10 Zajednička kuhinja za iznajmljivanje frustracija, i kako ih popraviti

Iznajmljivanje kuhinjskog izazova kreću se od manjih smetnji do ozbiljnih, frustracija koje pridonose kose. Ali prije nego što odete i razbiješ najam, razmislite o ovome: 10 najproblematičnijih stvari o najamnim kuhinjama imaju rješenja. (I nitko od njih ne zahtijeva puhanje vašeg sigurnosnog pologa.)

Nije obožavatelj onih dosadnih hrastovih ormarića? Učinite ih pop s ponoćnim plavim zidovima.

(Slika: Alexis Buryk)

Živjela sam u najamnim apartmanima cijeli život odraslog, i doživjela je moj udio u kuhinjama manje od idealne kuhinje. U dnevnoj je sobi bila kuhinja bez protustrujnog prostora i hladnjak; druga podrumska kuhinja s perilicom posuđa (yay!), ali bez prirodnog svjetla; i onda je bila kuhinja s lijepim aparatima, ali najgori, najprljavija podna pločica ikada.

Razmotrimo sve ove probleme i borimo se s rješenjima koja će vam pomoći da se zaljubite u sve što imate.

Frustracija # 1: ružni ili nepoželjni ormarići.

Kao najmoprimac dobivate ono što dobivate. Dok vaša kuhinja iz snova može imati bogate ormare od oraha, kuhinjske ormariće koje ste unajmili izrađeni su od hrastova meda, koji je uobičajen kao i blaži. Vaša Pinterest kuhinjska ploča je sve-bijela – sve-vrijeme, ali vaš najam kuhinje tamno trešnja ormari su jasno manje svjetla i prozračna. Zvuk poznat?

Kućanske ormariće možete slikati samo ako imate a vrlo fleksibilan stanodavac, ali za većinu nas to nije opcija. Evo što možete učiniti umjesto toga.

  • Ako mrzite ormare hrastovih meda: Obojite okolne zidove tamno plave, ili bojite backsplash u boju ploča kako biste dobili dramatičan kontrast. Čvrsta crna i bijela paleta također izgleda šik.
  • Ako mrzite svoje ormare od trešnje: Pokušajte svijetlo sivo i crno na zidovima kako bi neutralizirali crvenilo trešnje. To je ono što sam učinio u svojoj vlastitoj kuhinji za iznajmljivanje, a jako sam zadovoljan rezultatima.

Frustracija # 2: Ladice koje se ne otvaraju ispravno.

Ljepljive, neukusne ladice su uzbudljive. Možete ih ili ih izvaditi rukama ili ih gurnuti natrag sa kukovima. Možda nećete moći riješiti problem u potpunosti, ali barem možete minimizirati svoju frustraciju premještanjem najčešće korištenih posuđa i alata za kuhanje na pločnik ili neku drugu lokaciju koja je lako dostupna.

Kupite lijep držač posuđa za drvene žlice i šiške, pohranite posuđe u berbu vaze, objesite svoje alate na strani ormarića i premjestite noževe na magnetni nož. Ostavite uvredljivu ladicu za sve što nije u visokoj rotaciji.

Za više inspiracije: Smart Storage Ideje za kuhinjske posuđe: 15 primjera iz naših kuhinja Tours

Frustracija # 3: Vrtna vrata koja se ne drže ispravno.

Isto tako, ako imate skošno konstruirane, neravne ili samo stare vrata ormara, možete razmotriti potpuno isključivanje vrata i okretanje ormarića u otvorene kocke.

Ovo rješenje nije pogodno za sve, a možda ćete smatrati da su vaše novootvorene policama uredne i prezentirane daleko više frustrirajuće od onih vragolastih vrata koja su ikad bila, ali vrijedi pokušati!

Raspoložive svjetiljke RANARP-a za IKEA su jedan od načina za osvjetljenje kuhinje za iznajmljivanje.

(Slika: Cambria Bold)

Frustracija # 4: Strašna rasvjeta.

Samo zato što je vaša najamna kuhinja rasvjeta mračna i dosadna ne znači da mora ostati na taj način – obećavamo! Iz svjetiljki s podstavkom na osvjetljenje ispod kabineta, ovdje možete pronaći pet načina na koje možete osvijetliti kuhinju za iznajmljivanje bez promjene trajnih promjena (čitanje: gubitak depozita!).

Neka bude svjetlost: 5 jednostavnih načina za osvjetljavanje najamne kuhinje

Velika ploča za rezanje je super za pokrivanje ružnih countertops.

(Slika: Cambria Bold)

Frustracija # 5: Ugniji countertops.

