Before & After: Midcentury Kitchen Makeover

Originele keukens in veel huizen in het midden van de eeuw zijn ommuurd en geïsoleerd van de rest van de leefruimte, waardoor de keuken net een plek is om te koken in plaats van het sociale centrum van het huis. De renovatie van deze keuken in Portland, Oregon heeft het voor de rest van het huis geopend – en voor een gezellig, bosrijk uitzicht – en heeft een ontspannen, gemakkelijk in te richten ruimte gecreëerd.

Na een uitgebreide verbouwing onder toezicht van het designbouwbedrijf Vanillawood, vloeien de keuken-, woon- en eetruimtes nu samen, waardoor een grote, open ruimte ontstaat met enorme ramen die uitkijken op een klassiek landschap in de Pacific Northwest. Door het eenvoudige ontwerp van de ruimte kan het gebladerte buiten bijna als kunst aan de binnenkant fungeren. Een smal, horizontaal venster hangt als een fotolijst boven de naadloze Corain-spoelbak en een glazen deur komt uit op een beschut terras omringd met bomen. Warme eikenhouten vloeren, op maat gemaakte sapele houten kasten en ‘Woods’-behang van Cole & Son helpen de binnenruimte en het bosrijke uitzicht samen te binden.

Eenvoudige houten barkrukken van Pottery Barn omringen het hart van de keuken: een groot eiland met daarop een op maat gemaakt Corian-aanrecht dat over de rand met watervallen naar de vloer loopt. Aan de andere kant van het eiland bieden elf laden veel opbergruimte voor potten en pannen en kookgerei. Roestvrijstalen Sugatsune-hardware sieren zowel de eenvoudige hoogglans witte Ikea-kasten als de aangepaste Sapele-kasten. Ik hou ervan hoe doordachte details zoals het gebruik van hout en behang een zeer moderne eerbetoon zijn aan het klassieke midcenturyontwerp van dit huis.

(Alle afbeeldingen via Ty Milford)