#freezercure

Želimo vidjeti vaš novoregulirani zamrzivač! Pošaljite je na svoj Instagram, Pinterest, Twitter ili Facebook račun i koristite hashtag #freezercure

Vratite se sljedeći vikend!

To je za ovaj tjedan. Na pola smo puta kroz lijek za zamrzavanje! Sljedeći tjedan spremit ćemo zamrzivač s našom omiljenom, neophodnom hranom za zamrzavanje, stoga nemojte propustiti!

Prijavite se za e-poštu za liječenje i slijedite kod kuće

Mi vam šaljemo poruku e-pošte sa zadacima svakog vikenda tako da možete slijediti kod kuće.