Ovo bi moglo biti najčešća jaja kuhinje za iznajmljivanje. Kako se bavite jeftinim laminatnim pločama ili bilo kakvim radnim pločama koje vas čine? Dvije ideje: Uvijek držite veliki, zgodan rezni stol ili lijepu ladicu ili dvije na pultu. Možete čak i držati ladicu ispod vašeg stalka.

  Kitchnov vodič za pohranu voća i povrća

Dvostruki prostor za protupopuliranje s poklopcem plamenika.

(Slika: Corelyn Coates & Jennie Palluzzi)

Frustracija # 6: Nema protupopunskog prostora.

U redu, možda možda nije riječ o materijalu koji vas štiti, ali činjenicu da jednostavno nemate dovoljno mjesta za protupopuliranje – razdoblje. Mala škrinja pokraj štednjaka jedva vrijedi za bilo što. Proširite prostor za protupopulaciju s integriranom pločicom za rezanje umivaonika ili izgradnjom pokrova plamenika. (Mi ljubav Ovaj projekt.)

Ako sve ostalo ne uspije, upotrijebite dasku za glačanje!

Nemojte napustiti svoje snove kuhinjskog stola! Umjesto umjesto toga napravite zidnu verziju.

(Slika kredita: IKEA LIVE)

Frustracija # 7: Nema prostora za kuhinjski stol.

Vaša kuhinja za iznajmljivanje možda neće biti dovoljno velika da može smjestiti stol u punoj veličini za četiri, ali to ne znači da morate jesti na podu. Umjesto toga pokušajte s tankom stijenkom. Preklopite prema dolje prema potrebi!

Čitaj više: Da, možete imati i kuhinju za jelo: IKEA’s Wall Leaf Table

Iskoristite sve dostupne vertikalne prostore.

(Slika: IKEA Family Live)

Frustracija # 8: Mali ili nepostojeći prostor za pohranu.

Što je s wimpy pohranom u nekim najamnim kuhinjama? Oh, tako da je jedan kabinet pokraj peći trebao držati sve moje tanjure, posude, posude, peciva i alate? Moja greška.

Ozbiljno, ljudi – postoji bolji način. Spremite predmete u nekoliko velikih košara na vrhu ormarića. Objesite posude na zidu, iza peći ili iznad peći. (U stvari, ovdje je 15 načina na koje možete pohraniti svoje lonce i tave.) Potražite neočekivana mjesta za pohranu, kao ispod podloge ili ispod kuhinjskog otoka. Koristite IKEA police ili kolica za držanje malih aparata. Ako imate mjesta za to, unesite prekrasnu, višenamjensku policu za knjige za sve vaše posuđe, posuđe i kuharice.

  Svijetle primarne boje: loža loam ulja Nizozemski

I ne zaboravite iskoristiti prednosti svih vaših vertikalnih prostora.

Te švedske plastične podne prostirke iznenađujuće su u kuhinji.

(Slika kredita: Laure Joliet)

Frustracija # 9: Uginuli detalji

Imate zamršene ploče za prebacivanje? Zamijenite ih. Mrzim tvoj backsplash? Stavite privremenu tetovažu pločica. Crappy kat? Spustite bacajući sag.

Nakon što prikrijete nepoželjne osobe, prikazuj stvari koje vas čine sretnim. Nadogradite svoj prženi stalak za torbe na ovu pametnu, moderan i svestranu verziju. Objesite poseban stalak za ručnik za čaj. Stavite malu tape na tvoju police ormara. Općenito, osvježite svoju kuhinju kao proljeće!

(Slika: Cambria Bold)

Frustracija # 10: Disorganizacija

Ovo sigurno nije jedinstveno za najam kuhinje; čak i većina glam, prilagođene kuhinje imaju neuredne pragove i visoki hrpe tanjura.

No čini se da je teže ostati organizirano kada radite u kuhinji koja nije dizajnirana prema vašim specifikacijama. Imate posla s neprilikama i ograničenjima koja bi svaka kuharica bacala u ručnik. Uzmite srce, iako – iz svih izazova najam kuhinje prisutne, održavanje organiziranog može biti najviše napadaju!

Čitaj više

  • Zašto to nismo mislili? 18 Genius Organiziranje savjeta naših čitatelja
  • 10 jeftinih pomoćnika i organizatora kuhinje
  • 5 Essential (i iznajmljivač-friendly) Proizvodi za pohranu za male kuhinje
  • 20 organiziranih kuhinja od pravih kuhara
  • 15 lijepo uređenih kuhinjskih ormarića (i savjeta koji smo naučili od svakog)
  • 15 načina pohranjivanja vaših kuharica
  • Prije i poslije: Kako sam organizirao sve moje mala vreća bez glutena brašna

Kako se nositi s frustracijama u vašoj najamnoj kuhinji? Ako imate bilo kakvih savjeta ili rješenja za dijeljenje, javite nam u komentarima u nastavku.

Izvorno objavljeno 4.29.2014